Quizvragen 2009

33 resultaten

Deze Belgische gewichtheffer werd in 2009 Europees kampioen in de categorie tot 56kg. Wat is de naam van deze sportman die tevens in 2009 het Vlaams Sportjuweel won?

Goed zo !
Quizvraag Pixar Walt Disney 3555

Wat is de naam van deze Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2009, geproduceerd door Pixar Animation Studios en gedistribueerd door Walt Disney Pictures. Het is de tiende lange speelfilm van Pixar.

Goed zo !

Reeks 1, voor 2 punten: In 2009 ging Lucas Van Den Eynde vreemd met de vrouw van Tom Van Dyck. Dat gebeurde in de serie ‘Van Vlees en Bloed’. Het leverde het personage van Lucas Van Den Eynde alvast een bijnaam op die in Vlaanderen even gemeengoed werd. Wat was die naam ook alweer?

Goed zo !

Dit initiatief van Perry Chen, Yancey Strickler en Charles Adler maakte het concept “crowdfunding” bekend bij het grote publiek. We zoeken de naam van een Amerikaanse crowdfundingwebsite, opgericht op 28 april 2009, waarop projecten door derden gefinancierd kunnen worden. Welk platform zoeken wij?

Goed zo !

Voor de jongere ouderen onder ons was het oeuvre van deze Vlaamse schrijver vaste prik op de humaniora-boekenlijst in het secundair. Z’n belangrijkste thema’s waren vervreemding en eenzaamheid Werken als ‘het gevaar’, ‘de muur’, ‘de muggen’ werden zelfs in meerdere Europese talen vertaald. Kent u de naam van deze in 1925 geboren en in 2015 gestorven auteur?

Goed zo !

In 2009 was er redelijk wat consternatie toen een wedstrijd tussen Genk en Tubeke werd stilgelegd omdat de Genk-supporters met “les wallons c’est du caca” de tegenstander zouden beledigen. Een klassieker bij voetbalsupporters op de tonen van een jazznummer uit de jaren 30? Wij willen graag weten van wie het origineel is?

Goed zo !
Quizvraag Amerika Minister 3055

De vrouw die we zoeken is een Amerikaans hoogleraar, diplomaat, nationale veiligheidsdeskundige en auteur. Ze was minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten van Amerika in de regering van president George W. Bush. Zij was na Madeleine Albright de tweede vrouw en na Colin Powell de tweede Afro-Amerikaanse die deze positie bekleedde.

Goed zo !

De man die we hier zoeken werd geboren in 1957 te Kapellen waar hij als Open-VLD’er sinds 2001 burgemeester is. In het verleden was hij onder meer minister van Media, Ruimtelijke Ordening en minister van Wetenschappen en Technologische innovatie. Van 2001 tot 2009 was hij Vlaams Minister van Financiën en Begroting. Bij de verkiezingen van mei 2014 stond hij op de tweede plaats op de Kamerlijst van Open Vld en werd hij verkozen. Wij zoeken de naam van deze man.

Goed zo !

In welke tv-serie speelde zangeres Taylor Swift de gastrol van personage Haley Jones?

Goed zo !

Het is nogal een exotische beestenboel in de eerste klasse van het basketbal. Okapi Aalstar draait al een hele tijd mee, maar er basketten tegenwoordig ook nog beren, wolven en zelfs kangoeroes. De beren en wolven komen respectievelijk uit Leuven en Pepinster, maar uit welke gemeente komen de kangoeroes?

Goed zo !