Quizvragen 2016

124 resultaten

Welk woord werd door Van Dale uitgekozen van het woord van het jaar in 2016?

Goed zo !

Welke voetballer wist in 2016 als eerste Belg ooit te scoren in een finale van de UEFA Champions League?

Goed zo !

Hoe heet het soloproject van Balthazar-lid Maarten Devoldere?

Goed zo !
Quizvraag Architectuur 3958

Welke architecte tekende het Antwerpse Havenhuis dat in 2016 de deuren open deed?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film Ensors 3935

Met welke film won regisseur Robin Pront in 2016 zeven Ensors (de Vlaamse filmprijzen)?

Goed zo !
Quizvraag Ruimtevaart 3767

1 september 2016 is een dag om snel te vergeten voor Mark Zukerberg, de CEO van Facebook. Iets na 15u ontplofte er namelijk op een Amerikaanse ruimtebasis de Falcon 9, een onbemande raket. Diezelfde raket zou 2 dagen later de Amos 6 satelliet moeten lanceren. De Amos 6 satelliet moest dienen voor een internetproject van Facebook in Afrika. Op welke Amerikaanse ruimtebasis had deze ontploffing plaats?

Goed zo !

De foto die we hier zien staat bekend als een van de meest spectaculaire finishfoto’s uit de atletiek. Met deze fenomenale duik hield de 22-jarige Bahamaanse atlete de topfavoriete Allyson Felix achter zich. Naar wie zijn we op zoek?

Goed zo !

De vraag kan je horen in het filmpje.

Goed zo !

Zonder een minuut te hebben gespeeld, is een Noord-Ierse bankzitter uit de Engelse derde divisie uitgegroeid tot dé ster van het EK 2016. Toen bezetten Noord-Ierse supporters een uur na de wedstrijd nog het verder lege Parc des Princes. Luidkeels bezingen ze hun held: 'xxx on fire'. Wie is 'on fire'?

Goed zo !

Iedereen heeft ongetwijfeld al één van de Harry Potter films gezien of één van de boeken gelezen. Maar in 2016 is één van de bekendste acteurs uit de film jammer genoeg gestorven aan kanker. Namelijk Professor Snape. Weten jullie ook de echte naam van professor Snape?

Goed zo !