Quizvragen 2006

32 resultaten

Het filmpje dat jullie hier zien, vormt een duidelijk voorbeeld van het stockholmsyndroom, een psychologisch verschijnsel waarbij de gegijzelde sympathie krijgt voor de gijzelnemer. In het filmpje zagen jullie een Oostenrijks meisje dat werd gevangen door haar gijzelnemer Wolfgang Priklopil. Wat is de volledige naam van dit Oostenrijks meisje?

Goed zo !

Op 12 april 2006 stond het land in rep en roer: een jongeman werd op klaarlichte dag in Brussel op agressieve wijze van het leven beroofd toen dieven hem van zijn MP3-speler wilden beroven en hij zich hiertegen verzette. Iedereen herinnert zich waarschijnlijk nog dit voorval, maar kennen jullie ook nog de naam van het felbetreurde slachtoffer?

Goed zo !
Quizvraag Schilderij 2801

“Dat kan ik ook” moet een vaak gehoorde opmerking zijn bij de werken van deze kunstenaar. Hij was een pionier van de action painting en behoorde tot het abstract expressionisme. Het schilderij dat u ziet werd in 2006 verkocht voor maar liefst 140 miljoen dollar aan een Mexicaan. Wie, nou ja, schilderde dit doek?

Goed zo !

Deze Vlaamse acteur was vooral bekend van zijn rol als Kapitein Zeppos, alias Jan Stephorst, in de gelijknamige televisieserie. Wat is zijn echte naam?

Goed zo !

Ze werd in 2006 genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol als Gabrielle Solis in de televisieserie Desperate Housewives. Wat is haar echte naam?

Goed zo !
Quizvraag Ziektes Vogels Virus 1956

Enkele jaren geleden werd Europa opgeschrikt door het vogelgriepvirus dat ook menselijke slachtoffer kon maken. Wat is de wetenschappelijke naam van deze gevaarlijke ziekte?

Goed zo !
Quizvraag Films 1938

De film die we zoeken, is een Amerikaanse film van regisseur Ang Lee, gebaseerd op het korte verhaal van Annie Proulx. Het verhaal gaat over twee cowboys in Wyoming tijdens de jaren 60 die verliefd worden en wier relatie over een tijdsspanne van twintig jaar gevolgd wordt. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
Quizvraag Dam Rivieren China 1858

Deze Chinese dam in de Jangtsekiang is 's werelds grootste waterkrachtcentrale en dam. De constructie begon in 1994 en de stuwdam was in 2006 voltooid. Wat is de naam van deze dam?

Goed zo !
Quizvraag Ruimte Planeten NASA 1854

Wat is de naam van de eerste ruimtesonde die gelanceerd is naar de dwergplaneet Pluto? De NASA lanceerde deze onbemande missie met een Atlas 5-raket. De lancering vond plaats op 19 januari 2006. Dit was twee dagen later dan gepland, door het slechte weer op 17 januari en door een technisch defect op 18 januari.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 1815

Appeltaart op z’n kop, per ongeluk bedacht door twee Franse zussen die het gebak hun eigen naam gaven?

Goed zo !