Makkelijke Quizvragen

6437 resultaten

Quizvraag Informatica 7871

Het jaar 2021 is het jaar waarin een stukje internet verdwijnt. Softwaremaker Adobe ondersteunt vanaf vrijdag 1 januari 2021 niet langer de browserplugin die interactieve inhoud toont. Wat is de naam van deze plugin?

Goed zo !
acteur Jacky Morel

De Vlaamse acteur Jacky Morel is overleden in 2020 op 88 jarige leeftijd. Hij was een van de hoofdrollen in de serie De Collega's. Welke rol vertolkte hij daar?

Goed zo !
Quizvraag Formule 1 7869

Op 29 november 2020 crashte deze wagen hard door de vangrail na een botsing op de baan en vloog in brand. De hogercrash gebeurde op het circut van Bahrein. De racer overleefde de crash wonderwel. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 7868

Op 25 november 2020 overleed de Argentijns profvoetballer Diego Maradonna aan een hartstilistand. Zijn bekendste goal was die in de kwartfinale van het WK'86 tussen Engeland en Argentinië. Hoe noemde Diego zelf die goal?

Goed zo !
Quizvraag Netflix 7867

Deze Netflix- reeks over het schaakwonder Beth Harmon, staat nog maar één maand online en is nu al maar liefst 62 miljoen keer bekeken. Een nieuw record. Weet jij de titel van deze serie die iedereen terug aan het schaken zet?

Goed zo !
Quizvraag Wetenschap 7866

Virgin heeft voor het eerst in een test twee passagiers met succes vervoerd in een nieuw transportsysteem. Het is een transportsysteem waarbij capsules door een buizensysteem reizen waarin een zeer lage druk heerst. Wat is de naam van dit nieuwe vervoersmiddel?

Goed zo !
Quizvraag Nederland Corona 7865

Corona beheerste alle aspecten van ons leven in 2020. Ook de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander krijgt door de coronacrisis een heel ander karakter. In 2020 kreeg Koningsdag een tijdelijke andere naam. De welke?

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 7864
© Scott Ray

Bij deze techniek bij het hoogspringen gaat het hoofd van de sporter eerst over de lat. Deze techniek was pas voor het eerst te zien, op internationaal niveau, op de Olympische Spelen van 1968. In de VS had ene Dick de techniek al eerder gebruikt. De sprong is naar hem genoemd. Was is de naam van dit type sprong?

Goed zo !
Quizvraag Strips 7863

Voor deze vraag zoeken we een fictief land. Het is het land waar Dagobert Duck naartoe gaat als hij meent dat hij daar zijn rijkdom kan vergroten, bijvoorbeeld door het vinden van een schatkaart. Welk land zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 7856

A Christmas Carol verscheen op 19 december 1843. De volledige titel is eigenlijk A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost Story of Christmas. Het is een victoriaanse allegorie over een oude en verbitterde vrek, Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Wie schreef dit beroemd boek?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7852

Welk bedrijf heeft ervoor gezorgd dat we de kerstman kennen met zijn huidige uiterlijke kenmerken?

A. McDonalds B. Coca-Cola C. Quick D. Pepsi

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 7849

Koen De Sutter, Tom Dewispelaere, Nico Sturm en Tom Van Dyck spelen op de planken een oerklassieker.
Ze zitten er nog steeds. Bij hun boom. Vladimir en Estragon. Te wachten op iemand die Godot heet...
Van wiens hand is dit absurde toneelstuk?

Goed zo !
Quizvraag Wereldoorlog 2 NAZI 7848

Op 20 november 1945 begon een proces tegen 24 kopstukken van het naziregime uit de tweede wereldoorlog. Het proces is het bekendste proces van de Tweede wereldoorlog en is genoemd naar de plaats waar het doorging. Wat was de naam van dit proces?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs Oscars 7847

Deze acteur zijn filmdebuut kwam in 1972, nadat zijn vriend Al Pacino hem had uitgenodigd voor de auditie voor de rol van Fredo Corleone in de film The Godfather van Francis Ford Coppola. Hij speelde voor zijn dood in vijf films die allemaal genominneerd werden voor een Oscar voor beste film. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Veldlopen Olympische Spelen 7846
© Erik van Leeuwen

Deze Vlaamse veldloopster nam op haar 43ste nog deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wat is de naam van deze atlete?

Goed zo !
Quizvraag Wetenschap 7845

Deze Amerikaanse astrofysicus en wetenschaper houdt zich onder meer bezig met stervorming, exploderende sterren, dwergstelsels en de structuur van de Melkweg. Wat is de naam van deze man die vooral bekend is door de televisieserie 'Cosmos: A Spacetime Odyssey'?

Goed zo !
Quizvraag Media 7844
© Mushlack

Natalia, een Vlaamse zangeres, bekend geworden door tijdens het VTM-programma Idool 2003, waarin ze op de tweede plaats eindigde. Haar achternaam, Druyts, kon ook een quizvraag zijn. Wij zoeken echter wat de naam is van haar dochtertje waarvan ze in 2020 beviel?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7843

De bekendste soort sushi in het Westen is deze. De rijst wordt samen met de overige ingrediënten op een vel nori gelegd en dan stijf opgerold in een cilinder van ongeveer drie centimeter in doorsnee. Wat is de naam van dit type sushi? Het betekent letterlijk gerold.

Goed zo !
Quizvraag Basketbal 7842

De LA Lakers zijn na 10 jaar opnieuw de beste basketbalclub ter wereld. MVP LeBron James droeg de titel op aan Kobe Bryant, de betreurde Lakers-legende, die 10 jaar geleden voor de vorige titel zorgde en begin 2020 omkwam in een helikoptercrash. Tegen wie wonnen de LA Lakers de finale?

Goed zo !
Quizvraag Boten 7840

Op 3 augustus 1492 vertrok Columbus met drie schepen naar de Canarische Eilanden om nadien Amerika te ontdekken. De Niña en de Pinta zijn twee van de drie schepen. Wat is de naam van het vlaggenschip van Colombus?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs Oscars 7838

Zijn uiterlijk, zijn korte carrière, zijn levensstijl en de omstandigheden waaronder hij op zijn vierentwintigste overleed, maakten van deze acteur een cultfiguur. Hij belichaamde de opstandige jeugd, onder meer in zijn bekendste film Rebel Without a Cause. Hij is in 1955 postuum worden genomineerd voor een Oscar. Wat is zijn naam.

Goed zo !
Quizvraag Nobelprijs 7837

Deze Amerikaanse dichteres won in 2020 de Nobelprijs voor Literatuur omwille van "haar onmiskenbare poëtische stem die met sobere schoonheid de individuele existentie universeel maakt". Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Media 7835

In het najaar van 2020 ontstond er heel wat ophef rond naaktbeelden van enkele BV's. Een Gentse twintiger heeft bekend dat hij van die BV’s naaktbeelden heeft afgetroggeld. Hiervoor gebruikte hij de app Kik en een alias. Welke?

Goed zo !
uitvoerder Jerusalema

Het Zuid-Afrikaans nummer Jerusalema is ondertussen een wereldhit dankzij het aanstekelijk dansje. Het is super populair op TikTok. Weet jij van welke Zuid-Afrikaanse DJ dit nummer is?

Goed zo !
Quizvraag Presidenten 7832
© Serge Serebro

Op 14 augustus 2020 beweerde Svetlana Tichanovskaja dat ze de presidentsverkiezingen had gewonnen met 60-70% van de stemmen in Wit-Rusland. In de dagen ervoor en erna waren er hevige protesten tegen de herverkozen president van Wit-Rusland. Hij wordt wel de "laatste dictator" van Europa genoemd, omdat hij bij de voorgaande vijf verkiezingen geen serieuze uitdager had gehad. wat is zijn naam?

Goed zo !