Het getal 21 komt ook voor in de rij van Conway. Welk getal vult deze rij aan?

Raadsel 7677

Bron quizvraag: KBO Ename quiz 2020Door de cirkels hiernaast volledig te doorlopen in wijzer- of tegenwijzerzin vindt u per cirkel een woord van 8 letters. Beide woorden zijn synoniemen van elkaar. U dient wel nog enkele letters aan te vullen. Vraag: Geef beide woorden.

Raadsel 7668In Gent wonen een aantal studenten samen in een studentenhuis waar enkel Grieks, Italiaans en Engels gesproken wordt. 3 studenten spreken Grieks, Italiaans en Engels. 7 studenten spreken Engels. Twee studenten zijn tweetalig en spreken enkel Grieks en Italiaans. Één studentJe spreekt Engels en Grieks. Eén van de studenten spreekt alleen maar Italiaans en drie alleen maar Grieks. Hoeveel studenten wonen er in het studentenhuis?

Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2019Thomas en zijn vrouw hielden thuis een feestje met 4 andere getrouwde stellen. Elk persoon heeft handen geschud met iedereen die hij of zij nog niet kende. Nadat het handen schudden voorbij was, vroeg Thomas iedereen, inclusief zijn vrouw, hoeveel handen zij geschud hadden. Tot zijn verbazing kreeg Thomas negen verschillende antwoorden.
Hoeveel handen heeft de vrouw van Thomas geschud?Flurkske is een vreemde leugenaar. Zes dagen van de week liegt hij, maar op die ene andere vaste dag spreekt hij altijd de waarheid. De volgende uitspraken deed hij op drie opeenvolgende dagen:

  • Dag 1: "Ik lieg op maandag en dinsdag."
  • Dag 2: "Vandaag is het donderdag, zaterdag of zondag."
  • Dag 3: "Ik lieg op woensdag en vrijdag."

    Op welke dag van de week spreekt Flurkske de waarheid?Er liggen vier kaarten op tafel, waarover iemand het volgende beweert: "Als er op de ene kant van de kaart een klinker staat, dan staat op de andere kant van de kaart een ven getal."
Welk(e) kaart(en) moet je noodzakelijk omdraaien om te weten of die stelling klopt?

Raadsel 6573Welk getal moet op de plaats van de vraagtekens komen?

Raadsel 5814

Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quizVan welk woord zijn hier de medeklinkers weggelaten?

Raadsel 5800

Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quizVul op de punten de medeklinkers in van een vrij bekend woord. Alle klinkers zijn reeds zichtbaar.
Tip: In de lente en de zomer lig ik in een kast, in de herfst en de winter mag ik er terug uit.
Welk woord zoeken we?

Raadsel 5786

Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quizHoeveel jaar zit er tussen?

Raadsel 5461

Bron quizvraag: 6de Rakkersveld Quiz