Gemiddelde quizvragen natuurkunde

77 Gemiddelde quizvragen over Natuurkunde

Quizvraag Vogels Dieren 2051

Deze vogel behoort tot een familie zeevogels. Deze soort vogels hebben lange vleugels in verhouding tot hun lichaamsgrootte en hun wervels en bovenste vleugelbeenderen zijn hol maar sterk. Ze behoren tot de grootste zeevogels. Wat is hun naam?

Goed zo !


Quizvraag Planeten Ruimte 2042

Welke planeet draait vanuit het noorden gezien, in tegenstelling tot de andere planeten, met de klok mee (retrograad) om haar as?

Goed zo !


Quizvraag Natuurkunde 1936

Wat is de naam van deze plantenetende sauropode dinosauriërs, behorend tot de Neosauropoda, dat tijdens het late Jura leefde in het gebied van het huidige Noord-Amerika? De verschillende soorten van deze soort zijn vaak ondergebracht in het geslacht Apatosaurus.

Goed zo !

Quizvraag Nobelprijs 1916

Welke Belgische theoretisch fysicus kreeg in 2013 de Nobelprijs voor de natuurkunde samen met Peter Higgs?

Goed zo !


Quizvraag Latijn Bloemen Planten 1869

Wat is de Latijnse naam voor Blauwe Regen?

Goed zo !


Quizvraag Planeten Godin 1843

Het is de kleinste dwergplaneet in het Zonnestelsel en de enige in de planetoïdengordel. Ze werd in 1801 door Giuseppe Piazzi ontdekt en was zelfs een halve eeuw geclassificeerd als de achtste planeet. Met een diameter van ongeveer 950 km is ze verreweg het grootste object in de planetoïdengordel. Bovendien is ze vanwege de hoge schijnbare helderheid onzichtbaar voor het blote oog. Welke dwergplaneet, tevens Romeinse godin, zoeken we?

Goed zo !


Quizvraag Bomen 1796

Op foto zie je een Fraxinus excelsior. Het is een snelgroeiende loofboom waarvan de bladeren oneven geveerd zijn en bestaan uit 7 tot 13 deelblaadjes. Het stuifmeel is voorzien van vleugeltjes wat helpt bij de verspreiding. Het hout is lichtgekleurd en heeft een zekere elasticiteit, wat het geschikt maakt voor gymnastiektoestellen. Welke loofboom is dit?

Goed zo !


Quizvraag Paddenstoel 1738

We zoek de naam van deze paddenstoel. Zijn hoed, die wat op een sandwich lijkt, is aan de onderkant bedekt met een netwerk van fijne buisjes in plaats van de lamellen waar de sporen op zitten. Welke boleet, die men vaak in dennenbossen aantreft, is dit?

Goed zo !


Quizvraag Natuurwonder Latijn 1556

Dit fenomeen ziet men vooral op hoge geografische breedtes en dat betekent dat het verschijnsel vooral 's winters zichtbaar is. Zowel aan de Zuid- als de Noordpool is dit te zien. Maar wat is de Latijnse naam voor het Noorderlicht?

Goed zo !


Quizvraag Bloemen 1404

Hoe heet de sanseveria die menig Vlaamse huiskamer opfleurde in de volksmond?

Goed zo !