Makkelijke Quizvragen

6435 resultaten

Quizvraag Aardrijkskunde 8060

Tussen imposante bergtoppen in de Peruviaanse Andes ligt een heilige stad, zonder twijfel de meest legendarische Inca-nederzetting. Deze stad werd uitzonderlijk goed bewaard omdat deze niet werd gevonden door de Spanjaarden tijdens de Spaanse verovering in de 16e eeuw. Vandaar wordt deze ook wel de ‘verloren stad’ genoemd. Wat is de naam van deze stad?

Goed zo !
Quizvraag Films 8059

We zijn op zoek naar een Belgische film uit 2006, waarin Nand Buyl de hoofdrol van Lucien Knops op zich neemt, een alerte bejaarde die graag in de billen van de vrouwtjes knijpt, met zichtbaar genoegen van zijn Trappist Westmalle nipt en ten allen prijze wil bewijzen dat hij nog best zijn eigen boontjes kan doppen. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 8058
© Voo de Mar

In 2010 werd op het tennistornooi van Wimbledon geschiedenis geschreven. Over 3 dagen gespreid werd tot op heden de langste tenniswedstrijd bij de mannen ooit gespeeld. De wedstrijd duurde 11 uur en 5 minuten. John Isner won de partij door de laatste set te winnen met maar liefst 70-68. Maar welke Fransman was de verliezer van deze partij?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8057

Een jaar na de verdwijning van zijn dochter Julie Lejeune hoort Jean-Denis Lejeune over het bestaan van het National Center for Missing and Exploited Children in Washington. Hij vertrekt naar dat centrum om de werking ervan te bestuderen. Bij zijn terugkeer in België krijgt hij de steun om een Belgische variant op te starten. De officiële oprichting gebeurde op 31/03/1998. Hoe heet deze stichting?

Goed zo !

Op de foto herken je ongetwijfeld Felix De Laet, een talentvolle Belgische dj-producer. Hij was de 1e Belg die met zijn 3 eerste singles op nummer 1 stond in de Vlaamse Ultratop 50. Wat is zijn artiestennaam?

Goed zo !
Quizvraag Corona 8055

2021 is het jaar waar we massaal een vacinatie kregen tegen het Coronavirus. Een van de vaccins was gemaakt door het bedrijf dat we zoeken en bracht het RNA-vaccin Pfizer op de markt. Wat is de naam van dit Duits biotechnologiebedrijf?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8054

Sinds 19 mei 2021 wordt deze beroepsmilitair gezocht door de Belgische strijdmachten en de federale politie, nadat hij verdween met wapens die hij ontvreemd had op de militaire basis van Leopoldsburg. Wat is de naam van deze tereurverdachte?

Goed zo !
Quizvraag Spellen 8042

Welke gezelschapspel herken je?

Goed zo !
Quizvraag Spellen Kaartspellen 8040

Welke gezelschapspel herken je?

Goed zo !
Quizvraag Spellen 8039

Welke gezelschapspel herken je?

Goed zo !

Als we terugblikken op 2019, was dit helaas ook weer het jaar van afscheid voor enkele grote namen. Zo was er deze zanger die 84 jaar werd, maar helaas zijn levenslied een einde zag nemen op 18 december. Hij nam in 1963 deel voor zijn eigen land aan het Eurovisie Songfestival. Naast de evergreen van daarjuist had hij in 1975 nog een grote hit in duet met Noëlle Cordier. We zoeken naam en voornaam van deze zanger.

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 8031

Onder dit koningschap veranderde Engeland van een onbelangrijke staat in een machtige renaissance- natie. De Engelse vloot werd versterkt en de basis voor het Britse koloniale imperium werd gelegd. Geef de naam van dit koningshuis dat in 1603 vervangen werd door het Schotse koningshuis Stuart.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 8029

In 1902 werd in Nederland het suikerwaren- bedrijf Tonnema opgericht. Het maakte pepermunt van verschillende smaken en kwaliteiten voor diverse afnemers. In 1922 verliet men deze manier van werken en koos voor een eigen merk- en kwaliteitsbeleid. Geef de naam van “de koning van de pepermunt”.

Goed zo !

Tot 2009 was er geen permanente voorzitter van de Europese Raad. Tegenwoordig is dit wel zo en kan er een president voor een termijn van twee en een half jaar gekozen worden. Tot heden is ons land goed in de prijzen gevallen met als tweede voorzitter Charles Michel. Wie was de eerste voorzitter door ons land geleverd, graag naam en voornaam.

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 8027

Een culinaire bereidingswijze waarbij men vloeibaar voedsel mengt met gelatine en het mengsel opspuit met lachgas. Hoe noemt men dat zo een luchtig schuim vormt, zonder room of eieren?

Goed zo !
Quizvraag Olympische Spelen 8026

In december 2019 werd beslist dat Rusland gedurende vier jaar niet mag deelnemen aan de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen, dit omwille van het manipuleren van dopingdata. Geef de naam van het Russische Antidoping- agentschap dat voor het eerst in 2016 in opspraak kwam.

Goed zo !
Quizvraag Films 8024

Bekende Belgen die het op gebied van muziek in Frankrijk waar maakten hebben we er meerdere. Voor films is dit iets minder, maar toch zijn er de laatste jaren wel enkele die furore maken. De actrice die we zoeken is reeds meerdere keren genomineerd voor haar filmrollen en kreeg in 2005 de Romy Schneiderprijs. Zij was ook te zien in de film van de Gebroeders Dardenne: ”Le Gamin au vélo”. Wij zoeken de naam van deze actrice die geboren werd in Namen in 1975 en momenteel in Frankrijk woont.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 8022

Altijd leuk om eens terug te blikken op de hitlijsten van 2019, waar we dan dit olijke duo terugvinden. Als we kunnen spreken over een zomerhit van het jaar. Dit was er één. Wij zullen u zelfs de uitvoerders verklappen, geeft u ons dan de titel van het liedje. U ziet Shawn Mendes en Camila Cabello. Nu aan u om ons de Spaanse titel van de song aan te reiken…

Goed zo !
Quizvraag Wetenschap 8020

In 1960 werd de wetenschappelijke discipline die we zoeken gelanceerd door Jonathan Hughes en Stanley Reiter. De discipline maakt systematisch gebruik van economische theorie en technieken om de economische geschiedenis te bestuderen. Geef de naam van deze discipline die genoemd werd naar de muze van de geschiedenis in de Griekse mythologie.

Goed zo !
aanhoudende daling

Een aanhoudende daling van het algemeen prijsniveau in de economie is op korte termijn beter voor de koopkracht maar kan op middellange termijn zeer schadelijke gevolgen hebben zoals een recessie. Hoe noemt men deze aanhoudende daling welke men steeds tracht te voorkomen?

Goed zo !

In Finland wordt de nieuwe coalitieregering geleid door ’s werelds jongste leider. Een 34 jarige politica die eerder minister van transport was, is er de nieuwe premier. Wij zoeken de naam van deze jongste premier van Finland ooit.

Goed zo !
Quizvraag Schaatsen 8016
© Rob Bogaerts

“De tocht der tochten” werd voor het eerst in 1909 gereden en sedertdien nog veertien keer. De laatste editie ging door in 1997. Over welke bijna 200 kilometer lange schaatstocht hebben we het hier?

Goed zo !

De Vlaamse actrice die we zoeken deed haar studies aan de Sint Bavo humaniora in Gent en nadien toneelopleiding aan Studio Herman Teirlinck. Sinds 1991 is ze als freelance actrice verbonden aan verschillende gezelschappen. Zij ontving ook al enkele belangrijke nominaties, zoals voor haar rol in de film “Ongenade”. Wie is deze Vlaamse actrice?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 8014

Lieven De Brouwer is een Vlaamse filmregisseur die al enkele mooie films regisseerde, zoals onder andere Pauline en Paulette. Met de film die we zoeken werd in 2004 het filmfestival van Ventië geopend. Geef de titel van deze humoristische film waarin Viviane De Muynck,en Chris Lomme een hoofdrol spelen.

Goed zo !

Al enkele jaren doet hij de meisjes en ja, laten we maar eerlijk zijn, ook de damesharten sneller slaan. Na heel lang zwoegen heeft hij eindelijk de top bereikt : Niels Destadsbader. En gesproken over vrouwen, hij heeft ook enkele liedjes waar hij een meisjesnaam op kleeft, zoals bv. “Mona Lisa”. Er zijn nog drie andere titels met meisjesnamen. Maar sympathiek als we zijn, volstaat het als u ons één van de drie titels opnoemt.

Goed zo !