Quizvragen 2023

39 resultaten

Quizvraag Nobelprijs 9164

De Nobelprijs voor Literatuur in 2023 werd toegekend aan een Noorse auteur wiens oeuvre een indrukwekkende impact heeft gehad op de wereldliteratuur. Deze auteur staat bekend om zijn meesterlijke schrijfstijl en diepgaande exploratie van de menselijke psyche. Kun je enkele bekende werken van deze auteur noemen, waarvan sommige zijn vertaald en wereldwijd gelezen worden?

In 2015 ontving hij reeds de prestigieuze Literatuurprijs van de Noordse raad voor zijn trilogie Andvake, Olavs draumar en Kveldsvævd.

Goed zo !
Michael Gambon

In september 2023 moesten we afscheid nemen van Michael Gambon, een Ierse toneel-, televisie-, en filmacteur. Vanaf de verfilming van het derde boek van Harry Potter, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, speelde hij in de Harry Potter-films de rol van het schoolhoofd na de dood van zijn voorganger Richard Harris. Graag de naam van het personage.

Goed zo !
naam operatie gerechtelijk onderzoek kerk

Godvergeten, de ontluisterende reeks over het misbruik in de kerk, deed veel mensen zich ontdopen in 2023. Aflevering 3 ging een operatie die een bom deed barsten, maar het verhaal liep met een sisser af. Onder welke naam is dit gerechtelijk onderzoek gekend?

Goed zo !
wereldrecord hoogspringen 2023
© Frankie Fouganthin

Deze Zweeds-Amerikaans polsstokhoogspringer is sinds 2020 wereldrecordhouder en heeft dit record sindsdien van 6,17 m stelselmatig verbeterd tot de huidige recordhoogte van 6,23 m. Deze laatste hoogte sprong hij op 17 september 2023 op de Prefontaine Classic in Eugene. Graag zijn naam.

Goed zo !
game gebaseerd op Dungeons & Dragons

We zoeken voor deze vraag een computerspel ontwikkeld en uitgegeven door Larian Studios (uit België). Het is het derde deel in de serie, gebaseerd op het Dungeons & Dragons tafelblad-rollenspelsysteem. Graag de titel deze rol-play?

Goed zo !
groep Pukkelpop 2023

Wat is de naam van dit Fins powerpopduo met een stevige hoek af en een grondige hekel heeft aan social media? Onder de maskers van deze groep bleek op Pukkelpop 2023 Cluseau te zitten. Graag de naam van de fictieve groep.

Goed zo !
acteur Oppenheimer

Welke acteur speelt de rol van J. Robert Oppenheimer in de film uit 2023 die zich richt op de gebeurtenissen rondom het Manhattan Project en de ontwikkeling van de atoombom?

Goed zo !
Streamingdienst Black Mirror

"Joan Is Awful" is de eerste aflevering van het zesde seizoen van de serie Black Mirror. In deze aflevering volgen we Joan (Annie Murphy) terwijl haar leven in realtime wordt aangepast tot een televisieserie met Salma Hayek in de hoofdrol. Deze serie ziet ze op een parodie van Netflix. Graag de naam van deze fictieve streamingdienst.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 9127

Een trip naar wrak van Titanic is fout gelopen in juni 2023. Een kleine onderzeeër met Britse miljardair en vier andere mensen raakten vermist. Wat is de naam van de onderzeeër van het bedrijf Oceangate?

Goed zo !
Vis van het jaar 2023
© Hans Hillewaert

Na de garnaal vorig jaar is de vis van het jaar in 2023 weer een echte vis. Wat is de vis van het jaar 2023?

Goed zo !