Quizvragen 2014

57 resultaten

Quizvraag Politiek 3724

Wie volgde op 1 december 2014 Herman Van Rompuy op als voorzitter van de Europese raad en draagt daarbij tot op de dag van vandaag de niet officiële titel van President van Europa?

Goed zo !
Quizvraag Films 3713

De tandem Roskam - Schoenaerts beperkt zich niet tot de Belgische bodem. De film van Roskam -met Schoenaerts weliswaar in de bijrol- is een Amerikaanse productie. Het verhaal gaat als volgt:

Barman Bob Saginowski (gespeeld door Tom Hardy) heeft samen met zijn neef Marv (gespeeld door wijlen James Gandolfini) een bar in Brooklyn. De bar was 10 jaar geleden van Marv maar door schulden moest hij deze afstaan aan een groep Tsjetsjeense criminelen en sindsdien hebben ze de taak om de bar te runnen overgedragen aan Bob. De Tsjetsjeense criminelen gaan van bar tot bar om daar hun zwart geld in te verstoppen. Bob zijn bar werd weer uitgekozen en houdt het geld bij maar alles loopt mis door een overval op de bar. Bob moet met zijn neef Marv ervoor zorgen dat het gestolen geld terug wordt gevonden.

Dit is de hoofdverhaallijn. Er komt nog een tweede verhaallijn bij die iets te maken heeft met een schattige maar misbruikte puppy. Meer kunnen we helaas niet verklappen. Hoe heet deze film?

Goed zo !

Naast Ann Wouters is deze dame de leading lady van de nationale basketbalploeg. Na de start van haar carrière bij Villneuve d’asc verhuisde ze in 2014 naar het buitenland. Vandaag speelt ze bij Jekaterinenburg en in de WNBA bij de Washinton mystics. Wij krijgen graag de naam van deze 24-jarige basketbalster.

Goed zo !
Quizvraag Media 3430

Het uitgangspunt van dit TV-programma is simpel. Liefde in zijn puurste vorm. De kandidaten daten immers in ‘hunnen puren’. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst naakt op een onbewoond eiland, waarna de TV-camera’s alles registreren. Het zal u niet verbazen dat de originele versie van dit programma uit Nederland komt. Daar kwam dit jaar zelfs een versie met bekende Nederlanders. Onder andere Inge De Bruyn was poedelnaakt te bewonderen, maar vond niet de ware liefde. Naam graag van dit programma.

Goed zo !
Quizvraag Media 3199

En onder lichte druk van onze kersverse voorzitter maken we graag ruimte voor wat functioneel naakt. Dit onder het mom van een experiment gemaakt datingsprogramma gooit het, zoals u kon zien over een andere boeg: Gedaan met imponeren met blitse sportauto’s, sneakers of Hilfigers, want zoals u kon zien blijven zelfs de Avion onderbroeken thuis. Welk programma zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Rusland Wit-Rusland 3132

Dit Europese schiereiland is momenteel niet de ideale reisbestemming, want u moet er niet rekenen op enige consulaire bijstand als u in de problemen zit. Dit komt omdat het in 2014 werd toegevoegd aan Rusland, maar deze aansluiting wordt enkel door Rusland en Wit-Rusland erkend. Over welk Russisch-Oekraïens schiereiland gaat het?

Goed zo !
restaurant In De Wulf

Welke Belgische kok en restaurateur die de keuken in restaurant In De Wulf in het West-Vlaamse Dranouter bestiert, was in 2014 te zien in de slimste mens ter wereld?

Goed zo !

In 2014 is Doña Fabiola Fernanda María-de-las-Victorias Antonia Adelaida de Mora y Aragón, kortweg koningin Fabiola van ons heengegaan. Zij was als vrouw van Boudewijn en kunstminnende vrouw vrij populair. Ook bij ons vind je veel fans, fans die vast en zeker wel weten hoe oud zij uiteindelijk geworden is?

Goed zo !

Welke Brusseleir volgde Joke Schauvliege op als minister voor Jeugd, Cultuur, media en Brussel in 2014?

Goed zo !

De sportvedette won ondermeer de vijfde etappe in de Tour van 2014 en maakte eind dat jaar de overstap naar de Kazachse ploeg Astana. Momenteel rijdt hij voor LottoNL-jumbo. Bekend bij het grote publiek is hij echter door zijn prestaties een kleine tien jaar geleden. In 2008 werd hij namelijk wereldkampioen veldrijden bij de elite en Nederlands kampioen op de weg en in de tijdrit. Wat is de naam van kampioen die we hier zoeken?

Goed zo !