Quizterniksv4n 2019

Quizronde 2: Mister X

Organisatie quiz: MVC La Squadra

Aantal ronden: 10

Aantal vragen: 112

Moeilijkheid: 40.36 %

Welk woord ontbreekt op dit bekende hek, die onder andere in Auswitch terug te vinden was?

Goed zo !

In welke West-Vlaamse stad ligt brouwerij De Poes?

Goed zo !

Welk Amerikaanse sitcom start telkens met een nummer van The Rembrandts? Het grootste deel van het verhaal speelt zich af in New York. Het fictieve café Central perk was één van de plaatsen waar de hoofdpersonages elkaar regelmatig ontmoetten.

Goed zo !

Op welke radiozender kan je elk jaar luisteren naar 66 Metal nummers die werden verkozen tot de Zwaarste lijst?

Goed zo !

Deze architect staat bekend als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Art Nouveau. Zijn woning doet ondertussen dienst als museum en kan je terugvinden in de Amerikaansestraat in Brussel. Welke Belgische architect zoeken we?

Goed zo !

Welk, aan Nederland grenzend, dorp in Limburg beschikt over zijn eigen zogenaamde Sahara. Er is een toren gebouwd van 30 meter waardoor het hele gebied beter zichtbaar wordt.

Goed zo !

Welke Vlaamse partij werd in 2003 omgevormd tot Groen? Eerst met, sinds 2012 zonder uitroepteken.

Goed zo !

Welke televisiezender ontpopte zichzelf tot pionier door in 1981 non stop videoclips uit te zenden. Gevoel voor ironie hadden ze in elk geval want het eerste lied dat werd afgespeeld was “Video Killed The Radio Star” van Buggles.

Goed zo !

We zoeken het jaartal tussen twee volgende gebeurtenissen: 1. Het Atomium werd afgewerkt en vervolgens geopend. 2 De Olympische spelen werden georganiseerd in 2 verschillende landen, namelijk in Australië en Zweden. Dit laatste was nog nooit eerder gebeurd en is sindsdien ook nooit meer gebeurd. De paardensport mocht niet doorgaan in Australië vanwege quarantaineregels. Maar welk jaartal bevindt zich tussen deze twee gebeurtenissen?

Goed zo !

Welk tijdschrift werd meer dan 3 decennia lang geleid door Guy Mortier? Zijn stem kan je nog steeds horen in de reclamespots van het tijdschrift.

Goed zo !

Wie is Mister X?

Goed zo !