Quizvragen films

492 resultaten

Het Formule 1-seizoen van 1976 werd na een zware crash van Niki Lauda op de Nürburgring nog een ware thriller, waarbij James Hunt in het klassement tot op enkele punten kon naderen op Lauda terwijl die in het ziekenhuis voor zijn leven vocht. Lauda verbaasde vriend en vijand door reeds na 6 weken opnieuw achter het stuur van zijn Ferrari te kruipen. De allerlaatste race in Japan besliste, Hunt werd met slechts 1 punt verschil op Lauda kampioen. Welke film uit 2013, met hoofdrollen voor Chris Hemsworth en Daniel Brühl, gaat over deze gebeurtenissen?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 5315
© Dick Thomas Johnson

We zoeken de naam van deze 26-jarige acteur die bij het grote publiek doorbrak met zijn rol in 'We need to talk about Kevin' en ondertussen al enkele keren gestalte gaf aan 'The Flash' in verschillende DC films en te zien was in de tweede film uit de 'Fantastic Beasts' reeks.

Goed zo !

Voor deze vraag zoeken we de titel van een film uit 1995. Een klassieker geregisseerd door Terry Gilliam met sterren als Brad Pitt en Bruce Willis in de hoofdrollen. Het verhaal draait rond een veroordeelde Bruce Willis die terug in de tijd wordt gestuurd om de oorzaak van de verspreiding van een dodelijk virus te onderzoeken. Hij belandt in een psychiatrisch ziekenhuis waar Brad Pitt zich ook bevindt, het begin van een spannende film waarbij thema’s zoals gevolgen van de wetenschappelijke vooruitgang aan bod komen. Kunnen jullie de titel van deze film geven?

Goed zo !
Quizvraag Actrices Oscars 5296
© Dick Thomas Johnson

Captain Marvel, één van de vele superheldenfilms die de laatste jaren zijn uitgekomen. Deze keer is de hoofdrol wel weggelegd voor een vrouw en wat voor één! Welke blonde actrice speelt de rol van Captain Marvel? Ze is ook bekend van haar acteerprestatie in de film Room waar ze onder meer een Oscar voor won. Graag voor- en achternaam.

Goed zo !

We zoeken een Amerikaanse filmproductiemaatschappij. Het is een van de grootste filmstudio's ter wereld. De filmstudio is sinds 1994 in het bezit van het mediaconcern Viacom. Het is de enige grote filmstudio die daadwerkelijk gevestigd is in Hollywood. Welke filmproductiemaatschappij die een van de oudste filmmaatschappijen ter wereld is, met een historie die teruggaat tot maart 1912, zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 5246

Een film uit 2016, geregisseerd door Felix van Groeningen. De film vertelt het verhaal van twee broers, Jo en Frank, die een café openen in Gent. Deze bruine kroeg wordt het centrum van het uitgangsleven.echter, hoe beter de zaken draaien hoe verder de broers uit elkaar groeien… Welke film zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 5231

Politici en doodsbedreigingen, ze lijken in deze tijden steeds meer hand in hand te gaan. In 2016 maakte Erik Van Looy nog een film over dit onderwerp. IN het verhaal wordt de Belgische eerste minister onder druk gezet om de Amerikaanse president te vermoorden, maar hoe heet deze film?

Goed zo !
Quizvraag Films 5215
© Universal Pictures

We blijven in culturele sferen hangen, meer bepaald in de cinematografie! Welke film uit 1975, geregisseerd door Steven Spielberg, zoeken we? De hoofdrolspeler in deze film is niet van menselijke aard maar is een beestje met grote scherpe tanden dat het strand van Amity Island terroriseert op zoek naar een stukje mensenvlees. Om welke film gaat het hier?

Goed zo !
Quizvraag Oscars Acteurs 5162

“One flew over the cuckoo’s nest” is één van slechts drie films die allen de belangrijkste Oscars won. Naast de Oscar voor beste film, kreeg Milos Forman ook de prijs voor beste regie, Louise Fletcher mocht de Oscar voor beste actrice in ontvangst nemen en Bo Goldman voor het beste scenario. Maar wie kreeg de Oscar voor beste acteur? Hij ging in 1983 voor “Terms of Endearment” en in 1997 voor “As Good as it gets” nog twee keer met een Oscar naar huis.

Goed zo !

De meest recente Oscar-ceremonie was er geen dat de geschiedenisboeken veel kleur zal geven. Ze blonk vooral uit in braafheid en een aantal straffe films die genomineerd werden voor Beste film, maar die het uiteindelijk niet haalden, zoals “A Star is born”. Welke film ging dan wel lopen met de Oscar voor Beste film eerder dit jaar?

Goed zo !

Wat was de titel van de James Bond film waarin George Lazenby de hoofdrol speelde? U hoorde wel degelijk de James Bond film, want hij besliste zelf om er na één film mee op te houden. Hij deed dit om zijn carrière als fotomodel niet te schaden. Graag de volledige en correcte naam van deze James Bond film.

Goed zo !

Elke kerstperiode is het van dat. Klassiekers als Sisi, Home Alone en ‘The sound of Music’worden van onder het stof gehaald. Deze laatste, de musicalfilm over de familie Von Trapp kwam uit in 1965 en werd geregisseerd door Robert Wise. De mannelijke hoofdrol werd vertolkt door Christopher Plummer, maar welke Britse actrice speelde de rol van Maria, de gouvernante?

Goed zo !

De film Rocky vertelt het verhaal van een onbekende derderangsbokser die de kans krijgt zichzelf te bewijzen door het te mogen opnemen tegen de heersende kampioen zwaargewicht. De film werd onverwachts een kassucces en ontving drie Oscars waaronder die voor de beste film en beste regie en lanceerde tevens de carrière van de destijds onbekende acteur Sylvester Stallone. Indien u zich de naam van de zesde film uit de reeks kan herinneren, kent u ook de familienaam van Rocky en dat is meteen het antwoord op deze vraag.

Goed zo !

In deze Italiaanse film uit 1997 staat een gezin centraal dat verscheurd wordt wanneer ze naar een concentratiekamp worden gebracht. De vader heeft maar één doel: zijn zoontje niet laten merken hoe vreselijk hun omstandigheden zijn door er een spelletje van te maken. De film is aangrijpend maar ook hilarisch. Welke film zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 5008

We zoeken de naam van de acteur die in de Belgische film ‘Girl’ van regisseur Lukas Dhondt het hoofdpersonage “Lara” vertolkt? Hij won vorig jaar onder meer de prijs voor beste acteerprestatie op het filmfestival van Cannes.

Goed zo !