Quizvragen 2016

124 resultaten

Op 6 oktober 2016 werd deze oud-politicus vrijgesproken van doodslag, omdat er te veel twijfel bleef over de schuldvraag. Welke oprichter van het Mouvement de Gauche zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Dieren 2581

De babypanda van Pairi Daiza heeft iets meer dan honderd dagen na de geboorte een naam gekregen. Het welpje gaat voortaan door het leven met een naam dat "schat van de hemel" betekent. Wat is de naam van deze panda?

Goed zo !

We zoeken een Amerikaanse politieke dramaserie over een kabinetslid dat plots president van de Verenigde Staten wordt als al zijn kabinetscollega's omkomen. Kiefer Sutherland, bekend uit de reeks 24, speelt de hoofdrol als nieuwe president. Over welke serie gaat het hier?

Goed zo !

In november 2016 reikte uitredende Amerikaanse president Barack Obama de "Presidential Medal of Freedom" uit. De medaille is de hoogste burgerlijke onderscheiding in de Verenigde Staten. Welke Amerikaanse actrice, stand-upcomédienne en sinds 2003 presentatrice van een praatprogramma kon haar tranen niet bedwingen bij het krijgen van deze eer?

Goed zo !
Quizvraag Koks Restaurant 2578

Sinds november 2016 heeft België maar twee 3-sterren restaurants meer. Dit komt omdat De Karmeliet zijn deuren sloot. Welke chef stond hier aan de kookpotten?

Goed zo !

De serie de we zoeken, werd gemaakt met een budget van € 110 miljoen en was daarmee op dat moment de duurste ooit op Netfix. De serie vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Welke serie zoeken we?

Goed zo !

David Cameron heeft in juli 2016 het stokje overgedragen aan zijn opvolger als premier van het Verenigd Koninkrijk. Deze keer is het een vrouw. Wat is haar naam?

Goed zo !

Wie won er met veel boe geroep de Nobelprijs Literatuur in 2016?

Goed zo !

In het najaar van 2016 presenteert Bartel Van Riet het televisieprogramma 'De Barak van Bartel' waarin hij in Vlaanderen en Nederland op zoek gaat naar de mooiste barak of tuinhuis. Op welke zender zal dit te bewonderen zijn?

Goed zo !
Quizvraag Vissen 2511

In 2015 was de vis van het jaar Hondshaai. Welke vis kreeg de eer in 2016 om vis van het jaar te zijn?

Goed zo !