Quizvragen 2011

41 resultaten

Quizvraag Wielrennen 3145

Wielrennen. We kijken er al lang niet meer van op dat een overwinning in een wielerwedstrijd geschrapt wordt na dopinggebruik. Als een rechtbank deze overwinning dan na zes jaar teruggeeft, moeten we wel nog de wenkbrauwen fronsen. Dit gebeurde voor een Spaanse berggeit met de eindoverwinning in de Vuelta van 2005. Wie mocht zich in 2005 al heel even en vanaf 24 juni 2011 voor altijd recordhouder noemen met vier Vuelta-eindzeges?

Goed zo !
Quizvraag Museums Antwerpen 3031

In 1999 werd een internationale architectuurwedstrijd uitgeschreven. Uit de vijfenvijftig inzendingen kwamen vijf laureaten. Het Stapelhuis van Neutelings Riedijk Architecten was het winnende concept. Hoe heet dit museum dat in 2011 werd geopend nabij de oude haven op het eilandje in Antwerpen? (voluit)

Goed zo !
Quizvraag VTM 2912

Jullie zien hier een afbeelding van 3 personages uit de serie die wij zoeken. De komische serie verscheen in 2011 op VTM en in het afgelopen voorjaar (2017) konden we op dezelfde zender het derde seizoen van de serie bekijken. Over welke serie hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 2771

De film ‘rundskop’ uit 2011 gaat over een Limburgse veeboer die met zijn traumatische jeugd wordt geconfronteerd wanneer hij in contact komt met de WestVlaamse hormonenmaffia. Mathias Schoenaerts, die de opgefokte veeboer vertolkt, kwam voor de rol 27 kilogram bij, naar eigen zeggen zonder hulp van hormonen. Dit in tegenstelling tot de veeboer, die zeker niet vies was van een prikje. Wat is de naam van het personage dat Mathias Schoenaerts in Rundskop vertolkt?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 2670

Welke acteur afkomstig uit Turnhout volgde Mark Demesmaeker en Gerty Christoffels op als presentator van groene vingers? Hij presenteerde dit van 2007 tot 2011.

Goed zo !
Quizvraag Regisseurs 2655

We zijn op zoek naar de Vlaamse filmregisseur afkomstig uit Sint-Truiden die met Rundskop, tevens zijn eerste langspeelfilm ooit, meteen een Oscarnominatie in de wacht sleepte?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 2640

Deze fietsen van de NMBS kan je sinds 2012 huren in tot op heden 44 stations en dat voor slechts 10 euro per jaar, ze zijn uitermate handig om je makkelijke te verplaatsen in steden. Hoe heet het fietsen-deel-project van de NMBS.

Goed zo !
Quizvraag Eilanden Noorwegen Aanslagen 2479

Op 22 juli 2011 vielen er 77 doden tijdens de aanslagen in Noorwegen. Anders Breivik maakte eerst 8 doden met een bomaanslag in de hoofdstad Olso. Twee uur later maakt hij 69 slachtoffers op een eiland waar een jeugdafdeling van de Noorse Arbeiderspartij aanwezig was. Wat is de naam van dit eiland?

Goed zo !
Quizvraag Auteurs Auteurs 2381

Wie scheef het boek "Zomerhuis met zwembad"? Het boek gaat over een huisarts Marc Schlosser die vanwege een medische fout voor de Medische Tuchtraad moet verschijnen.

Goed zo !
Quizvraag Actrices 2325

Deze Amerikaanse actrice brak in 1999 door in de film Mumford. Sinds 2011 heeft ze de hoofdrol in de sitcom New Girl. Wat is haar echte naam?

Goed zo !