Makkelijke Quizvragen

6387 resultaten

computeranimatiefilm 2009

Wat is de naam van deze Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2009, geproduceerd door Pixar Animation Studios en gedistribueerd door Walt Disney Pictures. Het is de tiende lange speelfilm van Pixar.

Goed zo !
Portret van een kunstenaar

Op de presentatie zien jullie het schilderij met de titel ‘Portret van een kunstenaar (zwembad met twee figuren)’ van een Engelse kunstenaar die een van de bekendste vertegenwoordigers is van de popart. Op een veiling in 2018 werd net geen 80 miljoen euro betaald voor het werk, dat dateert uit 1972. Eind 2021 opende in de Brusselse Bozar een tweedelige tentoonstelling over de kunstenaar. Wie zoeken we?

Goed zo !
programma

Van welk programma is dit het icoon?

Goed zo !
film over John Forbes

We zoeken een Amerikaanse film uit 2001 over het leven van de wiskundige John Forbes, die aan schizofrenie leed. Deze rol werd gespeeld door Russell Crowe. De film ontving in 2002 maar liefst vier Oscars. De film werd geregisseerd door Ron Howard. Welke film?

Goed zo !

Welke munt is dit?

Goed zo !
Romeo en Julia

In welke stad staat het balkon van Romeo en Julia?

Goed zo !
winnaar Eurosong 2019

Wie was de winnaar van Eurosong 2019 met het lied Arcade?

Goed zo !
rivier

In de telefonie is het internationale toegangsnummer (land) +33. Welke rivier loopt er door de hoofdstad?

Goed zo !
Kjeragbolten

Geef de hoofdstad van het land waar dit gigantische rotsblok “Kjeragbolten” ligt.

Goed zo !
kostuumdrama Netflix

Welk Amerikaans kostuumdrama op Netflix speelt zich af tijdens het Regency-tijdperk in 1813 en focust zich op het societyseizoen? De serie is gebaseerd op novelles van Julia Quinn. Het tweede seizoen ging in première op 25 maart van 2022, waarin Anthony's zoektocht naar een geschikte burggravin wordt gevolgd.

Goed zo !
derde op de marathon
© Paul Van Welden

Welke sportman eindigde derde op de marathon van de Olympische Spelen 2021?

Goed zo !
premier anti

Welke premier kreeg in 2021 felle kritiek omwille van zijn omstreden anti-homowet?

Goed zo !
uitvinder dynamiet

Wie heeft in 1866 het dynamiet uitgevonden? Hij was een Zweeds chemicus en industrieel. Naast het dynnamiet heeft hij ook een reeks andere explosiemiddelen uitgevonden en gefabriceerd. Er is ook een chemische element naar hem genoemd.

Goed zo !
Mozart

Wat is de dubbele voornaam van Mozart?

Goed zo !
wereldkampioen darts
© Ilona Geven

Peter Wright is na slopende finale voor tweede keer wereldkampioen darts geworden in januari 2022. Wat is de bijnaam van deze topper in het darts?

Goed zo !
groep uilen

Hoe groep honden noemt een roedel. Een groep vissen is een schoool. Hoe wordt een groep uilen genoemd?

Goed zo !

In 2020 werd de toenmalige burgemeester van Tervuren de nieuwe gouverneur van Vlaams-Brabant. Hij volgende Lodewijk De Witte op. Hoe heet onze nieuwe provinciegouverneur?

Goed zo !
general sherman
© Jim Bahn

Nog meer slecht nieuws in 2021. General Sherman is in danger! Het klinkt als een passage uit een oorlogsfilm. We zagen echter een soort oorlogstaferelen bij de bosbranden in Californie. Daarbij werd ‘general sherman’ bedreigd, de grootste boom ter wereld. Wij zijn op zoek naar de meer gebruikte naam van de mammoetboom. Het National Park in de Sierra Nevada draagt ook de naam.

Goed zo !
auto Formule 1
© sportnieuws.nl

Voor deze sportvraag zoeken we het in de autosport. Zowel Romain Grosjean als Lewis Hamilton hebben hun leven de afgelopen coronaperiode te danken aan een zeer specifieke uitvinding. We zoeken de naam van een begrip in de autoracerij, een titanium onderdeel dat over de cockpit van een raceauto wordt geplaatst. Het dient ter bescherming van de coureur.

Goed zo !
ongeval filmset 2021

In oktober 2021 gebeurde er een tragisch ongeval op de filmset van ‘Rust’. Cameravrouw Halyna Hutchins werd er ‘per ongeluk’ neergeschoten toen de acteur die we zoeken een wapen liet afgaan, dat had moeten geladen zijn met losse flodders. Hoe heet de acteur die we zoeken?

Goed zo !
schaakopening

Hoe noemt men in het Nederlands een schaakopening waarin een speler materiaal offert, meestal een pion maar soms ook wel een stuk of meer, in de hoop compensatie te krijgen door een ontwikkelingsvoorsprong, een betere pionnenstructuur of een ander positioneel voordeel.

Goed zo !
The Queen’s Gambit

In de serie The Queen’s Gambit volgen we het leven van wees en schaakwonder Beth Harmon tijdens haar zoektocht om 's werelds grootste schaker te worden, terwijl ze worstelt met emotionele problemen en een drugs- en alcoholverslaving. Wat is de naam van de actrice die Beth Harmon speelt?

Goed zo !
Netflix serie 2020

In oktober 2020 werd op Netflix een 7-delige miniserie uitgebracht over een weesmeisje dat uitgroeide tot een schaakkampioene. De serie werd bekroond met een Golden Globe voor beste miniserie. Hoe heet deze serie?

Goed zo !
oorlog

De oorlog tussen tussen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en de Scilly-Eilanden (bij de zuidwestkust van Engeland) wordt door sommigen aanzien als de langste oorlog ooit, maar daar is niet iedereen het over eens. Deze oorlog duurde 335 jaar zonder dat er een schot gelost werd? Vaak wordt een andere oorlog aanzien als de langste. Technisch gezien duurde deze oorlog tussen Engeland en Frankrijk 116 jaar, maar werd onderbroken door verschillende vredesperiode. Welke oorlog wordt hier bedoeld?

Goed zo !

Canvas zond in 2021 een zesdelige documentaire reeks uit die een groepje van vijf jonge wielrenners volgde uit het Gentse die samen profwielrenner willen worden. Tijdens het waarmaken van hun droom komen zij verschillende diepe dalen tegen, waaronder het overlijden van hun goede vriend Wouter Weylandt. Hoe heet deze reeks?

Goed zo !