Quizvragen sport

782 resultaten

Quizvraag Wielrennen 8204
© I, McSmit

De man op de foto is een voormalig Nederlands profwielrenner. Via de Belgische ploegen Domo en later Quickstep, ging hij in 2007 naar Rabobank om zijn loopbaan in 2018 te eindigen bij Team LottoNL – Jumbo. Aangezien hij een pure knechtenrol had, kunnen we weinig spectaculairs zeggen over zijn palmares. Ondanks weinig glitter en glamour werd hij op het einde van zijn carrière een beetje een cultheld. Hij was afgelopen zomer tevens enkele dagen gastanalist tijdens vive le vélo. Hoe heet deze grappige en goedlachse ex-wielrenner die niet verlegen is voor een straffe uitspraak?

Goed zo !
Quizvraag Volleybal 8203

Hoe heet de speler of speelster die op het volleybalveld staat die gespecialiseerd is in het verdedigen? Deze is verplicht een contrasterende outfit te dragen omdat voor hem/haar andere regels gelden. Hij of zij kan enkel in het achterveld ingezet worden en mag bv. niet opslaan.

Goed zo !
Quizvraag Olympische Spelen 8189

Noem twee van de zes nieuwe sporten die te zien waren op de Olympische Spelen van Tokio 2020?

Goed zo !
Quizvraag Basketbal 8145
© Lorie Shaull

2018 was een topjaar voor vele Belgische sportploegen, zo ook voor de Belgian Cats. De nationale damesbasketploeg werd uiteindelijk 4e op het WK in Tenerife. In de poulefase versloegen ze Europees Kampioen en gastland Spanje, en door in de laatste seconde alsnog te scoren stootten ze zelfs als groepswinnaar door naar de kwartfinale. De ontlading en vreugde was zeer groot. Welk 25 jarig Iepers talent die zowel uitkomt voor het Russische Ekaterinburg als de Washington Mystics in de WNBA, scoorde deze nu al legendarische lay-up in de slotseconde. Ze veroverde op dit WK een plekje in het All-tournament Team en werd 3e bij de verkiezing van Sportvrouw van het Jaar.

Goed zo !
Quizvraag Snooker 8144

Luca Brecel is onze nationale trots als het op snooker aankomt. Maar opvolging lijkt nu al verzekerd. Begin oktober 2018 vond in Rusland het WK Snooker voor U16 plaats. Het was een Belg, meer nog, een Wetteraar die wereldkampioen werd. Hij wist een 1-3 achterstand op te halen en reef op 13-jarige leeftijd de wereldtitel binnen. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Olympische Winterspelen 8138

In 1924 werden voor het eerst de Olympische Winterspelen gehouden. Dit was zo’n succes dat dit vanaf dan elke 4 jaar los van de Zomerspelen zou worden georganiseerd. Het Belgische bobsleeteam veroverde knap het brons. In welke stad werden deze eerste Winterspelen gehouden? Het is vandaag nog steeds een befaamd skioord en ook alpinisten vinden er hun gading.

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 8120

Deze Franse oud-wielrenner won éénmaal de Waalse Pijl, Milaan Sanremo en De Ronde van Spanje. Voorts sprokkelde hij vooral ereplaatsen bijeen wat hem zijn bijnaam De Eeuwige Tweede opleverde. Maar welke andere bijnaam geeft men nog aan de grootvader van Mathieu en David van der Poel?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Stadion 8089

Welke verzekeraar verbindt zijn naam aan de Arena van Bayern München?

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 8082
© Avda

Ondanks haar astma was deze atlete gespecialiseerd in de lange afstanden en liep ze een mooi palmares bij elkaar. Ze is meervoudig wereldkampioene, Europees recordhouder op 10.000m, 25 en 30km en tevens de huidige wereldrecordhoudster op de marathon met een tijd van 2h15m25s. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Finland 8066

Deze Deen kreeg tijdens het EK 2020, in 2021, in de eerste groepswedstrijd van Denemarken tegen Finland een hartstilstand. De Deense voetballer kon gelukkig worden gereanimeerd. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 8065

Er is nog niets verloren…dat moeten onze Rode Duivels gedacht hebben op 2 juli 2018 na 94 minuten voetbal. Ongetwijfeld de mooiste tegenaanval van het WK, via Courtois, De Bruyne, Meunier en Chadli die uiteindelijk scoort na een subliem overstapje van Lukaku. Ook de Japanners waren dusdanig onder de indruk waardoor de Japanse openbare omroep NHK besliste om er een documentaire rond te maken. Onder meer Sporza commentator Frank Raes werd aan de tand gevoeld. Welke titel - die gebaseerd is op de tijdspanne waarbinnen het doelpunt werd gemaakt - kreeg deze documentaire?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 8058
© Voo de Mar

In 2010 werd op het tennistornooi van Wimbledon geschiedenis geschreven. Over 3 dagen gespreid werd tot op heden de langste tenniswedstrijd bij de mannen ooit gespeeld. De wedstrijd duurde 11 uur en 5 minuten. John Isner won de partij door de laatste set te winnen met maar liefst 70-68. Maar welke Fransman was de verliezer van deze partij?

Goed zo !
Quizvraag Olympische Spelen 8026

In december 2019 werd beslist dat Rusland gedurende vier jaar niet mag deelnemen aan de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen, dit omwille van het manipuleren van dopingdata. Geef de naam van het Russische Antidoping- agentschap dat voor het eerst in 2016 in opspraak kwam.

Goed zo !
Quizvraag Schaatsen 8016
© Rob Bogaerts

“De tocht der tochten” werd voor het eerst in 1909 gereden en sedertdien nog veertien keer. De laatste editie ging door in 1997. Over welke bijna 200 kilometer lange schaatstocht hebben we het hier?

Goed zo !

In de jaren tachtig reed deze wielrenner voor de Panasonic- ploeg van Peter Post. Hij was prof van 1983 tot 1996 en won 138 koersen en etappes, diverse klassiekers en de groene trui in 1986. Geef de naam van deze Belgische wielrenner die enkele jaren in dienst was van het Qin Cycling team.

Goed zo !