Quizvragen 2009

33 resultaten

Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog grijpen onrustwekkende voorvallen plaats in een Noord-Duits plattelandsdorp. Alles begint wanneer onbekenden een kabel over de weg spannen, waardoor de dorpsarts van zijn paard valt. Nadien steken ze een voorraadschuur in brand en martelen ze twee kinderen. De plaatselijke schoolmeester zoekt de waarheid. Deze zeer beklemmende film van Michael Haneke won de Golden Globe voor beste buitenlandse film en de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes in 2009. Wij zoeken de titel van de film.

Goed zo !

Deze flamboyante Britse talkshow presentator is bekend van “Chatty man” waarin hij internationale beroemdheden interviewt, dit vaak samen met een cocktail in de hand zodat iedereen wat losser wordt. Maar wie is deze man?

Goed zo !
Quizvraag App Banken 2475

Voor vraag 7 zoeken we elektronisch systeem waarmee je eenvoudig facturen elektronisch kan ontvangen en betalen. Dit systeem zorgt ervoor dat het bedrag, rekeningnummer en de mededeling automatisch ingevuld worden. Wat is de naam van de applicatie waarvan we hier het logo links in beeld zien?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 2387

We zoeken een online presentatieprogramma in de cloud om ideeën te delen op een virtueel canvas. Met de betaalde versie is het ook mogelijk om offline te werken door de applicatie te downloaden voor zowel Windows- als Macgebruikers. Welk programma zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Actrices 2365

We zien hier Joan Holloway uit de serie Mad Men. Ze won in 2009 de prijs voor "beste actrice in een dramaserie" op het "Festival de télévision de Monte-Carlo" voor haar rol. Wat is haar echte naam?

Goed zo !
Quizvraag Museums Brussel 2352

We zoeken een museum aan het Koningsplein in Brussel. Het herbergt een kunstverzameling van meer dan 200 werken van een Belgische surrealist. Deze grootste verzameling van de schilder zijn oeuvre is ondergebracht in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België te Brussel. Welk museum zoeken we?

Goed zo !

De dame die we zoeken is een Belgische hordeloopster. Ze is op dit onderdeel tienvoudig Belgisch kampioene, in het bezit van het nationale record op de 60 m horden en veroverde in 2009 op ditzelfde onderdeel de Europese indoortitel. Graag de naam van deze lichtvoetige dame?

Goed zo !
Quizvraag Architecten 2269

Wat is de naam van de wereldberoemde architect die het station Luik-Guillemins ontwierp?

Goed zo !
Quizvraag Ministers Amerika 2014

Wie was voor Hillary Clinton de minister van buitenlandse zaken in Amerika van 2005 tot en met 2009?

Goed zo !

In 2009 lanceerde Alex Callier een solo-project. Wat is de naam van dit project?

Goed zo !