Gemakkelijke quizvragen media

262 resultaten

We zoeken een Vlaams spelprogramma, dat werd uitgezonden op Eén. Het werd gepresenteerd door Bart De Pauw en Tine Embrechts. Het programma werd gemaakt door het productiehuis Koeken Troef. Het was een avontuurlijk spel met zeven koppels en 32 kinderen in de hoofdrol. De koppels moesten via opdrachten uitvissen welke kinderen bij welk koppel hoorden. De kijkcijfers vielen tegen en het programma werd beschouwd als een grote flop voor Bart de Pauw. En toen moest zijn grootste flop eigenlijk nog komen. We zoeken de naam van het programma dat we net beschreven.

Goed zo !

Deze Kempische tv- en radiopresentator werd geboren in 1954 en startte zijn radiocarrière in België in de jaren ’70, vervolgde die in Nederland in de jaren ’80 en ’90 om uiteindelijk in 1995 terug te keren bij Studio Brussel waar hij tal van radioprogramma’s maakte. Zijn bekendste radio- en later televisieprogramma was LUX, op Radio 1 en Canvas. Begin dit jaar ging hij met pensioen. Welke presentator zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag BBC 6129

Al in 1975 bracht dit icoon van de natuurdocumentaires zijn eerste documentaire op de Britse televisie. Voorheen had hij tal van boeken en andere publicaties geschreven. Tientallen topproducties die via de BBC de Britten, maar ook trouwe Canvaskijkers bij ons, kennis lieten maken met de wonderlijke natuur op onze planeet zijn van zijn hand. De man werd tot de Britse adel verheven en tal van soorten werden naar hem vernoemd. Wie is deze “sir”?

Goed zo !

Staf Coppens was doorheen onze jeugd een hoofdrolspeler in het Vlaamse tv landschap. Hij had ook wel iets met dieren. In het programma dat we zoeken ging hij met zijn hond Blafke of Wafke op bezoek in een dierentuin om daar vanalles bij te leren. Dit safari-achtig programma liep in 2003 en 2004 en komt van het productiehuis de Mensen. Een paar namen van afleveringen: De toornige tijger, het ijverige everzwijn en de zielige zeeleeuw. Welk programma?

Goed zo !

We zien hier een afbeelding uit een tv-programma op de Vlaamse zender 2BE. Het werd gemaakt door Jan van Looveren, Tom Waes en Koen van Impe. Programma veranderde enkele keren van naam maar we verbeteren niet streng. Wat was dit programma?

Goed zo !

De boekskes. En niet zomaar de boekskes maar de Engelse boekskes. We zoeken een bijzonder populair Brits boulevardblad, een mooi woord voor een schandaalblad, dat met een oplage van 1.860.000 verkochte exemplaren per dag één van de best verkochte kranten ter wereld is. Sinds 1969 is het blad in handen van Rupert Murdoch. Op de fameuze 3e pagina kan je trouwens altijd wat naakt vinden. Welke boulevardblad?

Goed zo !

A. Deze Britse ‘Sir’ is bioloog en televisiemaker, geboren in 1926, en vooral bekend door zijn vele bekroonde BBC-natuurdocumentaires. Zijn meest invloedrijke documentaire is misschien wel 'Life on Earth' uit 1979. Dit werk bracht nog een flink aantal andere documentaires voort met 'Life' in de titel. Denk maar aan 'The private life of plants' uit 1994. Hoe heet dit Brits icoon?

Goed zo !

Programma op Radio 2, elke zondag van 18u tot 20u. De presentatie is in handen van Vanessa Vanhove. Het programma is helemaal gewijd aan evergreens, standards en classics door crooners, jazzzangeressen en orkesten van toen en nu. Het lidwoord mag u weg laten.

Goed zo !
Quizvraag Media 5928
© Stadsradio Delft

Voor- en achternaam van de Nederlandse acteur die in de reeks 'Crimi Clowns' als Wesley Tersago het geheel aan elkaar praat en middels een video dagboek presenteert.

Goed zo !

Amerikaanse actrice die leefde van 1893 tot 1993, en die vooral bekend was van de stomme film. Toen dat medium uitstierf, hield ze echter niet op met acteren. In 1971 ontving ze een Oscar voor haar carrière. De grootmoeder van Billy Corgan was ook fan, en dat is de reden waarom het eerste album van The Smashing Pumpkins dezelfde naam draagt als deze actrice.

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 5905
© Alan Light

Deze man, levend van 1908 tot 2002, was een gevierd Amerikaans comedian en acteur. Naar verluidt is hij zowat de eerste echt grote Amerikaanse televisiester geweest, onder meer als 'host' van het begin jaren 1950 uitgezonden 'Texaco Star Theater'. In zijn 80 jaar durende carrière deed hij werk voor stomme films, toneel, radio, televisie en film. Een overzicht van z'n werk geven is nagenoeg onmogelijk, dus hou ik het bij een paar leuke weetjes: hij werd voor een Emmy genomineerd voor een rol in Beverly Hills 90210, Jennifer Aniston maakt melding van de man in de bewuste Friends - episode waarin Chandler geboeid aan de stoel van Rachel's bazin is gekluisterd én tijdens de zogenaamde 'First Golden Age' stond hij reeds bekend als 'Mr Television'. En u ziet hem op foto. Zijn naam.

Goed zo !

Dankzij Donald Trump is deze reporter vrijwel wekelijks te zien in het journaal van 1. Ook was hij ooit hoofdredacteur van het journaal. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Samson en Gert 5760

In seizoen 3 maakten we kennis met Octaaf De Bolle. Geef de naam van de acteur.

Goed zo !
Quizvraag Samson en Gert 5759

Binnenkort verschijnt in het 18de seizoen Marc-Marie Huijbregts in beeld, om Jaap Mengelmoes te spelen. Hij is de zoon van Joop Mengelmoes. Wie speelde dit personage?

Goed zo !

Welke stemacteur stak 16 seizoenen lang zijn hand in de aars van Samson om hem tot leven te laten komen?

Goed zo !