Gemakkelijke quizvragen media

267 resultaten

Quizvraag Ketnet 5628
© Filip Naudts

We zijn op zoek naar de voor-en achternaam van deze dame. Eind 2017 stond ze nog samen met haar band in het Sportpladeis om 20 jaar Ketnet te vieren. Ondertussen is haar doelpubliek iet of wat veranderd, je kan ze elke ochtend tussen 6 en 9 horen op klassieke radiozender Klara.

Goed zo !
Vlaams radio- en televisiepresentator
© Rroemers

We zoeken een Vlaams radio- en televisiepresentator en kenner en liefhebber van klassieke muziek. Hij studeerde in 1970 af als licentiaat Germaanse filologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Sinds 1978 (en voor het laatst in 2011) presenteerde hij de jaarlijkse Koningin Elisabethwedstrijd. Hij presenteerde ook op Radio 1 ('De Lange Mars'), Radio 2 ('Bij Bach op de koffie' en 'Politheek') en Radio Drie (nu Klara) tot hij met pensioen ging. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Media 5581
© Dirk Van Esbroeck

In een Volkswagen busje het hele land doorkruisen en daarbij overal bier gaan proeven, en dat met ons belastinggeld. Wie zou daar nee tegen zeggen? Jean en Ray alvast niet. Met welk programma konden ze 3 reeksen lang deze droom waarmaken?

Goed zo !

Dries Mertens kennen we allemaal als een doelpuntenmachine voor onze rode duivels en zijn club Napoli. Ook iedereen weet welk gebaar hij maakt op het veld bij het vieren van zijn doelpunten. Wij gokken dat ook door iedereen geweten is voor wie hij dit gebaar maakt. Welk programma maakte Kat Kerkhofs samen met haar zus Lyn voor televisiezender VIJF?

Goed zo !
Quizvraag Media 5512

Dit jaar (2019) verscheen de veelbesproken documentaire Leaving Neverland. Deze documentaire draait rond het vermeende kindermisbruik door zanger Michael Jackson. Centraal hierin staan de getuigenissen van 2 mannen. De naam van James Safechuck krijg je cadeau, kan je mij de andere geven? Je zou hem ook kunnen kennen van de Amerikaanse seizoenen van het programma So You Think You Can Dance waar hij optreedt als choreograaf.

Goed zo !

Eind jaren 80, begin 90, speelde Urbanus mee in de VTM-quiz wie-ben-ik. Hij was er kapitein van een trio bekende Vlamingen, die dat het opnam tegen een ander trio onder het waakzame oog van Goedele Liekens. We zijn op zoek naar de kapitein van de andere ploeg bekende Vlamingen. We zoeken naam en voornaam.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een Vlaamse sitcom die liep van 1989 tot en met 1994 op VTM. De reeks was gebaseerd op toneelstukken die werden gespeeld door het Echt Antwaarps Theater. Wijlen Luc Philips speelde zowel in t Theater als op tv de hoofdrol voor deze sitcom.

Goed zo !
Quizvraag VTM 5474

Tegenwoordig is het logo van VTM zwart na lange tijd oranje te zijn geweest. In de beginperiode was het echter een andere kleur, met 3 gekleurde streepjes naast. De middelste kleur was geel en de rechtse rood. Maar wat was de kleur van het eerste streepje?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van televisieprogramma van VTM. Bekende Vlamingen sprongen van een duikplatform, zwommen naar de zijkant van het zwembad waar Kurt Rogiers hen opwachtte, om vervolgens gejureerd te worden terwijl half vlaanderen hen aanschouwde in badpak of zwembroek. Tanja Dexters was de winnares van het eerste seizoen voor Ian Thomas. Wat is de naam van dit programma.

Goed zo !

De Slimste Mens ter Wereld wordt al sinds 2004 gepresenteerd door Erik van Looy. Toch was ook hij niet de eerste presentator. Wie presenteerde het eerste seizoen in 2003 en mocht toen nog vragen stellen aan Erik die als kandidaat deelnam?

Goed zo !

De Mol wordt sinds 2016 op VIER uitgezonden en gepresenteerd door Gilles Decoster. De eerste drie seizoenen werden gepresenteerd door één van de bedenkers van het programma. Wie was dat?

Goed zo !
Quizvraag Media 5406
© Olivier Strecker

Niet enkel mannen werden beschuldigd. In het najaar van 2017 was dit een van de vrouwen die zelf vertelde te zijn verkracht door de producent uit vraag A, maar in 2018 werd ze echter zelf beschuldigd vanwege seksueel misbruik door collega-acteur Jimmy Bennett. Dit misbruik zou in 2013 hebben plaatsgevonden toen hij 17 - dus minderjarig - en zij 37 was. In eerste instantie ontkende ze alle aantijgingen, maar in september 2018 gaf de actrice aan dat ze wel degelijk seks met hem had gehad.

Goed zo !

Ook een Tiense acteur kwam in opspraak. Van 2003 tot 2014 was hij artistiek leider aan en docent van de regieopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, tot hij er ontslagen werd. Van 2011 tot 2017 was hij een van de vaste acteurs van Het Nationale Toneel, waar hij vertrok na nieuwe beschuldigingen.

Goed zo !

De kracht van social media: Nadat fans massaal via Facebook en Twitter oproepen lanceerden voor extra shows, organiseerde Studio 100 extra shows van Samson en Gert en K3. Ook in Nederland doen de sociale netwerken hun werk: Welk dier keerde op 30 januari, na 15 jaar afwezigheid, eenmalig terug naar NPO 1 na een online petitie die in recordtijd 20.000 handtekeningen verzamelde? (We vragen niet naar de naam van het dier, maar de diersoort)

Goed zo !

Joske Vermeulen is waarschijnlijk één van de bekendste sketches van Gaston & Leo. Weet u nog in welke straat Joske woonde?

Goed zo !