Quizvragen 2017

112 resultaten

Welke overtuigd christen en sociaal conservatieve republikein werd op 20 januari 2017 vicepresident van de Verenigde Staten in het kabinet van Donald Trump?

Goed zo !
Quizvraag  5720
© Carolus

Eind januari 2017 was er een confrontatie tussen Kris Verduyn en een pedofiele oud-bisschop van Brugge die Kris misbruikt zou hebben. De oud-bisschop ontkende alles, waarop er eind februari een nieuwe klacht kwam, ditmaal van een slachtoffer dat in Bavikhove zou misbruikt geweest zijn. Wie is de oud-bisschop waarvan sprake?

Goed zo !

Geef de voornaam van de winnares van de Judo Grand Slam in Tokyo in 2017 in de categorie tot 70kg. Van iemand met haar naam zou je wat meer Peace & Love verwachten. Haar voornaam is tevens de term die in judo gebruikt wordt als voorvoegsel voor zijwaartse worpen.

Goed zo !
Quizvraag Media 5404
© David Shankbone

Begin oktober 2017 startte het hele MeToo-verhaal met beschuldigingen van seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten door verschillende vrouwen aan het adres van de filmproducent die we zoeken.

Goed zo !

Tussen 1989 en 1999 werd er in menig Vlaamse huiskamer uitgekeken naar het BRT-programma waarin Kurt Van Eeghem 3 BV's al dan niet waargebeurde verhalen liet oprakelen. De panelleden gingen vaak met elkaar in de clinch, waarbij vooral Gerty Christoffels het regelmatig zwaar te verduren kreeg in het bijzijn van Jacques Vermeire en Walter Grootaers. Welk programma was dit, dat in 2017 nog een comeback kende?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 5274
© European People's Party

In 2017 werd in het Europese parlement een nieuwe voorzitter benoemd als opvolger van Martin Schulz, welke Italiaan zit momenteel het Europese parlement voor?

Goed zo !

Welke journalist werd in 2013 hoofdredacteur van het journaal op één, maar werd in 2017 na interne strubbelingen opzij gezet. Hij is tegenwoordig de VRT-correspondent in de Verenigde Staten en mag in die hoedanigheid vaak optreden als Trump weer stommiteiten heeft uitgehaald. Graag de naam van deze journalist.

Goed zo !
Quizvraag Tennis 4001

Jong talent uit Letland. Vorig jaar stond deze tennisster op plaat 7 op WTA ranglijst. Ze zakte dit jaar echter terug naar de 10e plaats. Op Roland Garros haalde ze in 2017 trouwens ook goud. Daarvoor moest ze voorbij Wozniaci en Simona Halep. Wie is deze tennisster?

Goed zo !

Tegen welke club verloor Ajax in 2017 de finale van de Europa League?

Goed zo !

De grote baas van Playboy, Hugh Hefner, overleed in 2017. Voordat hij Playboy oprichtte, was hij copywriter voor een mannenblad. Welk blad zoeken we?

Goed zo !