Gemiddelde quizvragen politiek

30 resultaten

Quizvraag Amerikaanse presidenten 2895

Wat is de bijnaam van de gepantserde limousine van de Amerikaanse president?

Goed zo !

Welke Belgische premier was het langst onafgebroken aan de macht?

Goed zo !

Drank en politiek, ze lijken vaak hand in hand te gaan. Zo kennen we ongetwijfeld nog de beelden van de inmiddels overleden voormalige PS minister Michel Daerden. En ook vorig jaar liet Liesbeth Homans het glaasje niet droog tijdens de nacht van de Vlaamse televisiesterren. Begin dit jaar ontstond ook enig tumult naar aanleiding van het feit dat politici in het parlement gratis alcohol kunnen verkrijgen. Deze maatregel werd jaren terug ingevoerd door de toenmalige kamervoorzitter die in de media verklaarde dat de maatregel toen werd ingevoerd omdat de politici anders hun pint ergens anders zouden gaan nuttigen. Maar welke kamervoorzitter voerde deze maatregel in?

Goed zo !

Vlaanderen kent een woelige geschiedenis met een sterk patriottische rechtse stroom die reeds teruggaat naar politieke organisaties voor de tweede wereldoorlog. Eén daarvan is de partij REX, een fascistische organisatie met vervaarlijke ideeën. Weten jullie wie de oprichter was van deze partij?

Goed zo !

David Cameron heeft in juli 2016 het stokje overgedragen aan zijn opvolger als premier van het Verenigd Koninkrijk. Deze keer is het een vrouw. Wat is haar naam?

Goed zo !

De ‘Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia’ is een communistische, revolutionaire en illegale organisatie die gekend staat om hun ontvoeringen. Onder welke afkorting kennen we deze strijders bij ons?

Goed zo !

In 2014 verloren we voormalig Belgisch politicus van de PVV. Hij was tijdens de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw een van de belangrijkste politici van de liberale partij. Hij was Staatssecretaris voor Milieu in de jaren zeventig, Vlaams cultuurminister in de eerste helft van de jaren tachtig, en ook Kamerlid en senator. Wat is zijn naam?

Goed zo !

In 1990 werd door Dmitri Vroebel een graffitischildering op de Berlijnse Muur gezet getiteld Mein Gott, hilf mir, diese tödliche Liebe zu überleben. Welke staatslieden zien we hier elkaar de socialistische broederkus geven?

Goed zo !

In de jaren 1965 - 1967 kende Griekenland heel wat politieke problemen. In de vroege ochtend van 21 april 1967 pleegde een groep middelhoge officieren (merendeels kolonels) een staatsgreep. De junta verklaarde dat de nieuwe regering verregaande hervormingen zou doorvoeren die vooral de boeren en arbeiders ten goede zou komen. Wat is de populaire benaming van de militaire junta die van 21 april 1967 tot 24 juli 1974 de dienst uitmaakte in Griekenland?

Goed zo !

In februari van 2016 startte in Frankrijk het proces rond de 87 jarige politicus van extreem rechtse signatuur. De politicus heeft het sinds vorig jaar hard te verduren, zo werd hij door zijn eigen dochter uit het Front National geplaatst na controversiële uitspraken over de Holocaust. Welke controversiële fransman zoeken we?

Goed zo !

De weg naar het Amerikaanse huis heeft reeds voor het nodige tumult gezorgd. Presidentskandidaat Donald Trump was onlangs nog furieus nadat enkele tegenstanders van Trump deze foto posten. Maar hoe heet dit 46 jarig voormalig model en mogelijks toekomstige presidentsvrouw? haar voornaam is voldoende!

Goed zo !

Welke niet zo attent 42 jarige Waalse minister van mobiliteit nam een maand geleden ontslag nadat ze werd beschuldigd van leugens en nalatigheid na het uitlekken van een vernietigend Europees rapport over de Belgische luchthavens?

Goed zo !
Quizvraag Ministers Amerika 2014

Wie was voor Hillary Clinton de minister van buitenlandse zaken in Amerika van 2005 tot en met 2009?

Goed zo !

Op de foto ziet u een jonge deerne, vrij schaars gekleed in een bikini en de resten van een nikab. De foto die u ziet werd gebruikt voor een affiche van een Vlaams Belang-campagne. Wie is deze dame?

Goed zo !

Wie was van 21 januari 2009 tot 1 februari 2013 de 67ste minister van buitenlandse zaken van de Verenigde Staten van Amerika?

Goed zo !