Quizvragen 2014

57 resultaten

Onze landgenoot Thierry Neuville startte zijn carrière tijdens het wereldkampioenschap rally in 2009 bij Citroën. Zowel in 2016, 2017 en 2018 werd hij 2 de in de eindstand van het WRC, telkens na de Fransman Sebastien Oger. Voor welk automerk verdedigt hij echter al sinds 2014 de kleuren?

Goed zo !
Quizvraag Films 4696

4A. Deze beklijvende film uit 2013 onder de regie van Steve Mcqueen is de verfilming van de autobiografie van een voormalig slaaf: “Solomon Northup” die in het verhaal een x aantal jaar als slaaf wordt verhandeld en gebruikt. De film won in 2014 de oscar voor de beste film. Wat is de naam?

Goed zo !
Quizvraag Egypte Presidenten 4670

Deze generaal is sinds 8 juni 2014 de president van Egypte. Zijn voornaam is voluit Abdul Fatah Saeed Hussein Khalil. Maar wat is zijn familienaam?

Goed zo !
Quizvraag Media 4653

A. Deze mooie mansmens maakte voor het eerst z’n opwachting in ons Vlaams televisie-landschap onder de vleugels van Bart De Pauw in z’n serie de Bikerboys uit 2014. De brave man speelt hierin het schaamteloos uitgebuite hulpje van De Pauw. Metoo kwam net iets te laat voor hem. Wat is de naam van deze tv-figuur (dus niet z’n echte naam).

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4532

In september 2014 lanceerde Coca cola dit caloriearm drankje dat opvalt door zijn eigenschappen: een combinatie van verrassende sappen, fijne bubbels en bovendien laag in calorieën. Wat is de naam van dit drankje?

Goed zo !

Voor deze vraag gaan we op zoek naar een Belgische politicus die zich inzette voor de toenmalige CVP. Hij begon z’n politieke carrière in 1958, maar maakte pas echt furore in de jaren ’70 toen hij minister van Landbouw werd en tijdens twee regeringen eerste minister was. Toen hij in 1979 deelnam aan de Europese verkiezingen haalde hij maar liefst 983.000 voorkeursstemmen, een record dat niemand sindsdien nog benaderd heeft. “Met deze man wordt het anders” was de slogan van de CVP. Als eerste minister werd hij opgevolgd door Paul Vanden Boeynants. Graag de naam van deze in 2014 overleden politicus.

Goed zo !

Hij is al actief in de politiek sinds 1995, toen nog bij de voormalige Volksunie. Bij Volksunie en de opvolger N-VA heeft hij al in de partijraad en het partijbestuur gezeten. Van 2009 tot eind 2012 was hij ook kabinetschef bij Vlaams viceminister-president Geert Bourgeois. Bij de gemeenteraadsverkiezingen 2012 stond hij derde op de N-VA-lijst in Antwerpen. In het gevormde stadsbestuur werd hij schepen van Financiën, Mobiliteit, Toerisme, Binnengemeentelijke Decentralisatie en Middenstand. In 2014 bekleedde hij 37 mandaten, waarvan 16 bezoldigd. Wie beschreven we hier?

Goed zo !
Netflix animatieserie

Netflix in 2014, het was me wat. Zo was er voor het eerst een animatieserie te zien die kan gecatigoreerd worden als tragikomisch. We zien hier een afbeelding. Hoe heet deze serie?

Goed zo !

Hoe heet de Belgische veldrijder en tweevoudig wereldkampioen die in 2014 zijn fiets aan de haak moest hangen wegens hartproblemen?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 3879

Welke topgangster werd in 2014 veroordeeld voor de ontvoering van Anthony De Clerck, 11jarige zoon van industrieel Jan De Clerck. In de vierdelige reeks “Ex-Gangter” op vier blikt de gangster terug op zijn leven als zware jongen, op de overvallen van de Securitas geldtransporten, op de ontvoering van Anthony'ke, op het proces en op zijn straf. Hoe heet deze gangster?

Goed zo !