Quizvragen 2016

124 resultaten

Quizvraag Nobelprijs 2509

De Japanse celbioloog Yoshinori Ohsumi heeft in 2016 de Nobelprijs voor Geneeskunde gewonnen. Dit voor zijn onderzoek naar cellen die zichzelf afbreken zodat een organisme een tijdlang in leven kan blijven zonder voedsel. Hoe noemt dit proces?

Goed zo !

Het goeie leven is een nieuw programma op één. Het is een realityshow waarbij zes duo's een gigantische moestuin aanleggen om er voor de beste chefs van het land mee te koken. Door welke sympathieke tuinman wordt dit gepresenteerd?

Goed zo !
Quizvraag Banken 2473

De burgemeester van Gent, Daniël Termont, zit de laatste maanden in nauwe schoentjes door de zaak Optima. Weten jullie de naam van deze stichter en belangrijkste aandeelhouder van de failliete Optima bank?

Goed zo !

De laatste weken kunnen we op canvas kijken naar de CBS-talkshow, The Late Late Show. Een van de bekendere momenten in deze show is de Carpool Karaoke, waarin de presentator sterren meeneemt onderweg naar zijn werk en allerlei liedjes zingt. Wat is de achternaam van deze Britse acteur en stand-up comedian?

Goed zo !

Op deze foto zien we de dame die rol had in de openingsceremonie van de jongst Olympische Spelen. Dit Braziliaans topmodel is vorige week verkozen toto het best verdienende model te wereld.ze was ook te zien in de film The Devil Wears Prada en is tevens het ex liefje van Leonardo DiCaprio?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film Festivals DJ 2452

De broertjes De Waele maakten de muziek voor een filmproductie uit 2016. Onder andere “groepen” als The Shitz, Erasmus en Charlotte stonden op deze soundtrack. Welke film van Felix Van Groeningen ging in première op 21 januari van dit jaar op het Sundance Film Festival?

Goed zo !

Deze Belgische wielrenster is voor de zevende opeenvolgende keer Belgische kampioen geworden in het veldrijden in Lille. Wat is de naam van deze vrouwelijke Sven Nys?

Goed zo !

We zien hier de cover van het nummer ‘Rise’, uitgebracht in juli 2016. Welke Amerikaanse zangeres zingt dit nummer en heeft het bovendien ook zelf geschreven?

Goed zo !

Op het baanwielrennen op de Olympische Spelen van 2016 won deze Belgische een bronzen medaille. Wat is de naam van deze Gentse wielrenster?

Goed zo !

In deze zenuwslopende thriller wordt Nancy (Blake Lively) aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is. Welke film uit 2016 zoeken we hier?

Goed zo !