Quizvragen 2017

112 resultaten

Zoals jullie op deze foto kunnen zien is reizen niet altijd een pretje. Welke vliegtuigmaatschappij kwam onlangs in discrediet nadat filmmateriaal aantoonde dat een passagier op hardhandige wijze uit het vliegtuig werd gezet. Welke vliegtuigmaatschap ging hier even de mist in?

Goed zo !

De Verenigde Staten hebben in de strijd tegen terreurgroep Islamistische Staat voor het eerst de MOAB-bom ingezet. MOAB staat voor Massive Ordnance Air Blast. Het is de grootste (niet nucleaire) bom ter wereld. Wat is de meer bekendere naam voor deze bom?

Goed zo !
Quizvraag Spellen 2747

Spelproducent Hasbro had een online stemming georganiseerd over de toekomst van de iconische pionnen in het vastgoedspel. Ruim vier miljoen Monopolyspelers wereldwijd hebben de toekomst van een pion beslecht. Welke pionnen zullen na meer dan 80 jaar verdwijnen?

Goed zo !
Quizvraag Kunstenaars 2738

Begin 2017 trok de stad Oostende aan het langste eind in een rechtszaak die de eigenaars van een appartement aan het Zeeheldenplein hadden aangespannen. Volgens de eigenaars belemmert het kunstwerk van Arne Quinze hun zicht op zee. Wat is de naam van dit kunstwerk?

Goed zo !
Quizvraag Kinderboeken Tekenaars Auteurs 2702

In februari 2017 moesten we afscheid nemen van de schrijver van Nijntje. Weten jullie de naam van deze Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken?

Goed zo !
Quizvraag Presidenten Amerika 2696

Deze man werd op 20 januari 2017 vicepresident van de Verenigde Staten in het kabinet van Donald Trump. Weten jullie de naam van deze sociaal conservatieve republikein?

Goed zo !

Veertien jaar na Timmy Simons is de Gouden Schoen weer eigendom van Club Brugge. Welke Colombiaan won op 8 februari 2017 de Gouden Schoen?

Goed zo !

Op 26 januari 2017 verloren we de acteur Mike Connors. Bij het grote publiek werd Connors vooral bekend om zijn titelrol in de detectivereeks die liep van 1967 tot 1975. Welke detectivereeks zoeken we?

Goed zo !

Op 23 januari 2017 moesten we afscheid nemen van Gorden Kaye. De acteur die tien jaar de rol van René Artois speelde in 'Allo 'Allo!. Weten jullie nog in welk dorpje deze Britse komedieserie zich afspeelde?

Goed zo !

In welke stad is de Tour de France in 2017 van start gegaan?

Goed zo !