Makkelijke Quizvragen

6354 resultaten

Wat is de derde letter van het griekse alfabet?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7687
© I, LimoWreck

We zoeken de naam van klein landelijk polderdorpje in het westen van de provincie West-Vlaanderen en een deelgemeente van Veurne. Het diepste punt van het dorpje is tevens het diepste punt van België.

Goed zo !
Quizvraag Series 7686

Wie speelde de rol van Nick Van Loo in de fictiereeks quiz me quick? Deze jonge knaap van 12 stielen en 13 ongelukken probeert al maanden tevergeefs aan een job te komen. Hoewel hij in het bezit is van een koksdiploma, werkt hij als koerier bij een Japans restaurant. Hij kan aan een ongelooflijk tempo weetjes opslaan in zijn geheugen. Samen met zijn vriendin Cynthia woont hij op de derde verdieping in het stadscentrum. Hij is de drijfveer achter het team en komt met het plan op de proppen om deel te nemen aan de Superprestige.

Goed zo !
Quizvraag Atletiek Olympische Spelen 7685

Wat is de naam van de Nieuw-Zeelander die op de Olympische Spelen van 1960 in Rome de Belg Roger Moens versloeg op de 800 meter?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7684
© Brucevdk

Wat is de naam voor een schijfje van kunststof of karton dat gratis bij de chips van Smiths zat. Op het schijfje werden verschillende stripfiguren afgebeeld.

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7683
© Kroon, Ron / Anefo

Wat was de naam van deze Belgisch politica voor de CVP. Ze was de eerste vrouwelijke minister van België en tevens de eerste vrouwelijke minister van Staat. Ze werd in 1913 in Oudenaarde geboren.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7682

Welk getal hebben we hier vakkundig weggeshopt van de beroemde eau de cologne?

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 7681

Robinson Crusoë is een roman van de Engelse schrijver Daniel Defoe .Het belangrijkste deel van het verhaal speelt zich af op een onbewoond eiland waar hij na schipbreuk terechtkomt. Het verlangen naar menselijk gezelschap neemt echter toe. Zijn wens komt uit als op een keer een gevangene weet te ontsnappen. Wat is de naam van zijn metgezel die Robinson Crusoe onder zijn hoede neemt?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7680

Op 21 juli 1969 won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk met bijna 18 minuten voorsprong op de tweede. Wie werd tweede na Merckx? Deze vraag zou ook perfect gepast hebben in een dierenronde?

Goed zo !

Op 21 juli, de nationale feestdag van België, legde Filip de eed af als zevende koning van België. In welk jaar was dat? De volgende gebeurtenissen vonden ook in dit jaar plaats:
De bomaanslagen tijdens de marathon in Boston
Overlijden Nelson Mandela
Paus Franciscus volgt Benedictus de XVI op

Goed zo !
Quizvraag Spellen 7678

Wat is de naam van dit strategisch bordspel dat gespeeld wordt met 2 tot 4 personen? Er zijn in vier kleuren elk 21 stenen in de vorm van polyomino's. Er wordt gespeeld op een bord van 20 bij 20 vierkante vakjes. De spelers moeten de stenen om de beurt op het bord plaatsen, onder bepaalde regels. Wanneer geen speler meer een steen kwijt kan, is het spel afgelopen en kan men punten gaan tellen. Op de dia zien jullie de 21 stenen.

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7676
© Cs-wolves

Deze Belgische renner die rijdt voor Wanty-Groupe Gobert werd 21ste in de afgelopen Ronde van Frankrijk. In de loodzware etappe naar La Planche des Belles Filles gooide hij hoge ogen met een derde plaats. Zijn naam graag. Geen kenner van wielrennen? Dan mogen jullie ook antwoorden met de naam van een voormalig Belgisch chocolademerk en chocoladefabriek uit Antwerpen. In 1969 werd de firma, die toen in moeilijkheden verkeerde, overgenomen door General Chocolate. Merknamen in deze periode was onder meer Zero.

Goed zo !
Quizvraag Ruimtevaart 7674

Op 21 juli 1969 zette Neil Armstrong als eerste voet op de maan. Wat was de naam van de Amerikaanse astronaut die als taak had in het moederschip om de Maan te cirkelen, terwijl zijn collega's Neil Armstrong en Buzz Aldrin op de Maan verbleven. De auteur van de ‘the hunger games’ heeft dezelfde naam.

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 7673

We zoeken de Engelse benaming voor het kaartspel eenentwintigen dat vaak in casino’s wordt gespeeld. Het doel van het spel is om de bank te verslaan. Hierbij moet men proberen dichter bij de 21 punten te komen dan de bank. Als de speler boven de 21 punten uitkomt heeft hij verloren, ongeacht wat de bank heeft. Kaarten met afbeeldingen (boer, vrouw, heer) zijn 10 punten waard. De kaarten 2 - 10 hebben de waarde die zij aangeven. De aas is 1 of 11 punten waard.

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7672

Yara Kastelijn reed bijna van start tot finish aan de leiding in de Koppenbergcross, ook al deed haar teamgenote Annemarie Worst verwoede pogingen om haar het vuur aan de schenen te leggen. De Italiaanse Arzuffi, ook al een teamgenote , werd derde. Vervolledig de naam van dit team met Bart Wellens als coach: … Pro cycling. Het antwoord bestaat uit 3 cijfers.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7671

Deze haan werd beschuldigd van geluidsoverlast, mag blijven kraaien op het eiland Île d’Oléron in het westen van Frankrijk. Wat is de naam van de haan die een proces in 2019 won dat symbool stond voor de clash tussen plattelandsbewoners en stedelijke inwijkelingen?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7670
© Anefo

Deze Nederlandse zangere is overleden op 78 jarige leeftijd. Ze zong veel vertaalde nummers van Jacques Brel en werkte vaak samen met Ramses Shaffy. Met hem boekte ze haar grootste succes: "Pastorale". Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Asterix Tekenaars 7669

Wat is de naam van de Franse tekenaar van de stripreeks Asterix? Hij overleed in maart 2020.

Goed zo !
Quizvraag Formule 1 7666
© Pitlane02

Op 3 mei 2020 wordt/werd er, voor het eerst sinds 1985, weer een F1-race gehouden in Nederland. Wat is de naam van dit F1-circuit?

Goed zo !
Quizvraag Corona 7665

Het coronavirus is de eerste maanden van 2020 niet meer uit ons nieuws te denken. Het virus begon eind 2019 in China. Wij zoeken de stad waar dit virus uitbrak.

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7664
© David Fainshtein

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken in februari 2020 de Belgische overheid op om Aalst Carnaval te veroordelen en te verbieden. Aanleiding zijn de joodse karikaturen, die vorig jaar te zien waren en ook dit jaar zullen terugkwamen. Wat is de naam van deze Israëlische minister?

Goed zo !
Quizvraag Films 7663

In februari 2020 won deze film ook vier Oscars, waaronder die voor beste film en beste internationale film. Het was de eerste niet-Engelstalige film die werd uitgeroepen tot beste film. Wat is de titel van deze Zuid-Koreaanse tragikomische film?

Goed zo !
Quizvraag Zweden 7661
© Lapplaender

Dit Zweeds traditioneel gerecht is misschien wel één van de vieste zaken die gegeten worden. Het bestaat uit gefermenteerde Oostzeeharing en heeft een zeer indringende geur. Door de organische zwavelverbindingen die tijdens het gisten zijn ontstaan, lijkt de geur op die van rotte eieren of van een stinkbom. Wat is de naam van dit gerecht?

Goed zo !
Quizvraag Hongarije 7660
© Kobako

Het gerecht dat we voor deze vraag zoeken werd aan het einde van de negentiende eeuw het nationaal gerecht van Hongarije, toen de Hongaren zochten naar symbolen van nationale identiteit om zich binnen het Oostenrijks-Hongaarse Rijk te onderscheiden van andere nationaliteiten. Het gerecht is een stoofpot van rundvlees, groenten, rode uien en kruiden.

Goed zo !
Quizvraag Schotland 7659
© Tess Watson

Dit nationale gerecht van Schotland is een vleesgerecht gemaakt van schapen-hart, long en lever, vermalen met dierlijk vet (reuzel), ui, havermout, peper, zout, kruiden en bouillon. Oorspronkelijk werden de ingrediënten in een schapenmaag gestopt voordat het geheel werd gekookt, maar tegenwoordig worden hiervoor meestal andere materialen gebruikt. Kennen jullie de naam van dit gerecht?

Goed zo !