Makkelijke Quizvragen

6431 resultaten

Quizvraag Zwam 7638

We zoeken een zwam die gezien wordt als een ware delicatesse. Ze worden vaak opgespoord met behulp van varkens. Al is tegenwoordig het gebruik van honden het meest gangbaar.

Goed zo !
Quizvraag Schilderij 7636

Het schilderij dat jullie hier zien is er één van Pieter Bruegel de Oude uit 1563. Het hangt in het Museum Mayer van den Bergh in Antwerpen. Bruegel heeft in dit werk twee tegenstellingen met elkaar gecombineerd: Op de voorgrond is een vrouw te zien die zich gedraagt als een man, met de focus op hebzucht met daartegenover de Reus op de achtergrond die staat voor de man die zich gedraagt als een vrouw, met de focus op verspilling. Wat is de naam van dit schilderij? Het deelt zijn naam met een bekend monument uit Gent.

Goed zo !
Quizvraag Middeleeuwen 7634

Deze Orde was een christelijke kruisridderorde die ten tijde van de kruistochten als klein onderdeel van de kruisvaarderslegers een Heilige Oorlog tegen de moslims voerde. De orde werd officieel erkend door de Katholieke Kerk in 1129 en bleef bijna 200 jaar bestaan. Ze werd uiteindelijk zo machtig en rijk, dat de Franse koning Filips de Schone er alles aan deed om van hen af te komen. In kringen van vrijmetselaars gaat het verhaal dat de orde nog eeuwenlang in het geheim is blijven bestaan. Sommigen geloven ook dat de orde iets te maken hadden met de Franse revolutie uit wraak op het Franse koningshuis. Wat is de naam deze Middeleeuwse orde?

Goed zo !
Quizvraag Films 7633

We zijn op zoek naar Amerikaanse romantische komedie uit 1979 van regisseur Woody Allen. De film vertelt het verhaal van de 42-jarige man Isaac Davis, gespeeld door Woody Allen zelf, die een relatie begint met de 17-jarige Tracy en daarnaast ook verliefd wordt op de minnares van zijn beste vriend. De hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Diane Keaton, Michael Murphy en Meryl Streep.

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7632

We zoeken een Frans departement, één van de vijf in de regio Normandië. De hoofdstad is Caen. Een andere bekende stad in dit department is Bayeux. Wat is de naam van dit departement?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7631

We zoeken een helling in de Vlaamse Ardennen gelegen in de gemeente Kluisbergen die een prominente rol speelt in de Ronde Van Vlaanderen. Langs de beklimming ligt een dorp, wat tevens de naam van de helling verklaart. Ten westen van de top van deze helling ligt de Knokteberg, ten oosten ervan de hogere Hotondberg. Vanaf 2012 komt deze helling meermaals voor in de finale van de ronde van vlaanderen en is het de één na laatste helling die beklommen wordt. De eerste 600 m is een smalle asfaltweg, de overige 1600 m is een kasseiweg.

Goed zo !
Quizvraag Bomen 7629

We zijn op zoek naar een familie van planten die van nature voorkomen in de tropen of subtropen. De planten dragen steenvruchten of bessen. Sommige vruchten blijven drijven, zoals de kokosnoot. Zo wordt de verspreiding van het ene eiland naar het andere vergemakkelijkt. Welke plant zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 7628
© Robbie Mendelson

We zoeken een voormalig Belgisch tennisspeler van 2 meter en 3 groot. Hij was professional van 1991 - 2013, al speelde hij de laatste jaren bijna uitsluitend dubbel. Een van de belangrijkste feiten uit zijn carrière was zijn verrassende vierde ronde op Wimbledon in 1995, waarbij hij zich onder andere langs Pat Cash en Stefan Edberg tenniste. Daarnaast wist hij in 2009 de dubbelfinale te bereiken van Roland Garros en de halve finale van Wimbledon, beide met Wesley Moodie. Wat is de naam van deze tennisser? We zoeken hier voor en achternaam.

Goed zo !
Quizvraag Ontdekkingsreizigers 7627

Deze Schot was een van de bekendste ontdekkingsreizigers van zuidelijk Afrika. Hij vertrok in eerste instantie naar Afrika om de inheemse stammen te bekeren naar het Christendom. Tijdens één van zijn expedities, op zoek naar de bron van De Nijl, was men zich in Europa en de Verenigde Staten zorgen gaan maken over de bekende ontdekkingsreiziger. Een van de personen die erop uitgestuurd werd om hem te zoeken was een journalist van The New York Herald, Henry Stanley. Op 10 november 1871 ontmoetten de twee elkaar in Ujiji, een klein dorp aan het Tanganyikameer. Welke Schotse ontdekkingsreizeiger zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7626

Voor deze vraag zoeken we de naam van een grote Italiaanse worst gemaakt van fijngesneden of fijngehakt verhit varkensvlees. De worst bevat ten minste 15% blokjes varkensvet, doorgaans het harde vet van een varkensnek. De herkomst van de worst ligt in Bologna. Het vlees wordt gekruid met onder meer zwarte peper, mirtebessen en pistache.

Goed zo !
Quizvraag Kiekeboe 7625

Wat is de naam van de overbuurman van Marcel Kiekeboe uit de Vlaamse stripreeks De Kiekeboes? Veel grappen in de reeks draaien rond zijn overmatige speekselvloed waarmee hij de mensen in zijn omgeving nat spuwt. Hij debuteerde in het album Een zakje chips.

Goed zo !
Quizvraag Series 7624

De serie die we zoeken liep van 2008 tot 2013. De serie volgt Walter White die op het moment dat zijn vrouw onverwacht zwanger is van hun tweede kind te horen krijgt dat hij longkanker heeft. Om ervoor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt en tevens om zijn eigen behandelingen te betalen, besluit Walter over te schakelen op een leven als misdadiger en start hij met de productie en verkoop van de drug crystal meth.

Goed zo !
Quizvraag Pretparken 7623

Op de foto zien julie een populaire attractie in het Sprookjesbos van de Efteling. Hij is een figuur uit het sprookje De zes dienaren van de Gebroeders Grimm en is sinds het begin een officieuze mascotte van het park. Kennen jullie ook zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7622
© Bundesministerium für Europa

In september waren er verkiezingen in Oostenrijk, deze werden gewonnen door de conservatieve ÖVP. Wij zoeken de man die deze partij leidt. Tussen december 2017 en mei 2019 was hij al eens bondskanselier van Oostenrijk.

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7620
© Peter van der Sluijs

We zoeken de partijleider van de Nederlandse politieke partij: Partij voor de Vrijheid of PVV. Hij staat bekend als een felle criticus van de islam. Verder is hij bekend vanwege zijn uitgesproken standpunten met betrekking tot de Europese Unie, de euro, immigratie en de vrijheid van meningsuiting.

Goed zo !
Quizvraag Natuurkunde 7619

Deze Engelse antropologe en biologe is het bekendst van haar veertigjarige studie over het sociale en familiale leven van de chimpansee. Eén van haar grootste bijdragen was de ontdekking dat chimpansees werktuigen maken én gebruiken. Ze ontdekte dat sommige chimpansees takjes en twijgen gebruiken om termieten te vangen. Tot deze ontdekking werd gedacht dat alleen mensen werktuigen gebruikten. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Films 7618

We zoeken een Belgische horrorfilm uit 2014 geregisseerd door Jonas Govaerts. De film vertelt het verhaal van een groep scouts die op zomerkamp gaan in de Ardennen in een bos waar ook de weerwolfjongen Kai woont. Zoals meestal het geval is in een horrorfilm draait ook deze film uit op veel bloedvergieten.

Goed zo !
Quizvraag Geneeskunde en lichaam 7617

Vergeleken met de afgelopen decennia, is er nu een relatief grote groep van ouders die weigeren hun kinderen te laten vaccineren uit angst voor bijwerkingen. Artsen maken zich zorgen omdat door de dalende vaccinatiegraad het risico bestaat dat besmettelijke ziekten zoals mazelen, difterie en kinkhoest zich gaan verspreiden. Wat is de Engelse benaming voor deze groep mensen? Van dale beschrijft dit engels woord als 'vaccinatieweigeraar'.

Goed zo !
Quizvraag Koningen 7616

We zijn op zoek naar de koning van Sparta van 490 tot 480 voor Christus. In de Griekse geschiedenis behaalde hij een legendarische heldenstatus nadat hij met 300 Spartaanse soldaten in de slag bij Thermopylae vocht tegen het grote invasieleger van koning Xerxes I. Ook een pralinemerk draagt zijn naam al zouden deze niet naar hem genoemd zijn. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Pretparken 7615

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een attractiepark in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. Wat is de naam van dit park?

Goed zo !
Quizvraag Kunst 7614

Een andere Duitse, benaming voor ‘Art nouveau’, een kunststroming die tussen 1890 en 1914 op verschillende plaatsen in Europa populair was, voornamelijk als reactie op het vormvervagende impressionisme.

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7613

We zoeken een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf. Het is een schiereiland dat grenst aan Saoedi-Arabië en ten oosten ligt van Bahrein. Slechts 20% is van de bevolking behoort tot de inheemse bevolking. Zo leven er meer Indiërs en Nepalezen dan inheemse bewoners. Welke land zoeken we hier met als hoofdstad Doha?

Goed zo !
fictieve beer cartoons van Hanna-Barbera

Deze fictieve beer die meespeelt in een aantal cartoons van Hanna-Barbera woont in het fictieve Jellystone Park, wat gebaseerd is op het Yellowstone National Park. Hij wordt vaak vergezeld door een andere beer genaamd Boo Boo. Samen proberen ze geregeld de picknickmanden te stelen van de bezoekers van het park. Wat is de naam van deze beer?

Goed zo !
Quizvraag Schilders 7611

Wie is de schilder van dit schilderij? Als tip: Hij was een Nederlands kunstschilder in de Gouden Eeuw.

Goed zo !
zeezoogdier walvis

Dit zeezoogdier is een walvis uit de onderorde van de baleinwalvissen. Het is een relatief grote vinvis, die zich van anderen onderscheidt door zijn lange borstvinnen, zijn gedrongen lichaam en de knobbels op zijn bek en onderkaak. Volwassen walvissen van deze soort variëren in lengte van 12 tot 16 meter en wegen zo'n 25 à 30 ton. Bij toeristische walvisspotuitjes zijn deze walvissen populair om hun spectaculaire vertoningen aan het wateroppervlakte; ze slaan met hun grote borstvinnen op het water en maken sprongen waarbij ze soms geheel boven de waterspiegel komen. Kennen jullie de naam van deze walvis?

Goed zo !