Gemakkelijke quizvragen sport

729 resultaten

Quizvraag Tennis 5912
© Andrew Campbell

Een korte tennisvraag. Deze ondertussen 48-jarige voormalig proftennisser hield aanvankelijk niet van spelen op gras. Toch was het op Wimbledon waar hij in 1996 zijn droom waarmaakte. De boomlange Nederlander met de stevige service won de finale van de Amerikaan MaliVai Washington. Welke Nederlandse tennisser?

Goed zo !

Deze Amerikaanse basketballer werd geboren in 1928. Hij speelde het grootste deel van zijn carrière voor de Boston Celtics, van 1950 tot 1963. Hij werd naast Bill Russell de belangrijkste speler in het team, dat aan het begin van de jaren vijftig en zestig de competitie domineerde. Hij won met z’n ploeg de kampioenschappen in 1957, 1959, 1960, 1961, 1962 en 1963. Hij werd verkozen tot MVP in 1957. De man was ook gekend voor zijn flashy stijl, en introduceerde verschillende bewegingen die we tegenwoordig in het basketbal voor vanzelfsprekend nemen. Hoe heet deze basketter uit de oude doos?

Goed zo !
Quizvraag Sport 5884

In 1980, toen de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt was, stonden de USA en de Sovjet-Unie tegenover elkaar in het ijshockey tijdens de Olympische Spelen in Lake Placid. Hoewel beide teams uit amateurs bestonden, speelden de Russen op een veel hoger niveau en stonden zij bekend als een dominante kracht binnen het ijshockey. De Verenigde Staten wonnen de wedstrijd echter tegen alle verwachtingen in met 4-3 en zouden later de gouden medaille winnen. Deze wedstrijd tegen de Russen ging de geschiedenis in onder een bijnaam. Het is die bijnaam die we van u willen weten. Liefst in het Engels, maar als u hem vertaalt naar het Nederlands, willen we dat ook wel goedkeuren.

Goed zo !

Vanaf de 800 meter, zowel bij de dames als de heren, worden er gangmakers aangeduid die de eerste ronden op kop gaan lopen om de tijd te drukken, en zo een meer aantrekkelijke prestatie te krijgen. Zij lopen dus absoluut niet mee voor de winst, want na enkele tijd verlaten deze gangmakers de wedstrijd. Hoe noemen we deze gangmakers?

Goed zo !

Eddy Merckx is volgens de kenners de meest complete en beste renner aller tijden. 7 x Milaan San Remo, 5 x de Ronde van Frankrijk, 1 x de Ronde van Spanje, 3 keer wereldkampioen bij de profs ... Voor deze prestaties werd Eddy Merckx in 1996 door koning Albert 2 in de adelstand verheven. Welke adellijke titel kreeg Merckx hiervoor?

Goed zo !

Het Belgisch wielerseizoen begon zoals altijd op de eerste zaterdag van de maand maart, met de omloop Het Nieuwsblad, dit jaar (2019) gewonnen door Zdenek Stybar. Traditioneel wordt er de dag erna, zondag dus, steeds dezelfde koers gereden, dewelke?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 5813

Deze voetballer werd geboren in Argentië en overleed ergens boven de Noordzee begin 2019. Het gaat hier over de voetballer Emiliano Sala, die getransfereerd werd van een Franse club naar een Engelse. Onze vraag, van Welke Franse club werd Sala getransfereerd, naar het Engelse Cardiff City?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen Tour de France 5812
© Verhoeff, Bert / Anefo

Eddy Merckx won de Ronde van Frankrijk 5 maal. Ook in 1976 hadden we een Belg op het hoogste schavot in Parijs, en dat is tot nu toe nog altijd de laatste Belg, die de Ronde van Frankrijk won. Wat is de naam van die tourwinnaar?

Goed zo !
Quizvraag Sport 5809
© LoupDragon42

Op 31 augustus 2019 raakte deze Franse coureur betrokken bij een zwaar ongeval met Juan Manuel Correa en Giuliano Alesi in de tweede ronde van de Formule 2-hoofdrace op Spa-Francorchamps. Hij overleed nadien. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Rode Duivels 5788
© Steindy

De Bondscoatch nam 24 spelers mee, in plaats van de toegelaten 23, dit in afwachting van de blessures van Kompany en Vermaelen.
24 uur voor de aftrap van de Rode Duivels tegen Panama, moest er één speler de groep verlaten. Deze keerde huiswaarts op zaterdag 16 juni 2018.
Wie was deze zéér onfortuinlijke en ontgoochelende speler?

Goed zo !

Met een IQ van 194 scoort deze in de Sovjet-Unie geboren voormalig schaker van Armeens-Joodse afkomst al een stuk hoger. Hij werd op 9 november 1985 als 22-jarige de jongste wereldkampioen schaken ooit.

Goed zo !

Hugo Broos is de eerste Belg ooit die de Africa Cup gewonnen heeft. In zijn ploeg, de 'Ontembare Leeuwen', zitten ook Collins Fai van Standard en Sébastien Siani van KV Oostende. Van welk land vormen de Ontembare Leeuwen het elftal?

Goed zo !
Quizvraag Sport 5690

Welke Roemeense Belg won in 2016 goud op de paralympische spelen in het tafeltennis in klasse 11 voor atleten met een verstandelijke handicap?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 5681
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

FightForStig. Onder die naam wordt Stig Broeckx gesteund door zijn fans. In de Ronde van België van 2016 kwam hij zwaar ten val en belandde in coma. Maar voor welke ploeg reed hij toen?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 5677
© Charlie Cowins

Amélie Mauresmo was de enige die er in slaagde om een gouden racket ter waarde van een miljoen euro te bemachtigen nadat ze het toernooi drie keer won binnen de vijf jaar. Welk toernooi zoeken we?

Goed zo !