Makkelijke Quizvragen

6434 resultaten

Quizvraag Dieren Vogels 6829
© Doug Janson

We zijn op zoek naar een familie van vogels uit de orde van de zangvogels die zijn uitgedost met zeer weelderige veren. De vogels zijn stevig gebouwd met een vrij zware snavel en krachtige poten en tenen en variëren van in grootte tussen een spreeuw en een kraai. Tot de familie behoren onder andere de bruine & de zwarte sikkelsnavel. Mocht dit nog te moeilijk zijn dan kan je ook antwoorden met een televisieprogramma uit de jaren ‘90 van de Nederlandse zender AVRO of met een gedeelte van een hit van Meatloaf.

Goed zo !
Quizvraag Nieuw-Zeeland 6828
© Labour Party

Op de foto zien jullie de huidige premier van Nieuw-Zeeland. Door de aanslagen die er begin dit jaar gebeurden in Cristchurch, kwam deze premier geregeld in het nieuws. Zo verklaarde ze bijvoorbeeld in maart 2019 om nooit de naam van de dader te noemen en riep ze het volk op enkel de namen van de slachtoffers te gebruiken, zodat zij geëerd worden ipv de dader.

Goed zo !

We zoeken deze keer een Brits bedrijf dat versterkers maakt voor elektrische gitaren en basgitaren. Samen met Marshall en Vox vormende ze vanaf de late jaren zestig het “Britse” gitaarversterkergeluid. Enkele gekende gebruikers van hun versterkers zijn Guy Berryman van Coldplay, Jimmy Page van Led Zeppelin, Jamie Cook van Arctic Monkeys of Noel Gallagher.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 6825

Welk Zwitsers horlogebedrijf, opgericht in 1983 door Nicolas Hayek (op de foto) kende een hoogconjunctuur in de jaren 90 door verschillende lijnen op de markt te brengen en door ook juwelen op de markt te brengen. Zo investeerden ze ook samen met Mercedes-Benz in een auto die de ideeën van het horloge belichaamde. De auto (op de foto) werd een echt succes, maar het bedrijf naar waar we op zoek gaan trok zich nog voor de wagen in productie kwam uit het project. Het bedrijf is wel voor eens en voor altijd verenigd met de wagen, aangezien het een deel van de acroniem bevat.

Goed zo !

Jullie zagen de trailer voor de miniserie “Appel Tree Yard” waarin onze gezochte Engelse actrice de rol van Dr Yvonne Carmichael speelde. Eerder maakte ze haar debuut op het witte doek als Bess McNeil in Lars von Triers Breaking the Waves uit 1996, waarvoor ze ook meteen genomineerd werd voor een Oscar. Dit jaar schitterde ze als Ulana Khomyuk in Chernobyl, waarvoor ze dit jaar een Emmy-nominatie voor in de wacht sleepte. Welke actrice zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 6822
© The Public Relations Department

Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun mag zich sinds 4 mei 2019 de koning van Thailand noemen. Na het overlijden van zijn vader op 13 oktober 2016 vond een jaar van nationale rouw plaats. Tot Maha zich klaar voelde om gekroond te worden, nam een regent de leiding over het land. Maha draagt de koninklijke titel Somdet Phra Chao Fah Maha Vajiralongkorn Boroma Orasathirat en is generaal in het Thaise leger, admiraal van de marine en Air Chief Marshal bij de luchtmacht, waarbinnen hij een eigen squadron heeft op Don Muang RTAFB in Bangkok. Eind augustus kwam hij uitgebreid in het nieuws nadat het koningshuis foto’s verspreidde van de officiële maitresse van hun vorst. Hoe luidt de meer gekende en gelukkig voor ons ook kortere vorstelijke naam van Maha?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 6821
© Mogens Engelund

In het kletsnatte Yorkshire eindigden er op het afgelopen WK (2019) slechts 46 renners. Met Greg van Avermaet als beste Belg op een achtste plaats is dit een WK dat de Belgen snel zullen vergeten. Misschien zijn er ondertussen al een paar die dit WK verdrongen hebben, want we vragen jullie of jullie nog de winnaar kennen?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 6820
© Foto-AG Gymnasium Melle

De Brexit loert nu dan echt om de deur. De soap kent een aantal ster-acteurs die niet zouden misstaan in de eerder aangehaalde soaps in deze ronde. Wie vertegenwoordigt de EU als onderhandelaar in deze elegante constructie?

Goed zo !

Jammer genoeg overleed op 20 juni 2019 een bekende Vlaamse actrice aan de gevolgen van ALS. In Vlaanderen werd ze bij het grote publiek bekend als 'dactylo' Carolien Van Kersebeke in de uiterst populaire reeks De Collega's. Haar bekendste hoofdrollen voor televisie zijn die van Betty Van Ginderen in Thuis, Claire De Ruyter in Familie en Samantha ‘Sam’ De Winter in Wittekerke. Ze was ook te zien in vele gastrollen. Wie zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Religie 6817
© Centro Televisivo Vaticano

Op 14 maart van dit jaar (2019) overleed Kardinaal Danneels. Danneels was sinds 1983 kardinaal, dit is de op één na hoogste rang binnen de hiërarchie van de Rooms-Katholieke kerk. Sinds zijn dood heeft België nog één kardinaal, maar hoe heet hij?

Goed zo !
Quizvraag Architectuur 6815
© Montrealais

We naderen stilletjes aan de vervollediging van dit bekende gebouw. Voor welk meesterwerk van Gaudi (1852-1926) werd de definitieve bouwvergunning pas in 2019 afgeleverd?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 6814

De hoofdstad van Kazachstan kreeg op 22 maart 2019 een nieuwe naam en staat sindsdien als Noersoeltan op de kaart, verwijzend naar de voormalige president Noersoeltan Nazarbajev. Wat is de vorige, net iets bekendere naam?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 6813

In 2012 vroeg Apple een patent aan op een reeks LCD-schermen die volgens hen een pixeldichtheid hebben die hoog genoeg is, zodat het menselijk oog geen onderscheid meer kan maken tussen losse pixels vanaf een bepaalde kijkafstand.Deze worden in verschillende toestellen gebruikt, en de effectieve pixels hangen af van de grootte van het scherm. Hoe noemt Apple deze reeks schermen?

Goed zo !
Quizvraag Wiskunde 6811

Het punt dat we zoeken is een driehoekscentrum en ligt op de gelijknamige rechte. In een gegeven driehoek raakt elke aangeschreven cirkel aan één van de zijden BC, AC of AB. Het gezochte punt (blauw aangeduid in de figuur) is het snijpunt van de drie lijnen van deze raakpunten naar de tegenoverliggende hoekpunten.

Goed zo !

Welke verzorger werd aan de Frans-Belgische grens opgepakt met een grote hoeveelheid doping in de ploegauto van Festina. Dit was het begin van de Festina-affaire die zeer grote gevolgen had voor de wielerwereld.

Goed zo !
Quizvraag Goden 6807

De vrouwelijke boodschapper van de Goden en de verpersonificatie van de regenboog, lijkt deze jobomschrijving u iets? Dan kon u ten tijde van de Griekse Goden solliciteren. Deze figuur werd voornamelijk ingezet door Zeus en Hera, en snelde vliegensvlug van de wolken tot de onderwereld en terug. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Stand Up 6806
© Eva Rinaldi

We steken de Atlantische oceaan over en gaan op zoek naar de naam van deze 1m63 grote Amerikaanse stand-up comedian, acteur en producer. Zo kunnen jullie hem kennen van films als “Night School”, “Ride Along” of uit de recentere remake van “Jumanji”, waar hij naast Dwayne Johnson een van de hoofdrollen spelen. Hij kwam in augustus van dit jaar ook ongelukkig in het nieuws nadat hij zwaargewond uit een auto-ongeval kwam en hij daarbij onder andere drie breuken in zijn ruggengraat had opgelopen.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 6805
© André Karwath

In de optica is dit een (meestal ronde of veelhoekige) opening in de lichtbaan van een lens of objectief die een bepaalde hoeveelheid licht door kan laten of tegenhouden. Het midden valt samen met de optische as van de binnenvallende lichtbundel in het instrument of objectief. Wat zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 6804
© Rama

Welke legendarische zanger, die in 2016 op 82-jarige leeftijd overleed, zie je hier?

Goed zo !
Quizvraag Series 6803

Eind 2012 leren we inspecteur Gerardi kennen op het scherm. Wanneer 66 kluizen van de private familiebank Jonckheere gekraakt worden, blijken deze allemaal in het bezit te zijn van enkele van de machtigste personen van België. Al snel komt Gerardi tot de vaststelling dat ze allen lid zijn van een geheime organisatie die de kraak in de doofpot probeert te stoppen. Wat is de naam van deze organisatie en tevens ook van de reeks die in 2018 een vervolg kreeg?

Goed zo !

Deze universitaire studie wordt gevolgd na het het behalen van een Master-diploma. Sinds de Bolognaverklaring komt deze opleiding grotendeels in de plaats van de vroegere postgraduaatopleiding. We zijn op zoek naar de algemeen aanvaarde afkorting van deze opleiding.

Goed zo !
Quizvraag Nobelprijs Zuid-Afrika 6800

Dat Nelson Mandela de Nobelprijs voor de vrede in ontvangst mocht nemen is hopelijk geen verrassing voor u. Hij kreeg deze samen met de toenmalige president die de apartheid afschafte en Zuid-Afrika omvormde tot een democratie waarbij de zwarte meerderheid stemrecht kreeg. Wat is de naam van dit lid van de Club van Rome?

Goed zo !
Quizvraag Economie 6798

Van welk beursgenoteerd bedrijf, in 1880 opgericht te Zwevegem, zien jullie hier het logo? In het voorjaar kwam het bedrijf nog in het nieuws doordat het meerdere filialen zou sluiten of waarvan de activiteiten naar Oost-Europa zouden verhuizen. Matthew Taylor is de CEO, maar ik betwijfel of dit een extra tip is..

Goed zo !

Wellicht zegt de naam Katheryn Elizabeth Hudson jullie niet zoveel, echter is deze Amerikaanse zangeres wereldberoemd, maar dan wel onder haar pseudoniem. Gisteren vierde ze nog haar 35ste verjaardag, en we geven nog mee dat ze het Anthem schreef voor de Olympische Spelen in 2016. Als laatste tip geven we nog mee dat ze verloofd is met Orlando Bloom.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 6796

Ook de fanaten van motorfietsen komen vanavond aan hun trekken. Welk historisch Zweeds bromfietsenmerk vind je op deze afbeelding terug?

Goed zo !