Een figuur bestaat uit drie cirkels en twee lijnen. Hoeveel snijpunten kunnen er maximaal zijn?

Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2018Twee dobbelstenen worden op een tafel op elkaar geplaatst. Als je rond de dobbelstenen wandelt, wat is dan de som van alle zichtbare ogen?

Raadsel 4235Palmier heeft een heleboel speelkaarten. Nadat hij gewonnen heeft van zijn buur heeft hij 120 kaarten. De dag erna verliest hij tegen Azère en moet hij alle kaarten die hij van zijn buur won dubbel afgeven. Nu heeft hij nog 18 kaarten over. Hoeveel kaarten had Palmier oorspronkelijk?

Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2018Denkvraag. In een bak met 12 knikkers zitten er 5 rode, 4 blauwe en 3 gele. Germaine neemt twee knikkers uit deze bak. Wat is de kans dat deze dezelfde kleur hebben?

Raadsel 4212

Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2018Los onderstaande raadsel op:

Raadsel 4201Wat moet er staan op de plaats van het vraagteken?

Raadsel 3798Lees de zin hieronder:

FEMKE VOND HET HEEL TOF DAT FRITS
HAD GEVRAAGD OF ZE MEE WILDE
GAAN NAAR DE FILM OF DE DISCO


Je mag maar één keer tellen! Hoeveel keer zie de letter F in de zin hierboven?5 machines doen er 5 minuten over om 5 laptops te maken. Hoeveel minuten doen 100 machines er dan over om 100 laptops te maken?In een straat staan 100 huizen. De huizen zijn genummerd van 1 tot en met 100. Elk huisnummer komt 1 keer voor in de straat. Hoeveel negens staan er in totaal in al deze huisnummers?Er zijn twee kamers. In één van de kamers hangt een lamp. In de andere kamer bevinden zich enkel drie lichtschakelaars.
Het is de bedoeling dat je uitzoekt welke van deze de schakelaars de lamp doet branden. Je mag hierbij de kamer waar de lamp zich bevindt maar één keer betreden. Hoe?Vorm 24 met de getallen 1, 3, 4 en 6 door enkel gebruik te maken van de standaardbewerkingen (+ * / -). Elk getal moet en mag maximum 1 keer gebruikt worden.Een schroevendraaier en een vijs kosten samen €1,10. De schroevendraaier is een euro duurder dan de vijs. Wat kosten de schroevendraaier en wat kost de vijs?