Gemakkelijke quizvragen sport

725 resultaten

De voetbalderby tussen SK Nevele en FC Poesele is altijd reden voor turbulentie en ambiance. In Schotland kennen ze een derby van misschien een iets grotere omvang. Als de Rangers en de Celtics uit Glasgow tegen elkaar spelen geeft het meestal ook vonken. Hoe noemen we deze wereldbekende derbymatch?

Goed zo !

Een mooie sportvraag die niet rond voetbal of wielrennen draait. We zijn op zoek naar een prestigieuze golfwedstrijd tussen Europa en Amerika. Twaalf Amerikaanse golfers nemen het op tegen twaalf Europese golfers. Het betreft hier om mannelijke golfers die in teamverband spelen. De vrouwelijke tegenhanger heet de Solheim Cup. Wat is de volledige naam (twee delen) van deze wedstrijd?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 6037
© Paul Hermans

Deze ronde beginnen we met sport uit een niet zo ver verleden. We zoeken een wielrenner uit Antwerpen die in 1977 werd geboren. Enkele belangrijke overwinningen zijn: In 2004 5e etappe ronde van België, in 2007 4e etappe in de ronde van oostenrijk en in resp. 2011 en 2014 won hij de eerste etappe in de ronde van Limousin. Hij eindigde zijn carrière bij Wanty group Gobert en hing zijn fiets definitief aan de haak in 2015. Welke fietser?

Goed zo !

Een pittige sportvraag. We kijken eerst naar een filmpje. Deze beweging is een specifieke dribbel die dermate snel gaat dat de verdediging struikelt of valt. In het Engels hebben ze hier een mooie term voor. Dewelke?

Goed zo !
Quizvraag Boksen 6013
© Gage Skidmore

B. Van boxen naar boksen. Graag voor- en familienaam van deze in 1944 geboren voormalige Amerikaanse zwaargewicht-bokser. Vanwege zijn immense slagkracht staat hij gemeenzaam bekend als de 'hardest puncher in boxing history'. Hij scoorde een impressionante 68 knock-outs en verwierf veel terechte erkenning met een 15 ronden durend titelgevecht tegen Muhammad Ali op 29 september 1977 in Madison Square Garden, waarbij de man op punten verloor tegen een toch wankel geslagen Ali. Leuke etenswaardigheid: Stallone vroeg hem als parringpartner ter voorbereiding van Rocky III. Op aandringen van Stallone mepte hij eenmaal deftig op de maagstreek. Einde sparringsessie. Wie is die gewaardeerde bokser?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 6007
© Ludovic Péron

B. De man op de foto is een in '69 geboren voormalig Frans wielrenner. Hij reed tijdens zijn profcarrière wat ereplaatsen bij elkaar, en was verder vooral helper in dienst van Lemond en Duclos-Lassalle. Sinds 2013 is hij technisch directeur bij ASO en aldus de rechterhand van Preud'homme. Binnen die functie is hij ook de parcoursbouwer van de Tour de France. Zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 6006
© Pymouss

A. Kort, krachtig, makkelijk. Welke coureur van het team Arkéa-Samsic is huidige Frans kampioen wielrennen op de weg en wist zich tijdens de voorbij Tour de France (2019) geregeld in de kijker te rijden?

Goed zo !

Met deze, licht misleidende, term wordt in de golfsport de speelsterkte van een golfer aangegeven. Zeer kort geresumeerd gaat het over hoeveel slagen een golfer gemiddeld nodig heeft om 18 holes te spelen. De hoogste, of slechtste zo u wil, notering is vastgesteld op 54. Graag die golfterm.

Goed zo !
Quizvraag Snooker 5969

11) Welke snookerspeler uit Noord-Ierland, overleden in 2010, zien we hier op de foto?

Goed zo !

Dit clipje uit de Simpsons is misschien een verwijzing naar een Japanse turner, geboren in 1950. Hij nam deel aan de Olympische Zomerspelen 1976. Tijdens zijn vloeroefening brak hij zijn knie maar hij turnde door en haalde met een gebroken knie een 9,5 op het paard met bogen en een 9,7 aan de ringen. Na het uitvoeren van een perfecte landing, zakte hij in elkaar van de pijn. Uiteindelijk won, mede dankzij zijn prestatie, Japan de gouden medaille met een voorsprong van 0,4 punten op de Sovjet-Unie. Graag de naam van deze Japanner?

Goed zo !

Tijdens het Belgische Kampioenschap veldrijden van 2019 ging de titel bij de mannen naar Toon Aerts. Bij de dames werd het voor de 10de keer op rij Sanne Want. Wie was de mannelijke renner die in het veldrijden ook eens 10 maal na elkaar de Belgische driekleur op het podium mocht aantrekken?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 5927
© Kjetil Ree

Iers voormalig voetballer, geboren in 1965, die 56 keer uitkwam voor de nationale ploeg. Deze linkse vleugelverdediger is het bekendst van zijn periode bij Manchester United, van 1990 tot 2002, met wie hij onder andere 7 landstitels, 3 FA Cups en één keer de Champions League won.

Goed zo !
Quizvraag Tennis 5912
© Andrew Campbell

Een korte tennisvraag. Deze ondertussen 48-jarige voormalig proftennisser hield aanvankelijk niet van spelen op gras. Toch was het op Wimbledon waar hij in 1996 zijn droom waarmaakte. De boomlange Nederlander met de stevige service won de finale van de Amerikaan MaliVai Washington. Welke Nederlandse tennisser?

Goed zo !

Deze Amerikaanse basketballer werd geboren in 1928. Hij speelde het grootste deel van zijn carrière voor de Boston Celtics, van 1950 tot 1963. Hij werd naast Bill Russell de belangrijkste speler in het team, dat aan het begin van de jaren vijftig en zestig de competitie domineerde. Hij won met z’n ploeg de kampioenschappen in 1957, 1959, 1960, 1961, 1962 en 1963. Hij werd verkozen tot MVP in 1957. De man was ook gekend voor zijn flashy stijl, en introduceerde verschillende bewegingen die we tegenwoordig in het basketbal voor vanzelfsprekend nemen. Hoe heet deze basketter uit de oude doos?

Goed zo !
Quizvraag Sport 5884

In 1980, toen de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt was, stonden de USA en de Sovjet-Unie tegenover elkaar in het ijshockey tijdens de Olympische Spelen in Lake Placid. Hoewel beide teams uit amateurs bestonden, speelden de Russen op een veel hoger niveau en stonden zij bekend als een dominante kracht binnen het ijshockey. De Verenigde Staten wonnen de wedstrijd echter tegen alle verwachtingen in met 4-3 en zouden later de gouden medaille winnen. Deze wedstrijd tegen de Russen ging de geschiedenis in onder een bijnaam. Het is die bijnaam die we van u willen weten. Liefst in het Engels, maar als u hem vertaalt naar het Nederlands, willen we dat ook wel goedkeuren.

Goed zo !