Gemakkelijke quizvragen sport

729 resultaten

Een voetbalvraag. Omdat misschien niet álle Belgen begaan zijn met deze sport, vragen we hier niet naar de onuitspreekbare naam van een speler of de uitslag van een match uit 1952. We zijn geïnteresseerd in het WK van deze zomer, toen misschien eventjes wél alle Belgen geïnteresseerd waren in onze Rode Duivels. De uiteindelijke winnaars van het afgelopen WK waren de Fransen, die de Kroaten versloegen in de finale. Maar welk land werd door die Kroaten verslagen in de kwartfinale?

Goed zo !

Deze Belgische sportvrouw heeft al naam en faam gemaakt in de atletiekwereld. Nafi Thiam heeft op 24-jarige leeftijd dan ook al zowat alle belangrijke kampioenschappen gewonnen in haar discipline, de zevenkamp. Op 10 augustus van dit jaar (2018) behaalde ze in Berlijn de enige outdoortitel die nog niet op haar palmares stond. Welke titel in de zevenkamp behaalde Nafi Thiam deze zomer (2018)?

Goed zo !

Diegenen onder jullie die af en toe eens een fitnesszaal aan de binnenkant zien, kennen ongetwijfeld de Kamagon Ball. Deze plastic bal met twee handvaten kan gevuld worden met water en wordt gebruikt voor kracht- en stabiliteitstraining door gebruik te maken van de traagheid van het water. Hierdoor worden verschillende spiergroepen geactiveerd. Deze bal zou efficiënter zijn dan zijn voorganger, die jullie hier zien op de foto. Deze heeft maar één handvat en kan niet gevuld worden met water. Maar hoe heet dit fitnessinstrument?

Goed zo !

Wat is de naam van het grootschalig onderzoek dat wordt gevoerd door het federaal parket naar witwaspraktijken, omkoping en matchfixing in het Belgisch voetbal? Deze Boyat werd verdacht van criminele organisatie en witwassen.

Goed zo !

Dit basketbalteam is geen club uit de NBA, maar heeft sinds decennia naam en faam gemaakt als demonstratie- en showteam. Het wil vooral de mogelijkheden van basketballen op een spectaculaire manier tonen aan het publiek. Omdat de Amerikaanse basketballiga’s oorspronkelijk enkel blanke spelers toelieten, bestond dit showteam lange tijd enkel uit Afro-Amerikanen die geweerd werden uit de andere ploegen. Ook de naam van het team verwijst naar hun roots. Graag deze naam.

Goed zo !

Veel van de Belgische nationale sportteams hebben een bekende of mindere bekende bijnaam, zoals de Rode Duivels. Vaak is die afgeleid van een dier, wat bijvoorbeeld het geval is bij de hockeyploegen Red Lions en Red Panthers. Maar in welke sporttak vertegenwoordigen de Red Dragons en de Yellow Tigers ons land?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 4109

Welke tennisser staat momenteel (oktober 2018) op nr. 1 op de wereldranking? Ondanks een blessure in het voorjaar kon deze man opnieuw tot bovenaan de ranglijst klimmen. Hij is ook de speler die het meeste aantal Masters 1000 titels draagt, namelijk 33. Geef zijn voor- en achternaam.

Goed zo !
Quizvraag Formule 1 Autosport 4102
© Liauzh

Hoe heet deze jonge Belgische F1-coureur? Vorig jaar en ook dit jaar kwam hij samen met Fernando Alonso uit voor McLaren. Binnenkort rijdt hij echter zijn laatste races voor deze autoconstructeur, want vanaf volgend seizoen zal hij wellicht starten in de Formule E, de elektrische tegenhanger van de F1. Daar komt hij dan uit voor Team HWA. Graag dus de naam van deze autocoureur.

Goed zo !
Quizvraag Darts 4101

In het dartspel kan je met één worp een groot aantal punten scoren als je de cirkel precies in het middelpunt van het bord raakt. Daarmee verdien je dan 50 punten. Wat is de Engelstalige term voor het middelpunt van een dartbord?

Goed zo !
Quizvraag Sport 4091

We zoeken een sportcompetitie, waaraan acht noordoostelijke Amerikaanse universiteiten deelnemen in 33 takken van mannen- en vrouwensport. De 8 universiteiten zijn Brown University, Columbia University, Cornell University, Dartmouth College, Harvard University, Princeton University, University of Pennsylvania en Yale University. Welke leaque zoeken we?

Goed zo !

We zoeken de naam van een relatief nieuwe sport die gebaseerd is op voetballende kwaliteiten. De tafel is gebaseerd op een pingpongtafel, doordat de speelvelden ronder afgewerkt zijn kan je gemakkelijk de bal laten rondgaan. Welke sport zoeken we?

Goed zo !

Sport en wet fusion. Deze man is een Brusselse springruiter. Op 9 oktober 2010 werd hij op de Wereldruiterspelen in de Verenigde Staten wereldkampioen springen met zijn paard Vigo d'Arsouilles. Jullie kunnen ook op het antwoord komen door een Belgische wet over de voorwaardelijke invrijheidstelling van gedetineerden. Gedetineerden kunnen de voorwaardelijke invrijheidstelling bekomen indien ze één derde van hun straf hebben uitgezeten, met een minimum van drie maanden.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een golfterm. Het is een zeldzame goede zwaai die betekent dat een golfer drie slagen minder nodig heeft dan gemiddeld (par) op een hole. Voor een Par 4 wil dat dus zeggen een hole in one. Jullie kunnen ook antwoorden met een familie van zeevogels met een grote vleugelspanwijdte. Ze zijn stuntelig aan land en spenderen dan ook hun hele leven op zee. Welke term en vogel?

Goed zo !

We zoeken een Belgische spits. Jullie krijgen enkel de chronologische opeenvolging de ploegen bij wie hij speelde.

  • 94 -97 j.B. Eigenbilzen
  • 97 – 2000 KSK Tongeren
  • 2000-2015 KRC Genk (overgang junioren naar Senioren)
  • 2009 – 2010 uitgeleend aan Cercle Brugge
  • 2014 – 2015 uitgeleend aan Middlesbrough
  • 2015 Burnley
  • 2015 Club Brugge
Welke speler zoeken we?

Goed zo !

Bij welke ploeg speelt Eden Hazard? Makkelijk: Chelsea. Ietwat moeilijker is de ploeg waarvoor zijn kleine broer, Thorgan speelt. We kunnen jullie meegeven dat het een Duitse ploeg is, dat Nico van Kerckhove er van 2004 tot 2005 speelde. In datzelfde jaar speelde ook een jonge Wesley Sonck er. Welke voetbalploeg zoeken we?

Goed zo !