Hij is al actief in de politiek sinds 1995, toen nog bij de voormalige Volksunie. Bij Volksunie en de opvolger N-VA heeft hij al in de partijraad en het partijbestuur gezeten. Van 2009 tot eind 2012 was hij ook kabinetschef bij Vlaams viceminister-president Geert Bourgeois. Bij de gemeenteraadsverkiezingen 2012 stond hij derde op de N-VA-lijst in Antwerpen. In het gevormde stadsbestuur werd hij schepen van Financiën, Mobiliteit, Toerisme, Binnengemeentelijke Decentralisatie en Middenstand. In 2014 bekleedde hij 37 mandaten, waarvan 16 bezoldigd. Wie beschreven we hier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2018

Kwisvraag 2014 Series 4038

Netflix in 2014, het was me wat. Zo was er voor het eerst een animatieserie te zien die kan gecatigoreerd worden als tragikomisch. We kijken naar een fragmentje. Hoe heet deze serie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2018

Quizvraag 2014 Sport 3933

Hoe heet de Belgische veldrijder en tweevoudig wereldkampioen die in 2014 zijn fiets aan de haak moest hangen wegens hartproblemen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Kwisvraag 2014 Algemeen 3879

Welke topgangster werd in 2014 veroordeeld voor de ontvoering van Anthony De Clerck, 11jarige zoon van industrieel Jan De Clerck. In de vierdelige reeks “Ex-Gangter” op vier blikt de gangster terug op zijn leven als zware jongen, op de overvallen van de Securitas geldtransporten, op de ontvoering van Anthony'ke, op het proces en op zijn straf. Hoe heet deze gangster?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2018

Quizvraag 2014 Politiek 3724

Wie volgde op 1 december 2014 Herman Van Rompuy op als voorzitter van de Europese raad en draagt daarbij tot op de dag van vandaag de niet officiële titel van President van Europa?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2017

Kwisvraag 2014 Films 3713

De tandem Roskam - Schoenaerts beperkt zich niet tot de Belgische bodem. De film van Roskam -met Schoenaerts weliswaar in de bijrol- is een Amerikaanse productie. Het verhaal gaat als volgt:

Barman Bob Saginowski (gespeeld door Tom Hardy) heeft samen met zijn neef Marv (gespeeld door wijlen James Gandolfini) een bar in Brooklyn. De bar was 10 jaar geleden van Marv maar door schulden moest hij deze afstaan aan een groep Tsjetsjeense criminelen en sindsdien hebben ze de taak om de bar te runnen overgedragen aan Bob. De Tsjetsjeense criminelen gaan van bar tot bar om daar hun zwart geld in te verstoppen. Bob zijn bar werd weer uitgekozen en houdt het geld bij maar alles loopt mis door een overval op de bar. Bob moet met zijn neef Marv ervoor zorgen dat het gestolen geld terug wordt gevonden.

Dit is de hoofdverhaallijn. Er komt nog een tweede verhaallijn bij die iets te maken heeft met een schattige maar misbruikte puppy. Meer kunnen we helaas niet verklappen. Hoe heet deze film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Quiz Steinerschool Gent 2018

Quizvraag 2014 Sport 3496

Naast Ann Wouters is deze dame de leading lady van de nationale basketbalploeg. Na de start van haar carrière bij Villneuve d’asc verhuisde ze in 2014 naar het buitenland. Vandaag speelt ze bij Jekaterinenburg en in de WNBA bij de Washinton mystics. Wij krijgen graag de naam van deze 24-jarige basketbalster.

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2017

Kwisvraag 2014 Media 3430

Het uitgangspunt van dit TV-programma is simpel. Liefde in zijn puurste vorm. De kandidaten daten immers in ‘hunnen puren’. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst naakt op een onbewoond eiland, waarna de TV-camera’s alles registreren. Het zal u niet verbazen dat de originele versie van dit programma uit Nederland komt. Daar kwam dit jaar zelfs een versie met bekende Nederlanders. Onder andere Inge De Bruyn was poedelnaakt te bewonderen, maar vond niet de ware liefde. Naam graag van dit programma.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2017

Quizvraag 2014 Media 3199

En onder lichte druk van onze kersverse voorzitter maken we graag ruimte voor wat functioneel naakt. Dit onder het mom van een experiment gemaakt datingsprogramma gooit het, zoals u kon zien over een andere boeg: Gedaan met imponeren met blitse sportauto’s, sneakers of Hilfigers, want zoals u kon zien blijven zelfs de Avion onderbroeken thuis. Welk programma zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: 9e Young Ones quiz

Kwisvraag 2014 Aardrijkskunde 3132

Dit Europese schiereiland is momenteel niet de ideale reisbestemming, want u moet er niet rekenen op enige consulaire bijstand als u in de problemen zit. Dit komt omdat het in 2014 werd toegevoegd aan Rusland, maar deze aansluiting wordt enkel door Rusland en Wit-Rusland erkend. Over welk Russisch-Oekraïens schiereiland gaat het?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2016

Quizvraag 2014 Eten en drinken 3052

Welke Belgische kok en restaurateur die de keuken in restaurant In De Wulf in het West-Vlaamse Dranouter bestiert, was in 2014 te zien in de slimste mens ter wereld?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2017

Kwisvraag 2014 Algemeen 2962

In 2014 is Doña F?abiola Fernanda María-de-las-Victorias Antonia Adelaida de Mora y Aragón, kortweg koningin Fabiola van ons heengegaan. Zij was als vrouw van Boudewijn en kunstminnende vrouw vrij populair. Ook bij ons vind je veel fans, fans die vast en zeker wel weten hoe oud zij uiteindelijk geworden is?

Toon de eerste letter
De eerste letter: 8


Bron quizvraag: Rozequiz zomereditie 2017

Quizvraag 2014 Politiek 2926

Welke Brusseleir volgde Joke Schauvliege op als minister voor Jeugd, Cultuur, media en Brussel in 2014?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Bron quizvraag: Rozequiz zomereditie 2017