Thomas en zijn vrouw hielden thuis een feestje met 4 andere getrouwde stellen. Elk persoon heeft handen geschud met iedereen die hij of zij nog niet kende. Nadat het handen schudden voorbij was, vroeg Thomas iedereen, inclusief zijn vrouw, hoeveel handen zij geschud hadden. Tot zijn verbazing kreeg Thomas negen verschillende antwoorden.
Hoeveel handen heeft de vrouw van Thomas geschud?Flurkske is een vreemde leugenaar. Zes dagen van de week liegt hij, maar op die ene andere vaste dag spreekt hij altijd de waarheid. De volgende uitspraken deed hij op drie opeenvolgende dagen:

  • Dag 1: "Ik lieg op maandag en dinsdag."
  • Dag 2: "Vandaag is het donderdag, zaterdag of zondag."
  • Dag 3: "Ik lieg op woensdag en vrijdag."

    Op welke dag van de week spreekt Flurkske de waarheid?Er liggen vier kaarten op tafel, waarover iemand het volgende beweert: "Als er op de ene kant van de kaart een klinker staat, dan staat op de andere kant van de kaart een ven getal."
Welk(e) kaart(en) moet je noodzakelijk omdraaien om te weten of die stelling klopt?

Raadsel 6573Welk getal moet op de plaats van de vraagtekens komen?

Raadsel 5814

Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quizVan welk woord zijn hier de medeklinkers weggelaten?

Raadsel 5800

Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quizVul op de punten de medeklinkers in van een vrij bekend woord. Alle klinkers zijn reeds zichtbaar.
Tip: In de lente en de zomer lig ik in een kast, in de herfst en de winter mag ik er terug uit.
Welk woord zoeken we?

Raadsel 5786

Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quizHoeveel jaar zit er tussen?

Raadsel 5461

Bron quizvraag: 6de Rakkersveld QuizIn een magisch vierkant van 3x3 vakjes is de som van de drie getallen in elke rij, in elke kolom en op de twee diagonalen gelijk. Deze som noemt men de magische constante van het magisch vierkant. Wat is de magische constante van nevenstaand magisch vierkant?

Raadsel 5460

Bron quizvraag: 6de Rakkersveld QuizOp de kermis kan je meedoen aan het spel “Fruitraden”. Op een tafel staan vier afgesloten dozen. In elke doos zit een verschillend stuk fruit, te weten een appel, een peer, een meloen of een mango. De bedoeling van het spel is natuurlijk om te raden in welke doos welk stuk fruit zit. Er zijn 100 deelnemers die allemaal hun uiterste best doen om alle vier de stukken fruit goed te raden. Na afloop blijkt dat 23 mensen geen enkel stuk fruit goed hebben geraden, 58 mensen precies één stuk fruit goed heeft en 14 mensen precies twee stukken fruit goed hebben geraden. Hoeveel mensen hebben precies drie stukken fruit correct geraden? En hoeveel mensen precies vier?

Bron quizvraag: Quizterniksv4n 2019Van welk spreekwoord zien we hier de klinkers?

Raadsel 4614

Bron quizvraag: 10e quiz Young Ones 2018