Makkelijke Quizvragen

6434 resultaten

Quizvraag Basketbal 7842

De LA Lakers zijn na 10 jaar opnieuw de beste basketbalclub ter wereld. MVP LeBron James droeg de titel op aan Kobe Bryant, de betreurde Lakers-legende, die 10 jaar geleden voor de vorige titel zorgde en begin 2020 omkwam in een helikoptercrash. Tegen wie wonnen de LA Lakers de finale?

Goed zo !
Quizvraag Boten 7840

Op 3 augustus 1492 vertrok Columbus met drie schepen naar de Canarische Eilanden om nadien Amerika te ontdekken. De Niña en de Pinta zijn twee van de drie schepen. Wat is de naam van het vlaggenschip van Colombus?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs Oscars 7838

Zijn uiterlijk, zijn korte carrière, zijn levensstijl en de omstandigheden waaronder hij op zijn vierentwintigste overleed, maakten van deze acteur een cultfiguur. Hij belichaamde de opstandige jeugd, onder meer in zijn bekendste film Rebel Without a Cause. Hij is in 1955 postuum worden genomineerd voor een Oscar. Wat is zijn naam.

Goed zo !
Quizvraag Nobelprijs 7837

Deze Amerikaanse dichteres won in 2020 de Nobelprijs voor Literatuur omwille van "haar onmiskenbare poëtische stem die met sobere schoonheid de individuele existentie universeel maakt". Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Media 7835

In het najaar van 2020 ontstond er heel wat ophef rond naaktbeelden van enkele BV's. Een Gentse twintiger heeft bekend dat hij van die BV’s naaktbeelden heeft afgetroggeld. Hiervoor gebruikte hij de app Kik en een alias. Welke?

Goed zo !
uitvoerder Jerusalema

Het Zuid-Afrikaans nummer Jerusalema is ondertussen een wereldhit dankzij het aanstekelijk dansje. Het is super populair op TikTok. Weet jij van welke Zuid-Afrikaanse DJ dit nummer is?

Goed zo !
Quizvraag Presidenten 7832
© Serge Serebro

Op 14 augustus 2020 beweerde Svetlana Tichanovskaja dat ze de presidentsverkiezingen had gewonnen met 60-70% van de stemmen in Wit-Rusland. In de dagen ervoor en erna waren er hevige protesten tegen de herverkozen president van Wit-Rusland. Hij wordt wel de "laatste dictator" van Europa genoemd, omdat hij bij de voorgaande vijf verkiezingen geen serieuze uitdager had gehad. wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7831

In augustus 2020 werd bekend dat een Nederlandse schoenwinkelketen 43 winkels overneemt van de failliete Belgische winkelketen Brantano. Wat is de naam van deze Nederlandse keten?

Goed zo !
zanger

Op 11 augustus 2020 moesten we afscheid nemen van deze Amerikaanse zanger. Zijn grootste succes had hij met het liedje 'If I had a hammer'. Wat is de naam van deze zanger?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7825

Op 4 augustus 2020 vonden er twee explosies plaats in een haven. De kracht van de tweede explosie resulteerde in een ramp die minstens 181 doden en ruim 6.000 gewonden eiste en grootschalige schade door de hele stad aanrichtte. In welke stad vonden deze twee explosies plaats?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7824
© PB84

Tijdens de eerste etappe van de Ronde van Polen kwam deze jonge wielrenner levensgevaarklijk ten val. Bij de finish wilde hij renner Dylan Groenewegen inhalen, maar Groenewegen week van zijn lijn af en leek ook een elleboog te gebruiken. Wat is de naam van deze wielrenner?

Goed zo !
Quizvraag Actrices 7823
© Gage Skidmore

Op 8 juli 2020 werd deze actrice als vermist opgegeven toen zij tijdens een boottocht met haar vierjarige zoon een duik had genomen in Lake Piru. Vijf dagen later werd haar lichaam gevonden. Ze was onder meer bekend van haar vertolking van de rol van Santana Lopez in de televisieserie Glee. Wat is haar naam?

Goed zo !
Don

"Don't mention the war". Een befaamde zinsnede uit de historische comedyreeks "Fawlty Towers". De aflevering waaruit deze zin kwam, is een tijdje offline gehaald. Wat is de titel van de aflevering waar we het hier over hebben?

Goed zo !
Quizvraag Netflix 7821

After Life is een Netflix serie die in première ging in 2019. Begin 2020 kwam het tweede seizoen online. Het is een Britse zwartkomische dramaserie die bedacht is door een deze Britse komiek. Hij speelt tevens de hoofdrol. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Ruimtevaart 7820

Met de succesvolle lancering boekt SpaceX een dubbele primeur. Voor het eerst vliegen twee astronauten de ruimte in aan boord van een schip van een bedrijf. Tot nog toe was elke astronaut gelanceerd door een overheidsorganisatie als Nasa (VS) en Roscosmos (Rusland). Wat is de naam van het ruimtetuig waarin de astronauten zich bevonden bij het koppelen aan het ISS?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7819
© Rosa Pineda

De dood van een Afro-Amerikaanse man, vond plaats in Minneapolis (Minnesota) op 25 mei 2020. Dit zorgde voor een hele reeks protesten. Hij stierf nadat een politieagent met zijn knie meer dan acht minuten op zijn nek leunde, terwijl deze geboeid met zijn buik op straat lag. Wat is de naam van deze man?

Goed zo !

De oudste winnaar van de Ronde, is overleden in mei 2020. Hij won in 1952 de Ronde van Vlaanderen in hondse omstandigheden. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Kunstenaars Architecten 7817

Op 31 mei 2020 moesten we afscheid nemen van een van de bekendste installatiekunstenaar. Hij is vooral bekend vanwege zijn 'inpakkunst', die in nauwe samenwerking met zijn vrouw, Jeanne-Claude Denat de Guillebon, ontstond. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 7816
© Erik van Leeuwen

Tia Hellebaut won een gouden medaille op de Europese kampioenschappen van 2006 met het hoogspringen. Daar haalde ze een hoogte van 2,03 m. In welke stad vonden deze kampioenschappen plaats?

Goed zo !
Quizvraag Eurosong 7815

Daði og Gagnamagnið, probeer het maar eens uit te spreken. Het zijn de winnaar van het Eurovisiesongfestival 2020. Met 434 punten kroont IJsland zich tot winnaar van Eurostream 2020, de virtuele vervanger van het Eurovisiesongfestival. Wat is de titel van het winnende nummer?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 7814

Deze beroemde Hollywood-acteur stierf in februari 2020 op 103 jarige leeftijd. Hij was bekend van de kaskrakers en klassiekers als Lust for Life (waarin hij Vincent van Gogh speelde), Gunfight at the O.K. Corral, Paths of Glory en Spartacus. Wat is de naam van deze acteur?

Goed zo !
Quizvraag Dieren 7813

In mei 2020 ontstond er een soap rond een Peruviaanse straatkat. Het FAVV wilde de kat euthanaseren uit vrees voor hondsdolheid. Maar het baasje, Selena Ali, ging daartegen in beroep. Wat is de naam van het katje?

Goed zo !
Quizvraag Bomen 7812

Wat is de andere benaming voor de mammoetboom, de zwaarste boom in de wereld?

Goed zo !

Dit Belgisch topmodel, geboren in 1977, brak eind jaren negentig door als model. Ze deed campagnes voor onder meer Chanel, Prada en Gucci, liep zowat alle shows en werd een muze van Karl Lagerfeld en Jean Paul Gaultier. Ze werkte voor kunstprojecten samen met onder meer Michaël Borremans. Haar naam graag.

Goed zo !
Quizvraag Nobelprijs 7810
© Gorupdebesanez

Wat is de naam van deze Italiaanse toneelregisseur, acteur en toneelschrijver die in 1997 de nobelprijs voor literatuur won? Hij werd de 'meest getalenteerde politieke clown van Europa' genoemd. Op de dag waarop de toekenning van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2016 werd bekendgemaakt, overleed hij in een ziekenhuis in Milaan.

Goed zo !