Quizvraag 2014 Sport 3496

Naast Ann Wouters is deze dame de leading lady van de nationale basketbalploeg. Na de start van haar carrière bij Villneuve d’asc verhuisde ze in 2014 naar het buitenland. Vandaag speelt ze bij Jekaterinenburg en in de WNBA bij de Washinton mystics. Wij krijgen graag de naam van deze 24-jarige basketbalster.

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2017

Kwisvraag 2014 Media 3430

Het uitgangspunt van dit TV-programma is simpel. Liefde in zijn puurste vorm. De kandidaten daten immers in ‘hunnen puren’. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst naakt op een onbewoond eiland, waarna de TV-camera’s alles registreren. Het zal u niet verbazen dat de originele versie van dit programma uit Nederland komt. Daar kwam dit jaar zelfs een versie met bekende Nederlanders. Onder andere Inge De Bruyn was poedelnaakt te bewonderen, maar vond niet de ware liefde. Naam graag van dit programma.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2017

Quizvraag 2014 Media 3199

En onder lichte druk van onze kersverse voorzitter maken we graag ruimte voor wat functioneel naakt. Dit onder het mom van een experiment gemaakt datingsprogramma gooit het, zoals u kon zien over een andere boeg: Gedaan met imponeren met blitse sportauto’s, sneakers of Hilfigers, want zoals u kon zien blijven zelfs de Avion onderbroeken thuis. Welk programma zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: 9e Young Ones quiz

Kwisvraag 2014 Aardrijkskunde 3132

Dit Europese schiereiland is momenteel niet de ideale reisbestemming, want u moet er niet rekenen op enige consulaire bijstand als u in de problemen zit. Dit komt omdat het in 2014 werd toegevoegd aan Rusland, maar deze aansluiting wordt enkel door Rusland en Wit-Rusland erkend. Over welk Russisch-Oekraïens schiereiland gaat het?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2016

Quizvraag 2014 Eten en drinken 3052

Welke Belgische kok en restaurateur die de keuken in restaurant In De Wulf in het West-Vlaamse Dranouter bestiert, was in 2014 te zien in de slimste mens ter wereld?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2017

Kwisvraag 2014 Algemeen 2962

In 2014 is Doña F?abiola Fernanda María-de-las-Victorias Antonia Adelaida de Mora y Aragón, kortweg koningin Fabiola van ons heengegaan. Zij was als vrouw van Boudewijn en kunstminnende vrouw vrij populair. Ook bij ons vind je veel fans, fans die vast en zeker wel weten hoe oud zij uiteindelijk geworden is?

Toon de eerste letter
De eerste letter: 8


Bron quizvraag: Rozequiz zomereditie 2017

Quizvraag 2014 Politiek 2926

Welke Brusseleir volgde Joke Schauvliege op als minister voor Jeugd, Cultuur, media en Brussel in 2014?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Bron quizvraag: Rozequiz zomereditie 2017

Kwisvraag 2014 Sport 2916

De sportvedette won ondermeer de vijfde etappe in de Tour van 2014 en maakte eind dat jaar de overstap naar de Kazachse ploeg Astana. Momenteel rijdt hij voor LottoNL-jumbo. Bekend bij het grote publiek is hij echter door zijn prestaties een kleine tien jaar geleden. In 2008 werd hij namelijk wereldkampioen veldrijden bij de elite en Nederlands kampioen op de weg en in de tijdrit. Wat is de naam van kampioen die we hier zoeken?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Rozequiz zomereditie 2017

Quizvraag 2014 Strips 2831

Vergis u niet. U ziet geen album van Blake en Mortimer, maar wel een parodie. Het leek ons bijna heiligschennis, maar toch konden de strips van Barral en Veys best bekoren. De reeks is genoemd naar de voornamen van beide helden. Hoe heet deze reeks, waarvan eind 2014 het derde album uitkwam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2015

Kwisvraag 2014 Economie 2643

Op 6 november 2014 raakte bekend dat Marc Coucke zijn bedrijf Omega Pharma van de hand deed voor een som van 3,6 miljard euro en dit aan een Amerikaans bedrijf. Maar hoe heet dat bedrijf nu ook al weer?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2016

Quizvraag 2014 Mode 2523

We zien hier een Vlaams model, die als allerlaatste Vlaamse op de cover van Playboy pronkt. Wat is de naam van dit Vlaams bikinimodel uit Sint-Katelijne-Waver?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Kwisvraag 2014 Mode 2461

Welke ex Anderlecht speler hoopt niet alleen bekend te worden als voetballer maar ook met het uitbrengen van zijn kledinglijn DYJ code?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2016

Quizvraag 2014 Politiek 2396

In 2014 verloren we voormalig Belgisch politicus van de PVV. Hij was tijdens de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw een van de belangrijkste politici van de liberale partij. Hij was Staatssecretaris voor Milieu in de jaren zeventig, Vlaams cultuurminister in de eerste helft van de jaren tachtig, en ook Kamerlid en senator. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P