Quizvragen 2016

124 resultaten

Wat is de naam van het medicijn dat Maria Sharapova een positieve dopingplas opleverde op de Australian Open in 2016?

Goed zo !

In 2016 kwamen de Panamapapers aan het licht die verschillende prominenten in nauwe schoentjes bracht. Maar welke Canadese dokter bracht op grote schaal dopinggebruik aan het licht bij de Russische deelnemers aan de Olympische Spelen van Londen?

Goed zo !

Vanuit zijn bewondering voor dieren legde Dieter Coppens 8 weken lang zijn lot in de pootjes van dieren die ons al eeuwenlang fascineren, inspireren en helpen. Wat is de naam van deze één-reeks?

Goed zo !
Quizvraag Netflix Moord Moordenaars Documentaires 2656

Alledaags kunnen we het proces rond deze vrouw zeker niet noemen. Zelden heeft een moordproces meer mondiale weerklank gekregen dan de seksmoord op de Britse studente Meredith Kercher in Perugia in het najaar van 2007. Deze Amerikaanse op de foto werd onschuldig bevonden voor de seksmoord. Wat is de voor- en achternaam van deze vrouw? In 2016 kwam er een gelijknamige Netflix documentaire uit.

Goed zo !

2016, een jaar waar er heel veel artiesten zijn overleden. Daarnaast ook prinses Leia uit Star Wars. Weten jullie haar echte naam?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van het Brits Parlementslid die in juni 2016 neergeschoten werd in Bristoll net nadat ze in een plaatselijke bibliotheek haar kiezers had toegesproken. Wat is haar naam?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van de Belgische rallyrijder die dit jaar (2016) zijn helm aan de haak hing. De Belg finishte dit jaar opnieuw als eerste in de Rally van Ieper met zijn Skoda Fabia R5. Met 11 eindoverwinningen in Ieper is zijn record opnieuw wat scherper gesteld. Wie zoeken we?

Goed zo !

De democratische partij, de FBI, maar ook president Obama hebben flink geblunderd in de aanpak van de hackpraktijken van de Russen. Twee Russische hackgroepen namen het voortouw: Cosy Bear en ...?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Voetballers Ierland Europees kampioenschap 2621

Een EK held worden zonder 1 minuut te spelen. Het overkwam een jonge Noord-Ier in 2016. Welke voetballer die we hier zien was on fire?

Goed zo !

In 2016 won Jan Van der Cruysse de jaarlijkse literatuurprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman voor zijn boek "Bling Bling". Weten jullie de naam van deze prijs?

Goed zo !