Quizvragen 2016

124 resultaten

Op 4 juni 2016 verlengde Delfine Persoon haar BC-wereldtitel bij de lichtgewichten tegen haar Dominicaanse uitdaagster Christina Linardatou, die tot dan toe ongeslagen was. Was is de bijnaam van deze Dominicaanse?

Goed zo !

Onlangs kreeg Toerist le MC een platina plaat voor zijn tweede album ‘en route’. Maar wat is de echte naam van de Antwerpenaar die we hier ook aan het werk horen?

Goed zo !

Het nieuwe seizoen van the sky is the limit heeft alweer voor veel sensatie gezorgd. Dat eens te meer nadat de oprichter en eigenaar van stellingenbedrijf Kontrimo Michel Van den Brande besloot om enkele dagen in de anonimiteit te verdwijnen. Recent kwam ook een andere spilfiguur onder de aandacht met het nieuws dat hij getroffen werd door kanker. Welke 53 jarige ster uit de Sky is the limit reekst en flamboyante ondernemer zoeken we hier?

Goed zo !

One Direction is onder Vlaamse tienermeisjes zo mogelijks de bekendste boysband ter wereld. In maart 2016 gaf de band namelijk wel aan dat ze voor onbepaalde tijd een pauze willen nemen. De pauze zou er komen nadat één van de leden van de groep beslist heeft om de groep te verlaten. Wie nam de beslissing om One Direction te verlaten?

Goed zo !

In februari van 2016 startte in Frankrijk het proces rond de 87 jarige politicus van extreem rechtse signatuur. De politicus heeft het sinds vorig jaar hard te verduren, zo werd hij door zijn eigen dochter uit het Front National geplaatst na controversiële uitspraken over de Holocaust. Welke controversiële fransman zoeken we?

Goed zo !

Op 22 maart 2016 sloeg het noodlot toe in Zaventem en Brussel. Als reactie op de aanslagen werd de luchthaven in Zaventem stilgelegd. Op zondag 3 april om 13u40 werd Zaventem terug opgestart en vertrok de eerste vlucht. Wat was de eindbestemming van de eerste vlucht (land is voldoende)?

Goed zo !

De weg naar het Amerikaanse huis heeft reeds voor het nodige tumult gezorgd. Presidentskandidaat Donald Trump was onlangs nog furieus nadat enkele tegenstanders van Trump deze foto posten. Maar hoe heet dit 46 jarig voormalig model en mogelijks toekomstige presidentsvrouw? haar voornaam is voldoende!

Goed zo !

Welke niet zo attent 42 jarige Waalse minister van mobiliteit nam een maand geleden ontslag nadat ze werd beschuldigd van leugens en nalatigheid na het uitlekken van een vernietigend Europees rapport over de Belgische luchthavens?

Goed zo !
Quizvraag Antarctica Boten 2009

In 2019 vaart een groot Brits onderzoeksschip naar Antarctica. Een RRS nog wel, een Royal Research Ship. Hoe hij gaat heten, dat mocht de Britse bevolking verzinnen. Welke naam koos de bevolking tegen de zin van de Britse minister van Wetenschap?

Goed zo !

Sinds maart staan nieuwe aan het observatie- en oriëntatiecentrum in Steenokkerzeel. Die dienen specifiek voor minderjarige asielzoekers die naar Europa zijn gekomen zonder begeleiding. Wat is de bijnaam van deze tenten?

Goed zo !