Quizvragen 2019

125 resultaten

Deze Keniaanse langeafstandsloper, die is gespecialiseerd in de marathon, heeft als eerste p 12 oktober 2019 een marathon in minder dan twee uur gelopen. Wat is de naam van deze snelle man?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 6351

Op 13 mei, dus nog maar enkele weken geleden werd er voor het Oost-Vlaamse dorp Evergem een geval vastgesteld van "Legionella". Deze bacterie is zéér besmettelijk en kan zelf dodelijk zijn voor de mens. Ze hebben een hele tijd moeten zoeken naar de bron van besmetting. Welk groot papierbedrijf uit die regio was verantwoordelijke voor deze legionella uitbraak?

Goed zo !
Quizvraag Suske en Wiske 6343

U ziet hier nummer 347 van Suske en Wiske, dat verscheen in maart 2019. Dit boek handelt over de tonnen vuil die zich in de zeeën en oceanen bevindt. Wat is de naam van dit album van Suske en Wiske?

Goed zo !
Quizvraag Frankrijk Parijs 6342

In april 2019 stond de kathedraal van de Notre-Dame in Parijs in lichterlaaie. Men is begonnen aan de bouw van deze kathedraal in de 12de eeuw, op een eiland in de Seine. Hoe is de naam van dit eiland in de Seine, waar de Notre-Dame zich bevindt?

Goed zo !

Op maandag 13 mei 2019 begon met in Oostduinkerke aan het opgraven van een potvis die daar 30 jaar geleden aanspoelde. Men besloot toen om de 17 meter lange potvis te begraven en deze 30 jaar later terug op te graven voor verder onderzoek, en het skelet ten toon te stellen in het Navigo museum. Wat is de naam van deze potvis die men toen gaf aan dit zoogdier?

Goed zo !
Quizvraag Keizers Japan 6321
© TICAD7

Na de dood van de Japanse keizer Hirohito, volgde zijn zoon Akihito hem op, op 7 januari 1989 als 125ste keizer van Japan. Zéér ongewoon volgens de Japanse tradities deed Akihito op 30 april 2019 troonsafstand terwijl hij nog in leven was. Wat is de naam van zijn opvolger, de 126ste keizer van Japen?

Goed zo !
Quizvraag Media 6207
© Erwin Bolwidt

Deze Spaans-Nederlandse actrice en tv-presentatrice kwam begin 2019 in het nieuws door een scheiding met de ondertussen ex-profvoetballer Wesley Sneijder. Doordat haar achternaam nogal onderhevig is aan verandering afgelopen jaren, zijn we op zoek naar haar voornaam.

Goed zo !
Quizvraag Series 6204

De Call Boys zijn sinds september 2019 terug te zien op de TV. We zijn op zoek naar de naam van de uitkijktoren en toeristische attractie in de Vlaams- Brabantse gemeente Tielt-Winge, die in de nacht van 29 juni op 30 juni 2018 beschadigd raakte door vandalen die een groot deel ervan in brand stak. We kennen de toren vooral uit de Vlaamse serie Callboys.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 6200

Begin 2019 kwam in Leuven een studentenclub in een zeer slecht daglicht te staan. Eén van de studenten kwam om het leven tijdens een studentendoop nadat hij urenlang halfnaakt in een put had moeten zitten en visolie moest drinken. Wat is de naam van deze Leuvense studentenclub?

Goed zo !

We zoeken naar de politicus die na de Vlaamse verkiezingen van 2019 gedurende 24 dagen voorzitter was van het Vlaams Parlement. Hoewel hij er al een lange politieke carrière op had zitten als burgemeester van Dessel en als Vlaams Parlementslid, werd hij begin juli dit jaar betrapt op dronken rijden. Toen P-Magazine een week later op de Vlaamse nationale feestdag bekend maakte dat hij betrokken zou zijn bij sociale fraude met belastinggeld voor een escortdame, moest hij ontslag nemen. Wie zoeken we?

Goed zo !