Quizvragen 2008

34 resultaten

Der Vorleser is een roman dat in 1995 in Duitsland werd gepubliceerd. In 2008 kwam een verfilming die op het boek gebaseerd is, The Reader genaamd. De film is door Stephen Daldry geregisseerd. Wie is de auteur van het boek?

Goed zo !
Quizvraag Mode 4043

De missie van dit bedrijf is: het veranderen van een alledaags product in een opvallend, kleurrijk item dat geluk en vrolijkheid verspreidt. Je vindt bij hen dan ook leuke, vreemde, gekke, grappige en vrolijke sokken van de beste kwaliteit. Hoe heet dit kleurrijke bedrijf?

Goed zo !

Naar aanloop van de Olympische spelen in Rio ging de Russische dopingcarrousel aan het draaien en kregen onze dames eindelijk waar ze recht op hadden, namelijk een gouden medaille voor hun prestatie op de olympische spelen van 2008. Kim Gevaert was zondermeer de bekendste van de vier. Maar herkent u de atlete die we hier vakkundig weg gefotoshopt hebben?

Goed zo !

De vraag kan je horen in het filmpje.

Goed zo !
voormalige luchthaven in Berlijn

Tempelhof is een voormalige luchthaven in Berlijn . Ze werd gesloten in 2008. Twee luchthavens nemen de resterende taken over. Eén van die luchthavens heet Schönefeld. Wat is de naam van de tweede en tevens grootste luchthaven van Berlijn?

Goed zo !

We zoeken de naam van deze Amerikaanse biografische dramafilm uit 2008. Het verhaal is gebaseerd op het leven van een verkozen politicus uit Californië die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en later vermoord werd. De film werd genomineerd voor acht Oscars, waarvan zowel die voor het scenario als die voor hoofdrolspeler Sean Penn daadwerkelijk werden gewonnen.

Goed zo !

Wat is de naam van deze Belgische bokser met als bijnaam ‘ de man met de glazen vuisten’? In de jaren ’80 was hij de beste Belgische bokser. Enkele van zijn kampen waren zelfs live op de toenmalige BRT te zien. Het hoogtepunt van zijn carrière was op 12 april 1984, toen hij de Europese bokstitel in Casavatore veroverde bij de superpluimgewichten. Hij stierf in 2008 door zelfmoord.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een film uit 2008 geregisseerd door David Fincher. De film is deels gebaseerd op het gelijknamige kortverhaal van F. Scott Fitzgerald. Het gaat over een man die naarmate hij ouder wordt een steeds jonger lichaam krijgt. Of was het nu omgekeerd? Jullie weten het wel! Welke 3-voudig Oscar winnende film zoeken we hier? (de volledige naam)

Goed zo !
jeugdserie Studio 100

We zoeken de naam van een jeugdserie van Studio 100 die van 2002 tot 2008 liep op de Vlaamse televisiezender Ketnet. Het verhaal draait om een groep jongeren die zichzelf en de wereld ontdekken in en rond een dansschool. Naam graag van deze serie.

Goed zo !
Quizvraag Drank 3153

Dit bekende cidermerk werd door Carlsberg in 2008 ontwikkeld voor de Deense markt, maar verovert inmiddels de hele wereld. De cider is te verkrijgen in appel-, peer- of braambessmaak. Wat is de naam van dit cidermerk?

Goed zo !