Quizvragen 2006

32 resultaten

Quizvraag Vlaamse film 4187

Filip Peeters en Axel Daeseleire speelden in 2006 de hoofdrol in een Belgische film die zich grotendeels afspeelt in het noorden van Marokko. Peeters vertolkt de rol van Marcel Van Loock, een buschauffeur die, samen met zijn collega wordt opgesloten in een Marokkaanse gevangenis, naar aanleiding van een drugsmokkel. Weet u nog de titel van deze film?

Goed zo !

In de film The Departed uit 2006 zien we acteur Jack Nicholson spelen in één van zijn voorlopig laatste films. Doorheen het verhaal volgen we de verstrengelde verhalen van een undercover agent die infiltreert bij gangsters, een gangster die undercover is bij de politie en een gangsterbaas die connecties heeft met de politie. Maar hoe heet de bekende regisseur van The Departed? Familienaam is voldoende.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een film uit 2005 onder de regie van Eli Roth i.s.m Quentin Tarantino. 2 Amerikaanse en 1 Ijslandse backpackers vallen onder valse voorwendselen ten prooi aan gruwelijke materlingen in Slowakije. De rest van de plot verklappen we niet. Welke film zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Mode 4031

We gingen eens naar de zoo. Jullie zien op de projectie een logo van een Engelse onderneming die sportartikelen, voornamelijk sportschoenen vervaardigd en verhandeld. Hoogtepunt voor het familiebedrijf was de vervaardiging van de sportschoenen voor de olympische spelen van 1924 in Parijs. Die schoenenmerk is de officiële schoenenleverancier voor de NFL, de NBA en de Major League Baseball en was een van de hoofdsponsors van tennisspeler Andy Roddick tot april 2005. Venus Williams wordt ook door dit merk gesponsord. In 2006 werd het bedrijf overgekocht door adidas. Welk merk?

Goed zo !

In welke Amerikaanse muziekfilm uit 2006 speelt Beyoncé Knowles een zangeres?

Goed zo !

Op 18 maart 2006 verongelukte een 36 jarige dame na een dodelijke vrije val in een tuin in Opgabbleek. Verdachte Els Clottemans werd later veroordeeld voor deze feiten omwille van de mogelijkheid en het motief voor de moord. Maar hoe heette het slachtoffer?

Goed zo !

Ondanks de kinderachtige vormgeving is deze serie niet geschikt voor kleine kinderen. De inhoud is extreem gewelddadig en de personages worden op een pijnlijke en bloederige manier verminkt en gedood. Wat is de naam van deze Amerikaanse serie korte animatiefilms uitgezonden sinds 2006, onder andere door MTV?

Goed zo !
Quizvraag Wagens Pixar Walt Disney 3477

Reeks 4, voor 2 punten: Deze rode sportwagen speelt de hoofdrol in de Amerikaanse computeranimatiefilm “Cars” van Pixar, nu onderdeel van Disney. Wij zoeken de naam van dit wagentje, verwijzend naar de familienaam van een animator van Pixar die in 2002 de strijd tegen kanker verloor.

Goed zo !

“De toekomst behoort ons niet toe, we lenen haar van onze kinderen”, een van de quotes die moet aanzetten tot een meer bewuste houding op het vlak van het leefmilieu, waarbij kranten verbranden op de BBQ laag in aanzien staat Matty. Nu goed, er komt ook nog een vraag We zoeken de naam van een Amerikaans vice-president en kandidaat president, die na zijn politieke loopbaan zich wijdde aan de strijd tegen global warming. Met zijn documentaire film ‘An Inconvenient Truth” scheerde hij in 2005, hij kreeg de nobelprijs voor de vrede in 2007 omwille van zijn strijd tegen de broeikasgassen.

Goed zo !

Verleden, heden en toekomst maken weinig uit als we op het terrein komen van het buitenaardse, de extra terrestrials. Ver van mijn bed zou u denken? Think again zou ik zeggen als u dit filmpje heeft gezien. Uit welke TV reeks van eigen bodem komt dit fragment?

Goed zo !