Quizronde 4: We spelen lingo!

Organisatie quiz: Kwis aan de vis

Aantal ronden: 8

Aantal vragen: 88

Moeilijkheid: 92.34 %

Uitleg ronde: We spelen lingo!: lingo! Alle antwoorden zijn 8 letters lang en kan je invullen in het bijgevoegde rooster. Daarmee kan je een elfde woord vinden. Let wel, in het rooster zat een klein foutje. Het grijze vakje bij antwoord 6 moet je weglaten.

Download extra blad

mascotte bandenfabrikant Michelin

De Franse bandenfabrikant Michelin gebruikt sinds 1898 een figuurtje dat bestaat uit witte autobanden als mascotte. Wat is de naam van dit figuurtje, dat in het Latijn zoveel betekent als 'te drinken'?

Goed zo !


Quizvraag Series 4368

In 2007 zond één een televisieserie uit waarvan het verhaal zich afspeelt in de wereld van de fruitteelt in Haspengouw. Wat was de titel van deze serie die verwijst naar de ziekte van het hoofdpersonage Elisabeth Donkers?

Goed zo !


Hoe heet de uitgeverij die vooral bekend is van het drukken van de educatieve tijdschriften zonnekind, zonneland, zonnestraal? De naam van de uitgeverij is dezelfde als de naam van de abdij waar ze werd opgericht in 1920.

Goed zo !

Quizvraag Mexico 4370

De Mexicaanse keuken is gekend om het gebruik van zijn hete jalapeñopepers. Soms worden deze jalapeñopepers gerookt en daarna gedroogd en krijgen ze een andere naam. Hoe heten zulke pepers? De naam die we zoeken betekent zoveel als 'gerookte chilipepers' in een taal die gesproken werd door de Nahua, de oorspronkelijke bewoners van Mexico.

Goed zo !


Quizvraag Games 4371

Ik ben op zoek naar de Amerikaanse term die gebruikt wordt voor een bepaalde soort sneeuwstorm. De sneeuwstorm ontstaat als gevolg van een krachtige koude-luchtbrug uit de richting van de poolregio. De naam van deze sneeuwstormen komt trouwens ook voor in de naam van de computerspellenproducent van de games uit de serie Starcraft en Warcraft.

Goed zo !


In 2017 werd voor het eerst de Belgische Gouden Schoen voor vrouwen uitgereikt. Welke middenvelder/spits, die momenteel bij Manchester city speelt, won toen die eerste gouden schoen?

Goed zo !


Welke Vlaamse romanschrijver schreef de bekende romans 'Lijmen/het been' en 'Kaas'?

Goed zo !


Quizvraag Mythologie 4374

Ik ben op zoek naar een figuur uit de Griekse mythologie die door Zeus veroordeeld werd tot een eeuwigdurende marteling: hij moest tot zijn kin in een poel water staan, maar telkens als hij dorst had en zijn lippen naar het water bewoog, zonk het water weg in de aarde. Hongerig probeerde hij ook van de fruitbomen te plukken die juist boven hem hingen, maar tevergeefs: als hij bijna een stuk fruit had, stak er juist een harde wind op die de takken buiten zijn bereik blies. Wat was zijn naam?

Goed zo !

Quizvraag Rusland 4375

In 1985 probeerde Michail Gorbatsjov de planeconomie van de Sovjet-Unie weer op de rails te krijgen door openheid en staatkundige en economische hervormingen in te voeren in Rusland. De staatkundige en economische hervormingen kennen we onder de naam perestrojka, maar wat is het Russische woord voor openheid?

Goed zo !


Quizvraag Snooker Wereldkampioenschap 4376

Sinds 1977 wordt het wereldkampioenschap snooker georganiseerd in een theater in de Britse stad Sheffield. Wat is de naam van deze zaal?

Goed zo !


Wat is het gezochte woord dat je bij elkaar kan puzzelen?

Goed zo !