Quizvraag 4792 Muziek

... muziek. Ook in de muziekwereld is het schering en inslag om elders een ‘plaatje’ te pikken en te coveren. Hetzelfde gebeurde voor volgend nummer Frankfurt Oder van Duitse zanger Axel Bosse. Wat is de titel van de Nederlandstalige – succesvolle - cover?

Goed zo !


Meer quizvragen over Muziek

Quizvraag Muziek

Will Tura, Rocco Granata, Stromae, Sergio en de Strangers hebben gemeen dat ze de Rode Duivels voorzien hebben van een WK-lied. In 2018 was oorspronkelijk de eer weggelegd voor een Franstalige rapper. Graag zijn artiestennaam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Willy Willy, vooral bekend als gitarist van The Scabs, is overleden op 59 jarige leeftijd. Wat was zijn echte naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Deze Belgische muziekgroep onder leiding van de zussen Larissa en Axana Ceulemans werd opgericht begin jaren '90. In hun gloriejaren verzorgden ze het voorprogramma van Latoya Jackson in Zuid-Afrika en waren ze niet weg te slaan uit de hitlijsten van Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Canada en uiteraard ook België. Wat is de naam van deze meidengroep?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Je ziet hier een jonge Belgische rockband die in 2014 het levenslicht zag en sindsdien twee platen uitbracht: BURST en NEST. Boegbeeld van de band is zonder twijfel drumster en zangeres Stefanie Mannaerts. Hun recente singles WAR en CEMETERY die je zopas hoorde kun je af en toe ook horen op Studio Brussel en overtuigde hardrockgroep Deftones om ze uit te nodigen om hun voorprogramma te spelen tijdens hun Amerikaanse tournee. Afgelopen zomer kon je de band ook horen op verschillende festivals zoals Groezrock, Hellfest in Clisson, Lokerse Feesten en Pukkelpop.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Deze Nederlandse zangere is overleden op 78 jarige leeftijd. Ze zong veel vertaalde nummers van Jacques Brel en werkte vaak samen met Ramses Shaffy. Met hem boekte ze haar grootste succes: "Pastorale". Wat is haar naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

In 1968 werden vier jonge mensen geïnspireerd door oude liederen en dansen. Zij verzamelden talloze volksliederen en instrumenten, maar vooral werd er opgetreden. Er werd regelmatig beroep gedaan op de groep voor radio- en televisieoptredens in binnen- en buitenland en voor muzikale begeleiding van film en toneel. Over welke Vlaamse folkgroep hebben we het?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Welk muziekinstrument zie je hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

U herkent ‘The dinosaur game’. Dit spel werd ontwikkeld door Google om u het wachten aangenamer te maken. Je speelt het spelletje immers als je moet wachten op een internetverbinding. De dinosaurus was oorspronkelijk bedoeld als grapje: geen internet hebben, staat volgens Google immers gelijk aan leven in prehistorische tijden. Google noemde het spel tijdens de ontwikkeling ‘Project Bolan’, weer een grapje, verwijzend naar een zekere Marc Feld. Jij schrijft de naam op van zijn band.

Bekijk antwoord