Quizvragen 2015

83 resultaten

Quizvraag Auteurs 2520

Hij schrijft een boek en doet dit goed. Welke Nederlander kaapte in 2015 de ECI -literatuurprijs weg voor zijn boek "Het Hout"?

Goed zo !
Quizvraag Star Wars 2422

Wat is de naam van de robot die het eerst te zien was in Star Wars: The Force Awakens?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs Egypte 2421

In juli 2015 verloren we deze Egyptische acteur. Hij was vooral bekend van Lawrence of Arabia en Doctor Zhivago. Welke acteur zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Wagens 2393

Wie was de CEO bij Volkswagen die ontslag moest nemen toen bekend geraakte dat er 11 miljoen wagens uitgerust waren met sjoemelsoftware die ervoor zorgt dat de uitstoot van schadelijke stoffen tijdens laboratoriumtests lager uitvalt dan in het dagelijks gebruik?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 2377

Wie won in januari 2015 de Austrilian Open in het tennis bij de mannen?

Goed zo !
Quizvraag Auteurs Nobelprijs 2354

In 2015 verloren we deze Duitse schrijver en beeldend kunstenaar van Duits-Kasjoebische afkomst. In 1999 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Welke auteur had als bekend werk onder andere 'De blikken trommel'?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 2255

In 2015 startte de Schotse Indi-rock band Franz Ferdinand een supergroep met een Amerikaanse rock-pop band. Wat is de naam van deze nieuwe supergroep?

Goed zo !

Sinds 2015 bestaat K3 uit drie nieuwe zangeressen. Wat is de naam van deze Nederlandse blondine?

Goed zo !
Quizvraag Media 2224

Eind 2015 kwamen Tom Waes en Cath Luyten met een nieuw programma op één. Het programma moest een luchtige inkijk in het hoofd van de gemiddelde Vlaming worden, maar bleek toch vooral het antwoord op de vraag ‘Maakt Tom Waes ook wel eens minder goeie keuzes in het leven?’. Wat is de naam van dit programma?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 2086

In “Le tout nouveau testament” van regisseur Jaco Van Dormael , een surrealistisch-komische film, speelt een Belgisch acteur (zie foto) de rol van god. Wat is zijn naam?

Goed zo !