Quizvragen films

492 resultaten

Een pittige filmvraag. We zoeken een komische gangsterfilm uit 2000 geregisseerd door Guy Ritchie. De film speelt zich af in Londen en draait zowel om een enorme gestolen diamant als om perikelen in het plaatselijke illegale bokscircuit. Welke film zoeken we?

Goed zo !

Jullie weten vast nog wat een jaar 1922 wel niet was? Op vier maart kwam één van de eerste horrorfilms uit. Met de ondertitel “Eine Symfonie des Grauens” was deze film een instant klassieker. Nog enkele feiten: de regisseur was Friedrich Wilhelm Murnau, het verhaal is heel sterk afgeleid van Bram Stokers Dracula en de hoofdrol was weggelegd voor Max Schreck. Welke filmtitel zoeken we hier? Voor de liefhebbers: de film is integraal beschikbaar op youtube.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een film uit 2007 van de regisseur van Von Donnersmarck. Het verhaal speelt zich af in 1984 in Oost-Berlijn. De Stasi, de veiligheidsdienst van de DDR, heeft als doel zo veel mogelijk burgers te controleren en zo veel mogelijk over hen te weten te komen. Kapitein van de Stasi Gerd Wiesler (Ulrich Mühe) krijgt de opdracht de internationaal erkende en aanvankelijk procommunistische toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn vriendin Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck) af te luisteren. Vanaf de kale zolder van het appartementencomplex krijgt Wiesler inzicht in het leven van Dreyman en Sieland. Hoe langer hij luistert naar de dagelijkse bezigheden van deze twee, des te meer besef hij krijgt van zijn eigen saaie leven. Niet alleen begint hij zich te interesseren voor de literaire werken waar hij tijdens het afluisteren over hoort spreken, maar langzaam groeit bij hem ook het inzicht dat hij aan de verkeerde kant staat en voor een misdadige organisatie werkt. Welke oscarwinnende film zoeken we? (Duitse naam)

Goed zo !

We zijn op zoek naar een personage uit de Star Warssage. Het personage wordt vertolkt door Samuel L. Jackson in de eerste drie episodes van de Saga. Welke Jedi met het stijlvolle paarse lichtzwaard zoeken we?

Goed zo !

Een beetje lichtvoetige film. Een komische film uit 2004 waarin een groepje Amerikaanse jongeren op zoek gaan naar een Duits meisje Mieke. Scotty het hoofdpersonage wil namelijk verkering met haar. Een ongelooflijk flauwe maar avontuurlijke reis neemt hen langs de grootste steden van Europa. Hoe heet deze film?

Goed zo !
Quizvraag Films 6032

Film, en dan nog vers van de pers. David F Sandberg regisseerde deze film die uitkwam in maart dit jaar. De film is gebaseerd op de gelijknamige superheld van DC Comics en maakt deel uit van de DC Extended Universe. De hoofdrollen worden vertolkt door Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel en Jack Dylan Grazer.

Goed zo !
Quizvraag Films 6027

Een filmvraag uit een oudere doos. Een film van de hand van de meester zelve Stanley Kubrick uit 1964. Het scenario is gebaseerd op de roman Red Alert die de ondergang van de wereld beschrijft: de Amerikaanse president maakt een fout die een kernoorlog tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten uitlokt. We kunnen nog meegeven dat Peter Sellers magnifiek de hoofdrol speelt. Welke film? De titel kan nogal lang uitvallen dus we zijn al tevreden met de korte versie.

Goed zo !

B. Avonturenfilm uit 2013, geschreven en geregisseerd door J. C. Chandor, met één acteur, Robert Redford, die slechts een paar zinnen debiteert. De film werd bekroond met een Golden Globe voor beste muziek. Hij vertelt het verhaal van een man die moet zien te overleven op de Indische Oceaan nadat zijn zeiljacht beschadigd is geraakt. Graag de naam van deze prent uit 2013?

Goed zo !

A. Er word bijna geen woord geuit in deze Amerikaanse horrorfilm uit 2018, geregisseerd door John Krasinski, die samen met zijn echtgenote Emily Blunt de hoofdrol speelt.
Het vredige bestaan van een familie wordt verstoord door een buitenaardse invasie. De aliens in kwestie zijn blind, maar hebben een zeer gevoelig gehoor en vallen alles aan wat geluid maakt. Wat is de misschien een beetje voor de hand liggende titel van deze prent van 2018?

Goed zo !
Quizvraag Regisseurs 5987

Zeer kort. Welke bekende Amerikaanse regisseur bracht in 1995 een remake uit van zijn eigen film 'L.A. Takedown' uit 1989?

Goed zo !

Iets weggeven, ook al eens plezant. Welk overbekend door Derek Kolstad bedacht personage verscheen dit jaar voor de derde maal op het grote scherm en werd weerom met kunde en precisie vertolkt door Keanu Reeves?

Goed zo !

Dr. No was de eerste film naar het personage James Bond van Ian Fleming. Welke James Bond film was de tweede in de reeks? Als tip geven we u nog mee dat 007 het moest opnemen tegen "Spectre" en dat de titelsong gezongen werd door Matt Monroe.

Goed zo !
Quizvraag Films 5886

Film uit 2014 van regisseur Josh Boone, met in de geslaagde hoofdrollen jongmensen Shailene Woodley en Ansel Elgort. Beiden leren elkaar kennen tijdens een praatgroepsessie voor kankerpatiënten. Wat volgt, is een mooi geacteerd en in beeld gebracht portret van twee jonge snaken die elkaar 'vinden' in diverse betekenissen van het woord. Gebaseerd op het gelijknamige boek van John Green, die voor de titel inspiratie vond in een passage uit Shakespeare's 'Julius Caesar'.

Goed zo !

We zoeken een film met Michael Douglas uit 1993. Het gaat over ene William Foster die niet zo'n goede dag heeft en beslist het heft in eigen handen te nemen, maar ontspoort langzaam maar zeker volledig. Wat is de titel van de film?

Goed zo !

Deze leeuw noemde Jacky, maar na het nemen van de foto noemde hij prompt Leo. Het is mogelijks de bekendste en meest bekeken leeuw op de wereld. In welke filmstudio in Hollywood werd deze foto genomen?

Goed zo !