Quizvraag Informatica 3148

De sociale media zijn niet meer uit ons leven wegen te denken tegenwoordig. Wij zoeken de naam van deze website die eigenlijk een virtueel prikbord is waarop men allerlei foto’s kan delen. Wat is de naam van deze site, die werd opgericht door Ben Silbermann, Paul Sciarra en Evan Sharp?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2016

Quizvraag Informatica 3095

Deze webbrowser was in de begindagen van het internet de dominante browser op het world wide web. Ondanks de vriendelijke interface en het feit dat de browser gratis te gebruiken was voor niet-commerciële doeleinden, werd de browseroorlog met Microsofts Internet Explorer uiteindelijk verloren. In 2008 werd de ontwikkeling en ondersteuning dan ook beëindigd. Hoe heet deze ooit zo populaire webbrowser?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2016

Quizvraag Informatica 2954

Een vraagje voor de frequente word-gebruikers onder jullie: Welke sneltoets kan je in word gebruiken om je spellingcontrole aan- en uit te zetten?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Bron quizvraag: Rozequiz zomereditie 2017

Quizvraag Informatica 2847

We zoeken de naam van een ransomware ontwikkeld voor het Microsoft Windows besturingssysteem. Op vrijdagmiddag 12 mei 2017 heeft een uitbraak van dit ransomware plaatsgevonden en het besmette daarbij meer dan 230.000 computers in 150 landen. Welk virus zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Quizvraag Informatica 2664

IT achtergrond is niet nodig voor volgende vraag. Dit chatprogramma was populair in de jaren negentign maar met de komst van MSN Messenger nam de populariteit echter flink af. Welk drieletterwoord is de naam van dit programma van Mirabilis?

Toon de eerste letter
De eerste letter: I


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2016

Quizvraag Informatica 2427

In deze informatica vraag zoeken we een vorm van automatisch geheugenbeheer. Dit probeert geheugen vrij te geven dat in gebruik is door objecten die niet meer door de applicatie aangeroepen zullen worden. Het werd rond 1959 uitgevonden door John McCarthy om de problemen van handmatig geheugenbeheer op te lossen. Welke IT term zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Quizvraag Informatica 2387

We zoeken een online presentatieprogramma in de cloud om ideeën te delen op een virtueel canvas. Met de betaalde versie is het ook mogelijk om offline te werken door de applicatie te downloaden voor zowel Windows- als Macgebruikers. Welk programma zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag Informatica 2273

In 1982 kwam dit toestel op de markt. Het werd aangesloten op een televisietoestel dat als monitor voor beeld en geluid diende. Was is de naam van dit toestel?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Quizvraag Informatica 1840

De millenniumbug was een probleem dat in 20e-eeuwse computersystemen ontstond doordat bij het opslaan van de datum alleen de laatste twee cijfers van het jaar werden gebruikt. Zo werd 29 december 1977 bijvoorbeeld opgeslagen als 29-12-77. Hoe werd deze bug afgekort?

Toon de eerste letter
De eerste letter: Y


Quizvraag Informatica 1778

Deze nieuwe webbrowser is in de ether sinds 27 januari 2015. De ontwikkeling van deze webbrowser is gebeurd door Opera software. Deze webbrowser is bedoeld om de oude populaire functies van Opera 12 te doen herleven en is gericht op zware internetgebruikers. De browser wordt wekelijks bijgewerkt in de vorm van Snapschots.

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Quizvraag Informatica 1753

Hoe heet de peronal-assistant voor het mobiele besturingssysteem IOS?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvraag Informatica 1741

We zoeken een Amerikaans zakenman die van 2000 tot 2014 de directeur (CEO) van Microsoft was. Nadien haf hij de fakkel door aan Satya Nadella.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Informatica 1740

Na Windows 2003 en Windows XP lanceerde Bill Gates en de zijne in januari 2007 een nieuw besturingssysteem. De ontwikkeling van het nieuwe besturingssysteem nam vijf jaar in beslag en kostte ongeveer 6 miljard dollar. Naam van die Windows-versie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V