Makkelijke Quizvragen

6387 resultaten

Quizvraag Geschiedenis 7704

Ilich Ramirez Sanchez is een in Venezuela geboren linkse guerrillastrijder. Hij werd in 1997 in Frankrijk veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij staat bekend onder zijn strijdersnaam Carlos. De pers gaf hem echter ook een bijnaam. Wat is die bijnaam? Lidwoord moet er niet bij.

Goed zo !
Quizvraag Geneeskunde en lichaam 7703

We zoeken de naam van dit mensgroot apparaat dat dient ter ondersteuning van de ademhaling bij personen die niet in staat zijn zelf adem te halen. Het apparaat werkt zonder het inbrengen van apparatuur in het menselijk lichaam. De werking ervan is gebaseerd op het mechanische inzicht in de menselijke ademhaling van John Mayow uit 1670. Bij haar introductie in 1927 was het een uitkomst voor slachtoffers van het polio-virus, die vaak verlamd raakten en stikten doordat ze niet konden ademen. Momenteel zijn er nog patiënten waarvoor deze behandeling de aangewezen methode is. Jullie antwoord bestaat uit 2 woorden.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7701
© Ngw 99

Als jullie bij de naam van deze stand-up comedian achteraan één letter toevoegt, bekomen jullie het merk van deze Belgische chocolade. Wat is de naam van de stand-up comedian?

Goed zo !
Quizvraag Sprookjes 7700

Wat is de naam van dit sprookje van Hans Christian Andersen? Het verhaal gaat over een klein meisje, geboren uit een bloem. Het lieflijke meisje, dat slaapt in een notendop bedekt met rozenblaadjes, wordt ontvoerd door een pad uit het huis van de vrouw die de bloem plantte waaruit ze kwam. Ze wordt uitgehuwelijkt aan de lelijke zoon van de pad en wordt gevangengezet op een lelieblad, maar slaagt erin te ontsnappen met hulp van enkele vissen en een vlinder, die allen vertederd zijn door het kleine meisje. Ze wordt weer ontvoerd, ditmaal door een kever die met haar wenst te trouwen.

Goed zo !
Quizvraag Frankrijk 7699

Wat is de naam van deze kaap aan het Kanaal bij de Franse gemeente Escalles in het departement Pas De Calais? Haar top ligt 134 m boven de zeespiegel. Er is een wandelpad van de top van de kaap tot aan het strand. De kaap is tevens een goede vindplaats voor het zoeken van krijtfossielen.

Goed zo !
Quizvraag James Bond Hans Zimmer 7698

No Time to Die is de nieuwe James Bond film die uitkwam in 2020. De muziek wordt gecomponeerd door Hans Zimmer. Wie zong de titelsong?

Goed zo !
Quizvraag Media 7697

Wat is de naam van deze Belgische-Ijslandse kokkin? Ze is onder andere te zien op de culinaire zender Njam. Ze trad ook op in de VTM-programma’s Maste rChef en ze verving Sofie Dumont tijdens haar zwangerschapsverlof in het kookprogramma De keuken van Sofie. Ze nam in 2016 deel aan het spelprogramma De Slimste Mens ter Wereld.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7696
© John Phelan

We zoeken de naam van deze coctail. Deze is waarschijnlijk ergens in de jaren 40 ontstaan. Het is een mengsel van wodka en vers geperst sinaasappelsap.

Goed zo !
Quizvraag Flora 7695
© TeunSpaans

We zoeken de Nederlandse naam voor de primula. De botanische naam Primula is afgeleid van het woord primus (eerste), en geeft aan dat het als een van de eerste bloeiers in het voorjaar werd gezien.

Goed zo !
Quizvraag Auto 7694

We zoeken de naam van een Nederlands fabrikant van exclusieve sportwagens. Het motto van de autofabrikant is "nulla tenaci invia est via" (vertaald "voor volhouders is geen weg onbegaanbaar"). Dit motto, en de merknaam zijn afkomstig van Nederlandsche Automobiel- en Vliegtuigfabriek "Trompenburg", een Nederlandse automobielfabriek die begin 20e eeuw internationaal doorbrak, maar in 1926 werd opgeheven. Eind 2014 werd de fabrikant failliet verklaard, maar begin 2015 werd dit faillissement teruggedraaid.

Goed zo !
Quizvraag Auteurs 7693

Van welke Vlaamse schrijver zijn de romans Walvis en Los en het kinderverhaal ‘hoe ik vergeten geraakte’?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7692
© Marcel Antonisse

Wat was de naam van deze Nederlandse zangeres, actrice en presentatrice die in mei 2019 overleed?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7691

Wie werd op 1 december 2019 de nieuwe CEO van Proximus? Hij nam het roer over van Sandrine Dufour, die de functie van Leroy tijdelijk waarnam als interim-CEO.

Goed zo !
Quizvraag Dieren 7690

Wat is de naam van deze haai die bekend staat om de T-vormige kop?

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 7689

We zoeken de naam van een internetrage waarbij men op de buik zo gestrekt mogelijk roerloos op de grond gaat liggen, met de armen langs het lichaam en het hoofd richting de grond. Om vervolgens doodstil te blijven liggen. Men laat zich in die positie fotograferen en deze foto wordt via sociaalnetwerksites verspreid.

Goed zo !

Wat is de derde letter van het griekse alfabet?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7687
© I, LimoWreck

We zoeken de naam van klein landelijk polderdorpje in het westen van de provincie West-Vlaanderen en een deelgemeente van Veurne. Het diepste punt van het dorpje is tevens het diepste punt van België.

Goed zo !
Quizvraag Series 7686

Wie speelde de rol van Nick Van Loo in de fictiereeks quiz me quick? Deze jonge knaap van 12 stielen en 13 ongelukken probeert al maanden tevergeefs aan een job te komen. Hoewel hij in het bezit is van een koksdiploma, werkt hij als koerier bij een Japans restaurant. Hij kan aan een ongelooflijk tempo weetjes opslaan in zijn geheugen. Samen met zijn vriendin Cynthia woont hij op de derde verdieping in het stadscentrum. Hij is de drijfveer achter het team en komt met het plan op de proppen om deel te nemen aan de Superprestige.

Goed zo !
Quizvraag Atletiek Olympische Spelen 7685

Wat is de naam van de Nieuw-Zeelander die op de Olympische Spelen van 1960 in Rome de Belg Roger Moens versloeg op de 800 meter?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7684
© Brucevdk

Wat is de naam voor een schijfje van kunststof of karton dat gratis bij de chips van Smiths zat. Op het schijfje werden verschillende stripfiguren afgebeeld.

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7683
© Kroon, Ron / Anefo

Wat was de naam van deze Belgisch politica voor de CVP. Ze was de eerste vrouwelijke minister van België en tevens de eerste vrouwelijke minister van Staat. Ze werd in 1913 in Oudenaarde geboren.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7682

Welk getal hebben we hier vakkundig weggeshopt van de beroemde eau de cologne?

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 7681

Robinson Crusoë is een roman van de Engelse schrijver Daniel Defoe .Het belangrijkste deel van het verhaal speelt zich af op een onbewoond eiland waar hij na schipbreuk terechtkomt. Het verlangen naar menselijk gezelschap neemt echter toe. Zijn wens komt uit als op een keer een gevangene weet te ontsnappen. Wat is de naam van zijn metgezel die Robinson Crusoe onder zijn hoede neemt?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7680

Op 21 juli 1969 won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk met bijna 18 minuten voorsprong op de tweede. Wie werd tweede na Merckx? Deze vraag zou ook perfect gepast hebben in een dierenronde?

Goed zo !

Op 21 juli, de nationale feestdag van België, legde Filip de eed af als zevende koning van België. In welk jaar was dat? De volgende gebeurtenissen vonden ook in dit jaar plaats:
De bomaanslagen tijdens de marathon in Boston
Overlijden Nelson Mandela
Paus Franciscus volgt Benedictus de XVI op

Goed zo !