Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz Quizterniksv4n 2019

Quizronde 9: Rode draad

R1: AlgemeenR2: Mister XR3: ActualiteitR4: SportR5: TafelrondeR6: Algemeen 2R7: GeschiedenisR8: BoekskesR9: Rode draadR10: Tafelronde 2Andere quiz
Organisatie quiz MVC La Squadra
Datum: 2019-05-11
Aantal ronden10
Aantal vragen112
Moeilijkheid59.45%
Uitleg ronde Rode draad: Let op, in deze ronde bevatten de antwoorden een rode draad doorheen de vragen. Als je deze vindt kan het je helpen overige vragen te beantwoorden. (Rode Draad zijn de 12 maanden)

Quizvraag Series 5189We zoeken een personage dat bekend is uit de reeks Spongebob: Wie zien we hier op deze afbeelding? Graag zijn Nederlandstalige naam.Overleden in 2014, bijgenaamd de kunstpaus, en bezieler van het S.M.A.K. Wie beschrijven we hier heel kort? Deze keer willen we zowel voor- als achternaam.De aarde is, geteld vanaf de zon de 3 e planeet. Welke is de volgende in rij en dus de vierde planeet in ons zonnestelsel?

Johnny Cash kennen we allemaal. Maar in het lied “Jackson” horen we zijn vrouw nadrukkelijk meezingen. Ze schreef ook het lied “Ring of Fire”. Wie was de tweede vrouw van Johnny Cash? wat was haar oorspronkelijke voor- en achternaam?


Welke blonde radiopresentatrice is al sinds 2014 sidekick van Peter Van De Veire in zijn ochtendshow op MNM? Graag zowel voor- als achternaam.Quizvraag Algemeen 5194Je buik opensnijden en zo zelfmoord plegen in het Japans betekent Harakiri. Dit heeft tot doel om schande en verlies van eer te voorkomen. Het idee erachter is dat door het opensnijden van de buik het slachtoffer zich volledig bloot geeft. We zoeken echter een synoniem voor deze traditionele, Japanse zelfmoord. Een synoniem voor Harakiri.

Welke Britse dame, geboren in 1956 is de leidster van de Conservatieve Partij sinds juli 2016 en bij het opstellen van deze vraag nog steeds premier van het ‘Ooh zo’ Verenigde Koninkrijk?Quizvraag Geschiedenis 5196Welke Romeinse keizer, die als enige zowel vòòr als na Christus regeerde was de opvolger van de alom bekende Julius Caesar?
Quizvraag Muziek 5197

© P. Thijssen


Joost Zweegers, een naam die niet voor iedereen onmiddellijk en belletje zal doen rinkelen, maar “Never Back Down” en “The Best is Yet to Come” zeggen je hopelijk meer. Wat is de artiestennaam van Joost Zweegers?Welke Franse winkelketen heeft op dit moment een 30 tal filialen in België en een 16 tal in Nederland. Ze verkopen voornamelijk sportartikelen en hebben hun hoofdzetel in Villeneuve d’Ascq. In Oost-Vlaanderen kan je ze terugvinden in Gent, Lochristi, Ronse en Maldegem.Quizvraag Muziek 5199

© Glenn Francis


We zijn op zoek naar een Canadese zangeres. Haar doorbraak hit geven we niet mee, dat zou te gemakkelijk zijn. Ze heeft in 2015 te horen gekregen dat ze de ziekte van Lyme heeft en in haar single “Head above Water” zingt ze over de strijd tegen deze ziekte. Wie bespreken we hier? Graag zowel voor- als achternaam.
Quizvraag Kunst 5200Troubleyn. Dit theatergezelschap kwam eind 2018 enkele keren in het nieuws. Het hoofd van dit gezelschap had beschuldigingen gekregen van seksueel misbruik. Lang voor deze betichtingen had hij zich bekend gemaakt door talloze theatervoorstellingen. In 2012 ontstond er al controverse over zijn figuur omdat onder zijn leiding katten omhoog werden geworpen op het Antwerpse stadhuis. Wie zoeken we?Volgende ronde

R1: AlgemeenR2: Mister XR3: ActualiteitR4: SportR5: TafelrondeR6: Algemeen 2R7: GeschiedenisR8: BoekskesR9: Rode draadR10: Tafelronde 2Andere quiz