Gemakkelijke quizvragen films

365 resultaten

Quizvraag Films 7365

Ondertussen is het al van 1993 geleden dat de film Free Willy in de cinema draaide. Deze orka, wereldberoemd als Willy, speelde de hoofdrol. Weten jullie wat de echte naam is van deze orka?

Goed zo !
Quizvraag Regisseurs 7353

Seven is een film uit 1995 met Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey en Gwyneth Paltrow in de hoofdrollen. Het is een duistere thriller die zich afspeelt in een onbekende, donkere, regenachtige stad. De film was een groot succes en won 3 MTV Movie Awards. Wie was de regisseur van deze film?

Goed zo !
Quizvraag Quentin Tarantino 7341

Films,... We zoeken een Amerikaanse westernfilm uit het jaar 2012. De film is geïnspireerd op een eerdere Italiaans Western uit 1966. De Amerikaanse versie won 2 oscars, de oscar voor beste mannelijke bijrol voor Christoph Waltz en die voor beste orriginele scenario. Wat is de titel van de versie van Quentin Tarantino?

Goed zo !
Quizvraag Harry Potter 7336

In de Harry Potter films trekken de hoofdrolspelers telkens per trein naar hogwards met de hogwards express. Om die te nemen moeten ze op een verborgen perron zien te geraken dit door vol zelfvertrouwen in te lopen op een muur tussen 2 perrons. Tussen welke 2 perrons?

Goed zo !
Quizvraag Films 7301

Welke film zie je hier?

Goed zo !
Quizvraag Films 7288

Shawshank Redemption en The Green Mile staan gekend als echte filmklassiekers. Beiden zijn echter gebaseerd op een boek. En dan nog van 1 en dezelfde schrijver. Welke auteur zoek wij?

Goed zo !
Quizvraag Films 7283

Recensies kunnen films maken of kraken, Zo ook deze website. De naam van deze site is afgeleid van de vroegere gewoonte om dingen te gooien naar mensen die een niet al te deftig optreden gaven. Graag de naam van deze website.

Goed zo !
Quizvraag Films 7273

Dat het fabrieksleven een filmische gebeuren is, wist ook Charlie Chaplin al in de jaren 30. Toen regisseerde, producete, schreef de muziek en nam ook de hoofdrol voor zijn rekening in deze film. Maar weten jullie ook de titel van deze rolprent?

Goed zo !
Quizvraag Films 7269

De meest tot de verbeelding sprekende fabriek is ongetwijfeld de chocoladefabriek van Willy Wonka, waar de Oompa Loompas de handen uit de mouwen steken. Wij zoeken de naam van de acteur die de rol van Willy wonka in deze versie vertolkt?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 7230

Film uit 1971. Het verhaal is gebaseerd op De teleurgang van den Waterhoek van Stijn Streuvels en tot scenario bewerkt door Rademakers' vaste filmscenarist Hugo Claus en Magda Reypens. Memorabel zijn de acteerprestaties van Freek de Jonge, Romain de Coninck en Ann Petersen en ook het allereerste bloot van Willeke van Ammelrooy blijft in het geheugen plakken. Welke film?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 7200

Deze film van Stijn Coninckx kwam uit in 2018 en brengt de gewelddadige overval in de Delhaize van Aalst in 1985 in beeld. Onder andere Jonas Van Geel, Jan Decleir en Viviane De Muncyk vertolken een rol in deze film. Welke film?

Goed zo !
Quizvraag Films 7168

Uit welke film uit 1996 met Tom Cruise en Cubo Gooding jr. zie je hier een foto?

Goed zo !
Quizvraag Films 7093

In deze Amerikaanse rampenfilm uit 2004 probeert weerdeskundige Jack Hall met weinig succes de mensen te waarschuwen voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Pas wanneer het noordelijk halfrond daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado’s, overstromingen en extreem lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd om binnen te blijven en op het beste te hopen. Geef de titel van de film.

Goed zo !
Quizvraag Star Trek Acteurs 7079
© David Shankbone

De acteur die je hier op de foto ziet is voornamelijk bekend voor zijn rol in de serie Heroes en als Spock in de JJ.Abrahms Star trek films. Kunt u zijn naam geven?

Goed zo !
Quizvraag Films 7064

The hunger games is ongetijfeld een succesvolle film en boekenreeks. In deze verhalen speelt een bepaald fictief dier een belangrijke rol. De vogel herhaalt deuntjes en geluiden. De verzetbeweging gebruikt dit effect om hun strijdlied te verspreiden. De vogel wordt dan ook een symbool voor het verzet. Hoe heet dit dier?

Goed zo !