Quizvragen sport

782 resultaten

Quizvraag Voetbal Rode Duivels 5788
© Steindy

De Bondscoatch nam 24 spelers mee, in plaats van de toegelaten 23, dit in afwachting van de blessures van Kompany en Vermaelen.
24 uur voor de aftrap van de Rode Duivels tegen Panama, moest er één speler de groep verlaten. Deze keerde huiswaarts op zaterdag 16 juni 2018.
Wie was deze zéér onfortuinlijke en ontgoochelende speler?

Goed zo !

Met een IQ van 194 scoort deze in de Sovjet-Unie geboren voormalig schaker van Armeens-Joodse afkomst al een stuk hoger. Hij werd op 9 november 1985 als 22-jarige de jongste wereldkampioen schaken ooit.

Goed zo !

Hugo Broos is de eerste Belg ooit die de Africa Cup gewonnen heeft. In zijn ploeg, de 'Ontembare Leeuwen', zitten ook Collins Fai van Standard en Sébastien Siani van KV Oostende. Van welk land vormen de Ontembare Leeuwen het elftal?

Goed zo !
Quizvraag Sport 5690

Welke Roemeense Belg won in 2016 goud op de paralympische spelen in het tafeltennis in klasse 11 voor atleten met een verstandelijke handicap?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 5681
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

FightForStig. Onder die naam wordt Stig Broeckx gesteund door zijn fans. In de Ronde van België van 2016 kwam hij zwaar ten val en belandde in coma. Maar voor welke ploeg reed hij toen?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 5677
© Charlie Cowins

Amélie Mauresmo was de enige die er in slaagde om een gouden racket ter waarde van een miljoen euro te bemachtigen nadat ze het toernooi drie keer won binnen de vijf jaar. Welk toernooi zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 5675
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

We zijn op zoek naar de Vlaanderens oudste klassieker. Op 5 april 2017 vertrekt deze wedstrijd uitzonderlijk vanuit Mol om het afscheid te vieren van Tom Boonen.

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 5663
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

Deze Lotto Soudal wielrenner kwam op 5 augustus 2019 ongelukkig tenval tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen. Hij overleed diezelfde avond tijdens de operatie. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Sport 5649
© Sanders/Matthew Demeter

We zoeken een full contactsport op traditionele rolschaatsen, die vaak enkel door vrouwen wordt beoefend. Het spel wordt gespeeld door twee teams die tegen elkaar strijden op een ovale track. De bedoeling van het spel is dat een speler van het ene team, de spelers van het andere team inhaalt. Daarbij mogen de deelneemsters elkaar omver duwen, maar ze mogen bijvoorbeeld niet duwen met de handen of tackelen. Het dragen van een helm, valbescherming en een mondstuk verplicht. Het is een zeer strategisch, intens spel wat dan ook de nodige training vergt.

Goed zo !
Quizvraag Sport 5648
© Dejongfreek

We zoeken een spectaculaire dynamische en relatief nieuwe sport die het beste van voetbal, volleybal en turnen combineert op een opblaasbaar speelveld met trampolines. Een zomerse sport die is ontstaan op de stranden van Rio de Janeiro in Brazilië, Zuid-Amerikaanse vibes zijn dan ook onmisbaar.

Goed zo !
Quizvraag Sport 5647

We zoeken een racketsport met ingrediënten uit o.a. tennis en squash. Het is een terugslagspel dat zowel enkel als dubbel wordt gespeeld op een rechthoekig terrein omringd door U-vormige glazen of betonnen wanden. De bal blijft in het spel na contact met de wanden. Dit zorgt voor langere rally's en levert meer spelplezier op. Ook in Tienen kan dit spel gespeeld worden bij Grand Slam.

Goed zo !
Quizvraag Sport 5646
© Steffen Prößdorf

Team Belgium heeft dan toch zijn medaille beet; Bart Swings haalde op de voorlaatste dag nog zilver op de massastart schaatsen. Wie vertegenwoordigde ons land in de wat ons betreft levensgevaarlijke discipline Skeleton (2018)? Ze diende bovendien een klacht in tegen het Britse team omwille van het gebruik van speciale pakken.

Goed zo !
Quizvraag Olympische Spelen 5645
© ATR1992

De vorige spelen vonden plaats in het Russische Sotsji, in welke stad gaan de spelen in 2022 door?

Goed zo !

Wie na 8 mei 2008 een wedstrijd van Club Brugge meemaakte in het Jan Breydelstadion, weet dat er tijdens de 23ste minuut een applaus door het stadion weerklinkt. Aan wie is dit gebaar al bijna 10 jaar een eerbetoon?

Goed zo !
Quizvraag Formule 1 5570
© Rick Dikeman

Formule 1 circuit, gereden van 2000 tot en met 2007, 5 keer kon Michael Schumacher winnen, de laatste winnaar was Lewis Hamilton. Het parcours is echter bekender omwille van een andere race, die gereden wordt op een ovalen baan waar de renners in 200 rondes een totaal van 500 mijl moeten afleggen.

Goed zo !