Gemakkelijke quizvragen sport

729 resultaten

Wat is de naam van deze Argentijns-Spaans voetballer. Hij wordt beschouwd als één van de beste voetballers ooit en als de grote man achter het succes van Real Madrid in de jaren vijftig. De club won vijf keer op rij de Europacup I en hij scoorde in alle finales. In het tijdschrift France Football eindigde hij vierde in de verkiezing Voetballer van de Eeuw.

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 4438

Usain Bolt loopt op de WK atletiek in Berlijn van 2009 een onvoorstelbaar wereldrecord op de 100 meter. Wat is die tijd?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Finse voetballer die doorgaans als verdediger speelt. Hij tekende in juli 2016 een contract tot medio 2019 bij Werder Bremen, dat hem overnam van Sampdoria. Hij debuteerde in 2008 in het Fins voetbalelftal, waarvan hij later aanvoerder werd.

Goed zo !

Welke mannelijke en vrouwelijke speler won dit jaar (2019) de gouden schoen?

Goed zo !
Quizvraag Stadion Voetbal Italië 4416

Dit stadion wordt gedeeld door AC Milan en Internazionale, ondanks hun grote rivaliteit. De officiële naam van het stadion is Stadio Giuseppe Meazza, naar een speler die voor beide clubs uitkwam. Het stadion wordt door de fans van AC Milan nog steeds genoemd naar de wijk waar het ligt. Welke naam zoeken we?

Goed zo !

België heeft al heel wat Olympische medailles in het judo binnengehaald, maar het zijn vooral de vrouwen die scoren. Slechts drie Belgische mannen hebben ooit een Olympische medaille behaald in het judo. Wie waren dat?

Goed zo !

In New York zijn er twee basketbalteams die uitkomen in de NBA. Het ene team is de NY Knicks, naar het andere team zijn we op zoek. Het team speelt in wit en zwart en heeft een naam die uit twee delen bestaat. Als we u vertellen dat het eerste deel van de naam wordt gevormd door een New Yorks stadsdeel, zou u in staat moeten zijn om de volledige ploegnaam op te schrijven.

Goed zo !
Quizvraag Snooker Wereldkampioenschap 4376

Sinds 1977 wordt het wereldkampioenschap snooker georganiseerd in een theater in de Britse stad Sheffield. Wat is de naam van deze zaal?

Goed zo !

In 2017 werd voor het eerst de Belgische Gouden Schoen voor vrouwen uitgereikt. Welke middenvelder/spits, die momenteel bij Manchester city speelt, won toen die eerste gouden schoen?

Goed zo !
Quizvraag Wereldoorlog 2 Formule 1 Groot-Brittannië 4341

Ik ben op zoek naar een racecircuit in Engeland dat oorspronkelijk diende als trainingsveld voor Britse bommenwerpers in WOII. Tegenwoordig wordt het gebruikt om de Grote Prijs Formule 1 van Groot-Brittannië op te rijden. Als je dit niet weet, mag je mij ook de achternaam geven van de actrice die in de jaren '90 de natte droom van menig tiener was door haar optredens in videoclips van Aerosmith bij de nummers Cryin, Amazing en Crazy.

Goed zo !

Wielrennen. Op het EK in Glasgow pakten Robbe Ghys en Kenny de Ketele goud in de ploegkoers. Mooie prestatie, ook met het oog op de volgende Olympische Spelen, want in 2020 zal het terug op het programma staan. We willen graag de Engelse naam van dit pistenummer die verwijst naar de plaats waar het nummer voor het eerst werd gereden tijdens een zesdaagse.

Goed zo !

Deze voormalige Italiaanse wielerploeg ontstond in 1996 en bleef in het peloton tot en met 2005, toen de ploeg opging in het ProTour-team Lampre. Het grootste succes van de ploeg waren de eindzeges in de Ronde van Italië in 2003 van Gilberto Simoni en in 2004 van Damiano Cunego. Hoe heette deze wielerploeg?

Goed zo !

Kort voor de Olympische Spelen van 1952 in Helsinki zocht men een nieuw type zeilboot. Men schreef een prijsvraag uit en het resultaat was dit type éénmansboot. Vanaf dan was de boot aanwezig op alle Olympische Spelen. Op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 won Sebastien Godefroid een zilveren medaille in deze klasse. Hoe heet de klasse die we zoeken?

Goed zo !

5A) Thomas Detry, Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts zijn op dit moment de beste Belgische spelers van deze sport. Over welke sport hebben we het?

Goed zo !

1C) Deze man is de enige die kan zeggen dat hij ooit als basisspeler een WK-finale won en in de Belgische competitie actief was. In de nadagen van zijn carrière speelde hij in 2015 een half seizoen in de Belgische competitie. Dit was echter geen succes, want hij speelde maar vier matchen. Zijn naam graag.

Goed zo !