Quizvraag 7775 Muziek

Quizvraag Muziek 7775

We zoeken de geboortenaam van deze Amerikaans fotograaf en muzikant. Ze was voornamelijk bekend om haar huwelijk met ex-beatle Paul McCartney met wie ze samen speelde in de succesvolle band Wings. Ze was een voorvechtster van dierenrechten.

Goed zo !

Meer quizvragen over Muziek

Quizvraag Muziek

Deze vrouw overleed plots op 15 januari 2018. Vorig jaar nog maakte ze bekend te lijden aan een bipolaire stoornis. De zangeres van Ierse band ‘The Cranberries’, is op 46-jarige leeftijd overleden. Wat is haar naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Eén van de grote bioscoopsuccessen in 2019 was “The Joker”, waarbij Joaquin Phoenix een getormenteerd ingewikkeld personage neerzette. De musical score werd vooral gekenmerkt door één bepaald liedje, gebracht door Jimmy Durante. Als ik u vertel dat het liedje ook al eens gebruikt werd voor een andere Hollywoodproductie, “Modern Times”, kan u ons dan vertellen wie de componist van het liedje is?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

In 2011 scoorde Wouter De Backer een megahit samen met Kimbra. Hij deelt ondertussen echter alle rechten en inkomsten van dit succesnummer met de nabestaanden van een Braziliaanse componist. Wat is de artiestennaam van singer-songwriter Wouter De Backer?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Hoe heet de soundtrack gemaakt voor de nieuwe bond film, Spectre, in 2015? Het nummer is gemaakt door Sam Smith

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Welke zangeres van Filipijnse-Amerikaanse afkomst geboren in 2003, bracht in 2021 haar debuutalbum Sour uit, nadat ze eerder doorbrak met haar hitsingles "Driver's License" en "Good 4 U"? Ze schopte het ook tot een van de bestverkopende artiesten van 2021.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

69-jarige Engelse schrijver van liedjesteksten, vooral bekend van zijn samenwerking met Elton John. De teksten van praktisch elke hit van Elton John zijn van zijn hand.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

We zijn op zoek naar de naam van deze zangeres. Ze presenteerde onder andere 10 om te zien, Dag Coco en Studio Gaga op televisie. Sinds 2004 geeft ze les Engels in het tweede middelbaar in Keerbergen. De familienaam is voldoende.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Welke Amerikaanse zwarte zanger werd begeleid door de Raylettes?

Bekijk antwoord