Makkelijke Quizvragen

6432 resultaten

Quizvraag Algemeen 3659

Links en rechts zijn aanduidingen om een richting aan te geven. De woorden links en rechts kunnen ook een positie aangeven, mits het duidelijk is ten opzichte waarvan dit wordt bedoeld. In het Franse en Belgische theaterjargon kijkt men vanuit de zaal: de rechterkant van het toneel heet cour. Hoe wordt de linkerkant van het toneel genoemd?

Goed zo !
Nederlandse cabaretier

Wat is de naam van deze Nederlandse cabaretier?

Goed zo !

Wat is de naam van deze strip?

Goed zo !
Quizvraag Kaartspellen 3656

In poker worden verschillende kaartcombinaties onderscheiden. Welke term wordt gebruikt wanneer men drie kaarten van dezelfde waarde, gecombineerd met twee kaarten van een andere dezelfde waarde heeft ( bijvoorbeeld harten heer, schoppen heer en ruiten heer met schoppen zes en klaveren zes). Het was ook de naam van een Amerikaanse komische televisieserie.

Goed zo !
Quizvraag Architectuur 3655

We zoeken de naam van een Brabantse familie van architecten, glasschilders en beeldhouwers actief in de 15e en 16e eeuw, afkomstig uit Mechelen. Hun succes bestond erin dat zij een totaal concept aanboden : zowel het ontwerp, als de uitvoering en de levering van bouwmaterialen. Het geslacht werd bekend door het ontwerp en de bouw van de grote toren van de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen.

Goed zo !

The Sound of Music is een musicalfilm uit 1965 van Robert Wise, met Julie Andrews in de hoofdrol. Het is een gedramatiseerd verhaal over een familie die in de oorlog Oostenrijk wil ontvluchten. Wat is de naam van die familie?

Goed zo !

We zoeken de naam van een bloemenpark ten noordwesten van Lisse in Zuid-Holland. Het trekt jaarlijks rond een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Het is daarmee één van de grootste publiekstrekkers van Nederland.

Goed zo !

We zoeken de naam van de organisatie achter verschillende projecten rond wonen en leven in de toekomst. Het is in 1991 in België opgericht. Het idee is om een platform op te richten waar verschillende innovatieve bedrijven en instellingen hun producten en diensten tonen, om zo een visie te ontwikkelen op wonen, leven en werken in de toekomst. Ook is het de bedoeling om met deze participanten actief na te denken over toekomstige ontwikkelingen en hoe daarop ingespeeld moet worden. Op 16 maart 1995 werd het eerste project, het Huis van de Toekomst in Vilvoorde, officieel geopend in aanwezigheid van Bill Gates,. Het platform is ondertussen uitgegroeid tot een symbool voor innovatie.

Door het grote succes heeft de organisatie ook internationaal uitgebreid: in Amsterdam stond van 2003 tot 2008 ook een Huis/Kantoor van de Toekomst.

Goed zo !

Jan Hoet is de Vlaamse oprichter van het SMAK in Gent Op zijn curriculum staan een aantal grote evenementen waarbij hij de kunst naar het volk wilde brengen en omgekeerd. Wat was de naam van het veelbesproken project uit 1986 waarbij de kunst letterlijk uit het museum brak en tientallen kunstwerken in privé-woningen door internationaal vermaarde kunstenaars geconcipieerd werden.

Goed zo !
voormalige luchthaven in Berlijn

Tempelhof is een voormalige luchthaven in Berlijn . Ze werd gesloten in 2008. Twee luchthavens nemen de resterende taken over. Eén van die luchthavens heet Schönefeld. Wat is de naam van de tweede en tevens grootste luchthaven van Berlijn?

Goed zo !

We zoeken de naam van deze Belgisch radio-dj voor radiozender MNM. Ze is de sidekick van Peter Van de Veire in de De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. In 2017 presenteerde ze met Freek Braeckman het programma Typisch mensen.

Goed zo !
Quizvraag Kunst 3646

We zoeken de naam van een Vlaams Cultuurcentrum in Amsterdam. Het is gelegen aan een pleintje midden in het theaterdistrict aan de Nes, biedt voorstellingen op het gebied van toneel, dans, muziek, film en andere kunstvormen. Het cultureel centrum heeft een café-restaurant, met een terras op het pleintje, waar voornamelijk Vlaamse gerechten geserveerd worden. Het werd geopend door de Vlaamse overheid in 1981 met het doel de Vlaamse culturele identiteit te profileren in Nederland, Vlaams-Nederlandse culturele uitwisseling te bevorderen en Vlaamse artiesten een podium in Nederland te bieden. Tot 2002 was het een deel van de Vlaamse overheid.

Goed zo !

Wat is de volledige naam van deze vogel? Het is de meest wijdverspreide soort van zijn familie. De vogel is een opvallende verschijning door zijn blauwzwarte verenkleed met lange buitenste staartveren en door zijn grote wendbaarheid in de vlucht tijdens de jacht op vliegende insecten. Een groot deel van zijn leven brengt hij in de lucht door. Het is een trekvogel die grote afstanden aflegt.

Goed zo !

Op 26 februari 2018 moesten we afscheid nemen van deze televisielegende. Wat is de naam van deze "koningin van de Nederlandse televisie"?

Goed zo !
Quizvraag Wapens 3641

Wat is de naam van deze Russisch militair en wapenontwerper? Hij ontwierp het aanvalsgeweer dat jullie op het scherm zien.

Goed zo !

Wat is de hoofdstad van het met rood aangeduide land?

Goed zo !
Quizvraag Economie 3639

Wat was de naam van deze ondernemer? Als eigenaresse van L'Oréal was ze de rijkste vrouw van Frankrijk en Europa en een van de rijkste mensen ter wereld. Ze overleed in september 2017.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 3638

Gault Millau is een Frans bedrijf dat in diverse landen gastronomiegidsen uitbrengt. Peter Goossens en zijn restaurant Hof van Cleve kreeg opnieuw een topscore van 19.5 op 20, een topplaats die hij ook dit jaar moet delen met het restaurant Bon Bon. De gids geldt als een concurrent van de Michelingids. In de Michelingids krijgen de restaurants één, twee of drie sterren. Waarmee worden restaurants, naast punten, beoordeeld in de Gault Millau?

Goed zo !

Wat is de naam van dit Romeins torsie-artilleriewapen? Het belegeringswapen is net als alle andere artilleriewapens uit de oudheid een katapult; een wapen dat gebruikmaakt van mechanische energie om projectielen weg te schieten. Het dankt zijn naam aan de schoppende beweging van de machine bij het wegslingeren van het projectiel, gelijk aan die van deze wilde ezelssoort.

Goed zo !
Quizvraag Wetenschap 3636

We zoeken de SI-eenheid voor radioactiviteit. De eenheid is genoemd naar een Frans natuurkundige. De afkorting volstaat.

Goed zo !
Quizvraag Snoep 3635

Wat is de naam van dit oorspronkelijk Nederlandse, maar nu in België gefabriceerde snoep? De chocolade is verpakt in een karakteristieke Delfts-blauwe wikkel.

Goed zo !

We zoeken de naam van een Italiaans gerecht dat zijn oorsprong kent in Milaan met als basis kalfsschenkels met onder meer uien, wortel, bleekselder en tomatensaus.

Goed zo !

We zoeken de codenaam voor een offensief door het Rode Leger op het oostfront tussen 22 juni en 19 augustus 1944. De operatie resulteerde in de herovering van Wit-Rusland en het oosten van Polen. De naam verwijst naar een Russisch generaal ten tijde van de invasie van Rusland door Napoleon Bonaparte. De gevechten leidden tot de grootste Duitse nederlaag in de Tweede Wereldoorlog, want hierbij verloren zij veel meer aan manschappen, materieel en terrein dan in de slag om Stalingrad of in de tegelijkertijd woedende slag om Normandië. We vragen dus de naam van de Russische generaal waarnaar de operatie is genoemd.

Goed zo !

We zoeken de naam van een gebergte in Centraal Azië , op het grensgebied van Pakistan, India, China en Afghanistan. Het gebergte wordt ook wel als onderdeel van de Himalaya gezien. De hoogste top is de K2, de op één na hoogste berg in de wereld.

Goed zo !

Net zoals België is Nederland ook verdeeld in provincies. Wat is de naam van deze Nederlandse provincie die hier in het rood is aangeduid? De hoofdstad van de provincie is Zwolle.

Goed zo !