Quizvragen 2016

124 resultaten

We zoeken de naam van deze Belgische atlete, die zich toelegt op de (middel)lange afstand en het veldlopen. Zij veroverde twee Belgische (2015 en 2016) en één Europese (2015) titel.

Goed zo !

De Ronde van Vlaanderen is in 2016 zowel bij de mannen als bij de vrouwen gewonnen in een regenboogtrui. Bij de mannen was dit Peter Sagan. Wie won bij de vrouwen?

Goed zo !

Op 12 mei zingt deze Belgische kandidate zich misschien wel naar de finale van Eurosong 2016. Wat is haar naam?

Goed zo !

Maart 2016 was een zwarte maand voor het Belgisch wielrennen. Eén belg overleed aan een hartstilstand in Roubaix-Lille Métropole en een ander in Gent-Wevelgem. Wat zijn de namen van deze twee wielrenners?

Goed zo !
Quizvraag Drugs Mexico 1972

Joaquín Guzmán Loera is een Mexicaans drugsbaron. Hij geldt als hoofd van het Sinaloakartel, oftewel de Confederatie. IN 2016 werd hij opnieuw opgepakt in de stad Los Mochis nadat hij ontsnapt was in 2015. Onder welke naam is hij meer bekend?

Goed zo !
Quizvraag Netflix 1943

Van deze Amerikaanse televisieserie uit 2015 bedacht door Vince Gilligan en Peter Gould, begon er in februari 2016 een tweede seizoen. De serie is een spin-off van Breaking Bad, waarin het personage Saul Goodman een criminele advocaat is. Wat is de naam van deze serie?

Goed zo !

Deze tunnel is een spoortunnel in Zwitserland die sinds 1999 wordt aangelegd. Bij de opening, die gepland is in 2016, zal de tunnel met 57 km de langste tunnel ter wereld zijn. Wat is de naam van deze tunnel?

Goed zo !

Iedereen kent nog de film Finding Nemo van Pixar. In 2016 komt er een nieuwe film over een ander figuurtje uit Finding Nemo. Wat is de naam van dit blauw visje?

Goed zo !

Op 8 maart 2016 was het even paniek voor de fans van Game of Thrones. Ze hadden niet door dat het nieuws echter ging over de vijfde Beatle, de producer, ging. Wat was de naam van deze Britse muziekproducent?

Goed zo !
Quizvraag Bloemen 1862

In de plantentuin van Meise stond een unieke plant in bloei. De bloem is bekend om haar typische stank. In Meise was het drie jaar geleden dat er nog een dergelijke bloem in bloei stond. Wat is de Nederlandse naam?

Goed zo !