Quizvraag uitvinder dynamiet

uitvinder dynamiet

Wie heeft in 1866 het dynamiet uitgevonden? Hij was een Zweeds chemicus en industrieel. Naast het dynnamiet heeft hij ook een reeks andere explosiemiddelen uitgevonden en gefabriceerd. Er is ook een chemische element naar hem genoemd.

Goed zo !


Meer quizvragen over Uitvinders

Quizvraag Geschiedenis

Deze man was op zoek naar een manier om ervoor te zorgen dat rubber gemakkelijker te bewerken was, maar ook bestendig werd tegen hitte en kou. Hij zag pas het licht toen hij op een dag per ongeluk een brouwsel van lood, zwavel en rubber op het fornuis morste. Gevulkaniseerd rubber, waar tegenwoordig onder andere autobanden van gemaakt worden, was geboren. Na zijn dood werd een autobandenfabriek opgericht met zijn naam, die nog steeds één van grootste spelers is op de markt van de autobanden. Wat is de naam van deze pionier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geneeskunde en lichaam

Een beetje chauvinisme kan nooit kwaad dus laten we maar trots zijn op de uitvindingen waarmee we als Belgen de wereld iets beter hebben gemaakt. Wie is de Belgische uitvinder van de verlostang?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Wie is de vader van de atoombom? Hij verwierf vooral bekendheid als wetenschappelijk directeur van het Manhattanproject.

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Deze man vond het decimale stelsel voor breuken uit en gaf de vestingbouw een wiskundige grondslag. Wat is de naam van deze toegepast natuurkundige, wiskundige en ingenieur afkomstig uit Vlaanderen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Welke gebroeders vonden de luchtballon uit?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Deze Engelse natuurkundige, geboren in 1643, is de uitvinder van de differentiaal- en integraalrekening en grondlegger van de klassieke mechanica. Geef de naam en voornaam van deze natuurkundige die ook de spiegeltelescoop uitvond.

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Wie was de uitvinder van de gloeilamp? Hij was een Amerikaanse uitvinder en oprichter van General Electric Company, die zijn fortuin maakte door uitvindingen op te kopen en de octrooien op zijn eigen naam vast te leggen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geneeskunde en lichaam

Welke Amerikaanse moleculaire bioloog ontving in 1962 samen met zijn collega's Francis Crick en Maurice Wilkins de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde met hun ontdekking van de DNA-structuur uit 1953?

Bekijk antwoord