Quizvraag Economie 3261

Wat is de naam van de uit Amerika overgewaaide dag waarop traditiegetrouw de kerstaankopen worden begonnen? Dit is de dag na Thanksgiving.

Goed zo !

Quizvraag Rusland Wereldoorlog 1 3262

In 1917 werd in Rusland de voorlopige regering afgezet en de macht werd doorgegeven aan de bolsjewieken. Echter werd deze revolutie niet door iedereen erkend, daarop volgde de Russische burgeroorlog en oprichting van de Sovjet-Unie. Graag de naam van deze revolutie.

Goed zo !


We zoeken de naam van een feestdag die vlak voor Aswoensdag word gevierd. Al het eten moest dan op voor de periode van het vasten begon. In het Nederlands zeggen we vettige dinsdag, maar wat is de wereldwijde eerder Frans klinkende bekende naam van deze dag?

Goed zo !

Quizvraag Algemeen 3264

Hopelijk hebben jullie het VERBAND al door... Van welk bedrijf zien we hier het logo?

Goed zo !

Op 2 mei 2016 gebeurde het onwaarschijnlijke: Leicester werd kampioen in de Engelse voetbalcompetitie. Daardoor moest voetballegende Gary Liniker zijn belofte nakomen en zijn voetbalprogramma presteren in zijn ondergoed. Maar wat is de naam van zijn TV show?

Goed zo !


Quizvraag Films 3266

De naam Mario Verstraete zegt jullie waarschijnlijk weinig. Hij was een MS patiënt die jarenlang vocht voor de euthanasiewetgeving in België. In 2012 maakt Nic Balthazar hier een film over waarin een fel vermagerd Koen De Graeve de rol van Mario op zich nam. Graag de naam van deze film.

Goed zo !


Een reis rond de wereld is de droom van velen. Helaas de tijd en het geld zijn hier de grote struikelblokken. Ene Phileas Fogg deed het,... niet in het echt maar in een boek van Jules Vernes. In welk boek?

Goed zo !

In de VS worden de scholen eind februari begin maart 2 weken gesloten. In Canada staat dit bekend als Reading week. In de VS wordt deze periode door veel studente aangegrepen om eens goed te gaan feesten. Populaire bestemmingen dan zijn Cancun in Mexico, Miami Beach, Jamaica en Texa's. Wat is de meer bekende benaming voor deze Vakantieperiode

Goed zo !

We zijn op zoek naar een voormalig kinderthemapark in het Nederlandse Drunen. Het park had als regel dat de kinderen er baas waren. Ondanks de vele pogingen om het park te redden werd het in 2007 toch failliet verklaard. Wel park zoeken we?

Goed zo !


Quizvraag Literatuur 3270

Robinson Crusoe is een roman van de Engelse schrijver Daniel Defoe. Het is een fictief dagboek van een schipbreukeling die aanspoelt op een volgens hem onbewoond eiland. Na enkele jaren wordt hij bevriend met een man die weet te ontsnappen van een stam kannibalen. Weten jullie de naam van zijn nieuwe vriend?

Goed zo !